Voor de allereerste keer was AC Deinze present op de Special Olympics

Woensdagmiddag vertrokken we naar de openingsceremonie in gaststad Lommel. Helaas bleken we in de zwaarste avondspits van het jaar terecht te komen. 5u later bereikten we eindelijk ons doel. We hadden energie te over om onze benen los te schudden tijdens de optredens op de openingsceremonie.

G-atleten in de topsporthal Vlaanderen

Indoorkampioenschappen voor G-atleten bestaan (nog?) niet. Om hun vormpeil te testen kunnen de atleten uiteraard inclusief aan de competities deelnemen en dat deden ze met bravoure:µ

Atletiekclub Deinze ontvangt mooie steun van Engie Electrabel (2)

Read more: Atletiekclub Deinze ontvangt mooie steun van Engie Electrabel (2)

De G-werking binnen onze atletiekclub werd door het bedrijf ENGIE Electrabel als één van vierentwintig vzw’s geselecteerd voor hun Power2Act programma. Binnen dit programma belonen ze vzw’s, waarbij één van hun werknemers binnen de vzw dient actief is (in ons geval protheseloper Ewoud Vromant ).

 

Jaad Van Kauter zilver op het allereerste BK veldlopen voor atleten met een handicap

Read more: Jaad Van Kauter zilver op het allereerste BK veldlopen voor atleten met een handicap

4 AC Deinze G-atleten zakten af naar Rotselaar, waar net voor het hoofdprogramma van de cross-cup, voor de allereerste keer in de geschiedenis een BK veldlopen voor hen georganiseerd werd. Jaad stond met podiumambities aan de start. Doch als 15-jarige tussen 20- en 30 plussers is dit helemaal niet evident. Hij liet zich echter niet zot maken door enkele veel te snelle starters en wist zich gestaag een weg naar voor te banen. In de laatste 100m kon hij Niels (3de) definitief los schudden om vervolgens dolgelukkig als 2de, niet eens zo ver achter de onbetwiste nummer 1 van de laatste jaren, over de finishlijn te lopen. Proficiat Jaad. Blijven de goede raad van trainster Sonia opvolgen en dan moet goud in de toekomst zeker tot de mogelijkheden behoren.

 

G-afdeling AC Deinze ontvangt alweer een mooie subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen

Read more: G-afdeling AC Deinze ontvangt alweer een mooie subsidie van de Provincie Oost-Vlaanderen

 

 

 

 

 

De club zal met het geld specifiek G-materiaal aankopen dat al een tijdje op het verlanglijstje van G-trainster Mieke staat.