Zoeken


Marc, mijn vriend, ieders vriend, is niet meer

Marc was een prachtig mens, een clubman uit de duizend, een bestuurslid met altijd een klare kijk op alles en nog wat, een geweldig afstandloper en Marc had ook een gouden pen.

Ik heb in al die jaren heel veel verslagen geschreven over kampioenschappen en Bekers van Vlaanderen. Voorzitster Rita neemt altijd plichtbewust het eerste woord, en niemand kan in zijn verslagen beter de jeugd stimuleren dan bestuurslid Patrick. Marc nam jaarlijks onze eigen veldloop en de Bekers van Vlaanderen waaraan hij zelf deelnam voor zijn rekening. Hoe Marc dit deed, leest je hieronder.

Verslag van de Beker van Vlaanderen voor masters in 2010.

MASTERS MANNEN KAMPIOEN.

De interclub wedstrijden voor masters heren werden dit jaar georganiseerd door AZW te Zwevegem. De mannen van AC Deinze zetten een collectief sterke prestatie neer en behaalden verdiend de eindoverwinning. Zo kunnen ze hun plaats opnieuw innemen in de hoogste afdeling, na de jammerlijke degradatie van vorig seizoen. Een eigenzinnig verslag vind je onder ’Lees meer’…

Volgende zondag trekken wij met zijn allen naar de stembus. Maar gisteren vonden in Zwevegem reeds verkiezingen plaats in atletiekland. Niet zonder enige trots laten wij alle kandidaten van AC Deinze (kortweg DEIN) de revue passeren, een vreemde verzameling van atleten van diverse politieke pluimage, maar wel een hechte kartellijst, zo blijkt.

Het GROENtje van de bende is Luc Vervynck. De nieuweling in de selectie blijkt een echte aanwinst voor het team. Op de 100 meter snelde hij in 12.27sec naar de vierde plaats in zijn reeks maar ook algemeen en zo verzamelde hij 9 voorkeurstemmen. In het verspringen deed onze De Pintenaar nog beter. Zijn jump van 5.60 meter bleek goed te zijn voor de derde plaats en 10 voorkeurbollekes.

Tom De Vreeze kan je in Deins Belang op alle mogelijke kampnummers inzetten. Dit jaar combineerde Tom het hoogspringen en het speerwerpen. Voorwaar geen sinecure want beide wedstrijden vonden op hetzelfde moment plaats. Kwestie van concentratie kan dit tellen. Maar als je toevallig jarig bent kan je duidelijk alles aan. Resultaat: negen stemmen met de speer (36.49m) en nog eens 6 na een wip over 1.54m.

Pascal Dooms vindt één baanronde lopen ruim voldoende, maar dat doet hij dan wel echt snel, indachtig de leuze van zijn partij SPA (Snel de Plicht Afwerken). In minder dan één minuutje (58.63) was de klus dan ook geklaard en dat was opnieuw goed voor 9 punten voor onze lijst. Daarna was het de beurt aan Danny Dossche van de gelijknamige lijst LDD (Laat Danny maar Doen). In een heel sterk bezette 1500m, met meerdere nationale toppers aan de start, spurtte Danny naar een verbluffende vierde plaats in 4.28.19, goed voor – jawel - nog maar eens 9 stembriefjes op het hoopje van DEIN.

Tijd voor de aanhangers van VLD (Veel en Lang Duurlopen). Jan Van Parys (met Y, zonder puntjes) moest even slikken toen hij zag dat ene Tom Van Hooste aan de start verscheen van de 3000m. Maar daarom niet getreurd. Jan kwam tactisch heel sterk uit de hoek, liet sterkere atleten weglopen, maar hield de mannen van zijn kaliber in het vizier. En die maakte onze Jan ongenadig af in een beresterke laatste ronde. Eindtijd: 9.52.34 (vijfde plaats en plus acht op de tabel DEIN). Partijgenoot Marc Bultinck zag ook ’s lands sterksten aantreden op de 5000m, maar sleepte toch een knappe vierde plaats uit de brand (16.13.51), goed voor – juist – 9 rode bolletjes achter zijn naam.

Johan Van Gansbeke is de absolute kopman van de mannen die lijden aan het CD&NV-syndroom (Chronisch Dingen Ver weggooien). Toch zag het er even naar uit dat hier een beroep zou moeten worden gedaan op de eerste opvolger Koen Vander Beken, want onze leeuw Johan is gekwetst en kan nog amper klauwen. Maar Johan liet zich toch overhalen, bedankte Koen voor het vertrouwen en wierp de discus 33.10m ver, de derde beste prestatie (10 stemmen voor onze lijst). Nic Daenens van diezelfde partij verraste vriend en vijand met de kogel. Hij wierp dat 7.26kg zware ding 10.57m in de goede richting en voegde zo nog eens 9 punten toe aan het totaal.

Een in der haast samengeroepen commissie had een snelcursus onderhandelen gevolgd want het was tijd voor NVA(Nog Vier voor Aflossingen) en daar moeten postjes worden uitgedeeld… Geen probleem echter. Danny, Pascal, Jan en Luc in die volgorde haalden echt het onderste uit de kan op de 4 x 400m en verpulverden het clubrecord op deze discipline. Hun nieuwe toptijd 3.52.65 is toch dé prestatie van de dag.

En zo was het tijd voor de uitslag van de verkiezingen. Lijst DEIN kwam uiteindelijk uit op 99 voorkeurstemmen en dat was beduidend beter dan KAAG (95) en ACG (85). Alle kandidaten van Deinze zijn verkozen en mogen volgend jaar zetelen in de eerste afdeling.

En daar zal het dossier BHV beslist geen struikelblok zijn. Want als er één zaak is waar onze vertegenwoordigers – alle politieke tegenstellingen ten spijt – het roerend over eens zijn dan is dat Bier, Hobby’s en Vrouwen.

PS: Dank aan Rony en Etienne, voorzitter respectievelijk bijzitter van het kiesbureau, Dirk van het telbureau, en de opgekomen (toog)plakkers van dienst. Een speciale dank aan persfotografe Anne-Marie.

Om van te genieten.

Een herinnering aan Marc zou onvolledig zijn zonder een opsomming van zijn 37 clubrecords, waarvan de meesten ook de eeuwigheid zullen halen (ik vermeld geen tijden, dat zou mijn artikel te ver leiden).

OUTDOOR.

MAS: 2000m, 3000m, 2 mijl, 5000m, 10000m, uurloop, 10 mijl

MASM40: 2000m, 3000m, 5000m, 10000m, uurloop.

MASM45: 1500m, 1 mijl, 2000m, 3000m, 5000m, 10000m, uurloop, 10 mijl, ½ marathon, marathon.

MASM50: 1000m, 1500m, 2000m, 3000m, 2 mijl, 5000m, 10000m.

MASM55: 1500m, 2000m, 3000m, 2 mijl, 5000m, 10000m, 1/2 marathon.

INDOOR.

MAS: 3000m(Boedapest).

Marc zijn vele behaalde titels opsommen ga ik niet doen. Ik vermeld hier enkel de titel die Marc waarschijnlijk het nauwst aan het hart lag: zijn Europese titel in het veldlopen behaald in Gent.

Marc wij vergeten u nooit.

Etienne.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 114 guests and no members online