Zoeken


ACD rules 4x100m

b_300_150_16777215_00_images_bkaflossing2014.jpg

Fantastisch resultaat op het Belgisch kampioenschap aflossingen in Jambes. Goud, zilver en brons mochten we meenemen uit een regenachtig Namen. 

Het goud was voor de cadettenploeg Jorg, Justin, Arthur en Kasper. Zilver voor de scholieren Brian, Manu, Tobias en Thomas. Brons voor A-C dames met Marlien, Emma ( in het kwadraat) en Fien.

 

 

Plaats van het gebeuren was het Adeps stadium in Jambes/Namur. De meeste dienden in de gietende regen de verplaatsing te maken en ook de meeste reeksen werden in vaak apocalyptische omstandigheden gelopen.

Met vier ploegen waren de rood-witten naar het Franstalige landsgedeelte afgezakt. De eerste ploeg die mocht aantreden waren onze dames in de alle categorieën. Het weer vergde meer dan een opwarmertje en Marlien, Emma VDW, Emma C. en Fien deden dan ook wat ze moesten doen, een plaatsje in de finale voorzien.

Ploeg twee, onze cadetten dames, mocht een half uurtje later starten. Op de piste waande zich men ondertussen midden op de Noordzee. De supporters konden zich gelukkig terugtrekken onder de enorme tribune. Léonie, Fien, Hanne en Fé zetten met 53.30 een bevredigende tijd neer, zeker gezien de omstandigheden. Toch was dit niet voldoende voor een finaleplaats.

Op naar de jongens. Onze cadetten, de laatste weken al goed voor een clubrecord, behoorden tot de favorieten. Maar met Excelsior en Seraing hebben ze toch twee te duchten tegenstanders. Jorg, Arthur, Justin en Kasper slaagden erin zich te plaatsen voor de finale, al waren de stokwissels barslecht. In de finale moest dit beter lukken.

En dan onze scholieren jongens. Laatste wedstrijd voor Manu Gielen in de ACD kleuren en hij zou iets ‘speciaal’ doen. A vos marques.. prêts… pang, pang. Valse start. Ik zag bijna een tablet door de stormlucht vliegen. Luc kon nog net de handen aan zijn toestel houden, Brian en Tobias hadden zich al bijna terug aangekleed en Thomas droop ontgoocheld af. Tot plots de speaker verlossend omriep: carte vert! Alles terug naar af en Manu voor een tweede keer in de startblokken. Goede keer deze keer en met de tweede tijd naar de finale.

De finales.

Wat volgde was absolute magie. Omstreeks 15.00 werden onze supporters getrakteerd op tien minuten spektakel. De regen had ondertussen plaats gemaakt voor een nazomer zonnetje. Iedereen terug op post.

15.00 u. Cadetten jongens. Justin in de blokken, een superstart. Het supportersgewoel welde aan. Tot aan de eerste aflossing, ingetogen aanmoedigingen, ja..ja.. en daar gingen de uitzinnigen weer. Perfecte aflossing met Arthur. Met een bang hart werd de tweede aflossingen in het oog gehouden. Arthur kon als eerste aflossen met Kasper en ook deze kan de goede positie behouden. Nog één goede aflossing met Jorg en een goede podiumplaats is binnen. Ook de laatste aflossing perfect en Jorg kon eenzaam naar de eerste plaats toesnellen: GOUD!

15.05 u. Scholieren jongens. Met de thriller van de reeksen in de benen, alles nog eens geven voor onze vier boys die allen afscheid nemen van hun scholierenbestaan. Coach Luc gaf nog enkele laatste hints mee. Manu mocht weer starten en besloot de speciallekes ditmaal achterwege te laten. Perfecte start en mooie aflossing met Brian. Brian kon tweede plaats mooi verdedigen, en moest enkel een ontketend RESC laten voorgaan. Vervolgens de stok doorgeven aan Thomas, die een perfecte bocht liep richting Tobias. In de laatste rechte lijn verzekerde deze onze tweede plaats, na een ongenaakbaar RESC: ZILVER.

15.10 u. AC Dames. Opgefokt door het succes van hun voorgangers, stonden onze dames vol strijdlust aan hun 4x100m. Emma VDW mocht de start voor haar rekening nemen. In een mooi afgewerkte bocht tot bij eerstejaars scholier Fien, stokwissel en Fien kon een snelle rechte lijn lopen. Emma C. mocht de laatste bocht voor haar rekening nemen na alweer een haast perfecte aflossing. Een lichte aarzeling in de laatste meters tot voor Marlien, maar de stok werd goed doorgegeven. Marlien maakte er in de laatste 100 m een ware demonstratie van. Ze eindigde na een onwaarschijnlijke remonte knap derde, op amper 2 honderdsten van de nummer twee en 10 honderdsten van het goud. BRONS.

Een mooie buit om terug mee naar huis te nemen. Bedankt aan de meegereisde coaches Luc en Sonja. Bedankt Véronique, die gedwongen thuis diende te blijven met een blessure. Bedankt supporters, fotografen. Bedankt Manu, voor twee mooie aflossingsjaren. Bonne chance! Bedankt atleten!

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 109 guests and no members online