Zoeken


Veldloop Aalter

 

Crossen in Aalter... Het is iets wat bij velen toch enige modderfobiëen heeft veroorzaakt. Want veldlopen op Aalterse grond staat sinds jaar en dag synoniem voor ploeteren door een zeiknatte akker, gevolgd door een passage in een bos met moerasambities.

 

 

Sommigen kicken daarop in een zweem van masochisme, anderen huiveren bij de gedachte alleen al.

Niet dit jaar echter. Anno 2014 lijkt het wel of het eens zo herosche parcours voorzien werd van een drainage waarbij menig salonvoetballer lyrisch zou worden. Hoezeer we ook zochten, we vonden geen enkele plas. Laat staan een plek modder die enkelsdiep de voeten kon opslorpen. Nee, niks daarvan. Enkel een perfect beloopbaar bospad met dito passage tussen de velden waar enkel de maisstoppels ons herinneren aan een lang vervlogen zomer. Nu ja, vervlogen... ook dat is niet helemaal waar bij een zwoele 13 herfstige graden op een zonnige zondagmiddag. Lang leve de global warming. We zijn er niet rouwig om.

Voor onze crossers is Aalter traditioneel de eerste afspraak met het winterwerk. De Relays laten we even buiten beschouwing, maar dat is dan ook niet meer dan een opwarmer met korte afstanden.

Op de grens met West Vlaanderen is het er echter steeds boenk op. Alien Van Parys mocht als eerste de wei in bij de scholieren dames. Ze bleef lange tijd in het zog van de koplopers maar moest uiteindelijk de rol lossen. NIet getreurd echter want met een knappe 8ste plaats etaleerde ze toch maar even haar uitstekende conditie. Een mooie beloning voor het harde werk!

Junior-senior-master dames dan, waar we een iets grotere delegatie mochten afvaardigen. Anneleen Vande Riviere verraste iedereen en vooral zichzelf door een derde plaats in de wacht te slepen en dit in haar eerste echte wedstrijd sinds haar comeback. Want met Clara heeft ze er sinds enkele maanden alweer een supporterke bij. De koplopers waren al gauw de pist in, maar Anneleen liep verstandig een hele wedstrijd in derde positie. In haar zog een laatste concurrente die ze vervolgens vakkundig afschudde in de laatste ronde.

Ine De Stoop beleefde h��r vuurdoop van het nieuwe veldloopseizoen. Ine komt van een eindje terug maar werkte hard. Een 7e plaats was haar beloning na een heel degelijke en egale wedstrijd. Met een beetje meer ritme in de benen gaan we ook van haar nog vuurwerk zien.

Ellen Beddeleem zorgde in dezelfde wedstrijd voor het nodige spektakel. Van bij de start ging ze mee met de latere winnares bij de seniors, en na een dikke ronde bleek dit iets te hoog gegrepen. Ondertussen liep ze echter wel in de kop van de wedstrijd waardoor ze een beresterke tweede plaats bij de junioren behaalde. En dit na een echt sterke wedstrijd! Ellen is helemaal terug!

Wendy Verkimpe tenslotte haalde een 9e plek bij de master dames. Ook dit mag U gerust als buitengewoon beschouwen, want amper enkele kalenderbladen geleden lag Wendy nog in de lappenmand door een noodzakelijke operatieve ingreep om haar van een hardnekkige liesblessure af te helpen.

Ewout De Vrient liep een thuiswedstrijd en gaf dan ook het beste van zichzelf. Even leek het een tweestrijd te worden met clubmakker Omar De Pourcq, maar Ewout was t sterk in Aalter en stormde dan ook naar een heel mooie 10 plaats. Omar finishte even erna op een degelijke 17e plaats. Ewout bevestigt zijn potentieel. En als je dan weet dat het voor Omar zijn allereerste cross ooit was, dan moet het beste nog komen.

Onze masters heren maakten er een erezaak van om als eerste (van de club) de finishlijn te bereiken. Jan Van Parys slaagde in het opzet en hield na een spannende wedstrijd nipt Jurgen Vertriest achter zich. Beiden liepen echter wel een dijk van een wedstrijd. Rik Piccavet volgde even later als derde Deinzenaar. Dany Vanhoeijen, Joeri Schepers, Pol De Stoop, en John Van Acker vervolledigden de uitslag.

Senior heren dan, waarbij Wouter Devulder even toonde wie er de beste crosser/kilometervreter van de club is. Wouter liep een erg sterke race en kon op de harde bosgrond zijn volle vermogen ontwikkelen. In een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld wist hij als 14e te finishen en dit verdient toch wel een dikke pluim!

Bert De Lepeleire en Stijn Coene speelde geregeld haasje over in hun tweedstrijd maar het was uiteindelijk Bert die het haalde op plek 24, kort gevolgd door makker Stijn op 25.

De eerste echte cross laat het beste vermoeden, en onze scholieren-junioren-senioren en masters bewijzen dat het conditioneel wel snor zit.

Ondertussen bereikte ons ook het Nieuws dat Celine Van Rysseghem in het Molse zand een 9e juniorenplek behaalde in de crosscupmanche. Opdracht volbracht in een heel lastige wedstrijd want door het zand ploeteren is een kunst op zich.

Op naar Deinze nu voor onze eigen veldloop op eigen terrein. Afspraak zondag in de Brielmeersen! We kijken er al naar uit!

 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 228 guests and no members online