Zoeken


ACD atleten op internationale kamioenschappen

b_300_150_16777215_00_images_chloebk2015.jpgNu het einde van het zomerseizoen met rassenschreden nadert, heeft Etienne Van den Bossche de tijd genomen om een overzicht te maken van de deelnames van onze eigen atleten aan internationale kampioenschappen. Wanneer men dit leest, kan men er niet vanonder dat onze club op alle vlakken sterk vertegenwoordigd is. Zie hier zijn verslag:

 

 

 

Ik ga chronologisch tewerk. Al mijn informatie komt van de website van de Val, behalve het wereldkampioenschap van de scholen dat plaats vond in Wuhan (China). Fien Sprangers en Charlotte Duyck namen daar aan deel.

Voor die informatie kon ik terecht bij Karine Gevaert (de mama van Charlotte) en Fien Sprangers zelf, waarvoor mijn oprechte dank. Fien werd er derde op de 100mh in een tijd van 14.86 en behaalde dus brons, daarnaast werd Fien ook nog achtste in het verspringen met een sprong van 5.36. Charlotte Duyck werd vierde op de 200m in een tijd van 26.29 (1.7m/s tegenwind). Onze beide atletes namen ook nog deel aan een aflossing medley relay, waar zij vierde eindigden in een tijd van 2.20.51. Fien liep er 200m en Charlotte nam de afsluitende 400m voor haar rekening. Puike resultaten. Pikant detail, onze huidige minister van onderwijs, Hilde Chrevits, destijds ook een begenadigde atlete nam ook nog deel aan de wereldkampioenschappen van de scholen.

Op 8 en 9 juli won Thomas Van der Plaetsen voor de tweede opeenvolgende keer de universitaire wereldkampioenschappen tienkamp in het Zuid Koreaanse Gwangju. Ondanks de naweeën van zijn teelbalkanker en chemo, behaalde Thomas 7952punten. Je moet het maar doen.

Op 15 en 16 juli nam Jorg Vanlierde deel aan het WK u 18 (scholieren) in Cali (Columbia).

Jorg nam er de tienkamp voor zijn rekening en werd er als eerstejaars 16de, in een nieuw persoonlijk record van 6809 punten.

In het polsstokspringen werd Jorg eerste met een sprong van 4.70, een nieuw persoonlijk en clubrecord. Ook in het hoogspringen sprong Jorg een nieuw persoonlijk record (1.87). Uitstekend!

Wij vervolgen met het EK u 20 (juniores) in Zweedse Eskilstuna. Daar namen drie van onze atleten(tes) deel.

Chloe Beaucarne bereikte er de finale (na reeksen en halve finale). Chloe werd achtste in die finale in een nieuw clubrecord, 13.62 was haar tijd. Ongelukkig met 2.6 meewind, dus niet geldig als record. Toch een puike prestatie.

Tobias Capiau werd, gekwetst twaalfde in het verspringen. Hij sprong 7.04 ver, spijtig. In de aflossing 4x100m met Laurence Lobbens en Chloe Beaucarne werd het spijtig genoeg een uitschakeling in de reeksen. Toch een dikke proficiat aan allen.

Volgend kampioenschap aan de beurt. De EYOF kampioenschappen in Tbilisi (Georgie). Daar nam één van onze atleten deel, Michael Obasuyi. Michael nam er deel aan de 110mh maar werd ongelukkig gediskwalificeerd en kwam zo van een kale reis terug. Volgende keer beter Michael.

Van 4 tot 16 augustus hadden in Lyon (Frankrijk) de wereldkampioenschappen voor masters plaats.

Onze topmaster Marc Bultinck trok er naartoe met hoge verwachtingen. Het werd de grootste ontgoocheling uit zijn loopbaan. Bij de opwarming voor zijn eerste nummer, het veldlopen kwam hij zwaar ten val en liep verschillende ernstige kwetsuren op. Gedaan WK. Marc was ingeschreven voor het veldlopen, 5000m, 10000m en de halve marathon.Vlug herstel Marc.

Gaston Telier nam deel aan het speerwerpen M70. Gaston werd veertiende in de schiftingen met een worp van 26.59m, zijn normaal niveau. Voor de finale was 30.40m nodig.

Wij besluiten met het wereldkampioenschap tienkamp van Thomas Van der Plaetsen in Peking (China) op 28 en 29 augustus.

Thomas werd zeer verdienstelijk 14de. Hij behaalde 8035 punten, eerste op de nationale bestenlijst van 2015.

Tot voor het voorlaatste nummer, het speerwerpen, zat een selectie voor Rio er in. Maar dan sloeg de vermoeidheid, als gevolg van zijn gezondheidsproblemen toe. Weg minimum. Volgend jaar na volledig herstel beter, daar ben ik zeker van.

Ondertussen liet Thomas zich vooral opmerken door zijn eerste plaatsen in het hoogspringen (2.13) en het polsstokspringen (5.30), en door zijn uitzonderlijke moed. Zijn prestatie vond geweldig veel weerklank in de pers. Nog een pikant detail. Thomas nam deel aan drie opeenvolgende wereldkampioenschappen en beëindigde ze alle drie volledig. Slechts drie atleten slaagden daarin.

(Bron, broer en trainer Michael).,

 

Etienne VDB.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 298 guests and no members online