Zoeken


Nationale divisie interclub vrouwen

b_300_150_16777215_00_images_image.jpeg 

Met een mooie delegatie aan atleten en supporters trokken we dit weekend naar Nijvel voor ‘the battle of the year’ onder de,op dit moment, 12 beste clubs van het land.

 

 

 

Deze landelijke interclub trekt elk jaar mooi volk aan, zoals internationale atleten als  Anne ZagréAlmesh Belete, Axelle DauwensJolien Boumkwo…, om nog niet te spreken van al dat aanstormend jong talent, waaronder onze eigen Chloé Beaucarne. Zij bezorgde onze club de broodnodige 11 punten na een sterke wedstrijd op de 100H (naast Anne Zagré) waar ze opnieuw onder haar streefdoel van 14 seconden dook(13”96).

Een andere puntenpakker was Anouska Hellebuyck. In het totaal bezorgde ze onze club 24 punten, waarvan 13 voor discus met een mooie worp van 48m74 en 11 voor kogel, een nummer dat ze trouwens weinig beoefent, maar toch 13m52 gooit. Knap!

Ook Marlien de Jans deed haar duit in het zakje door 10 punten te pakken op de 400m … en hoe? Van bij de start toonde ze zich de meerdere en hield ze 300 meter lang sterkhouders als Imke Vervaet en Lucie Ferauge achter zich. Ze tikte als 3de af op 56”17!

Het startschot van deze interclub werd gegeven voor de dames van het hamerslingeren. Wat zijn we dankbaar dat Valerie Dhont dit technisch moeilijk nummer op zich nam voor de clubMet de poorten wijd open (jammer, want er zouden meer pogingen van andere atleten gesneuveld zijn) speelt Valerie terecht op safe en gooit ze de hamer 23m05 ver, beter dan ze had gehoopt en goed voor 3 punten.

Nadien snelden we van het ene nummer naar het ander om bij elke atleet een hart onder de riem te steken, te beginnen met verspringen, waar Fien Sprangers met haar 1ste én beste sprong van 5m23 de club 4 punten bezorgde. Terzelfdertijd werd het startschot gegeven van de andere kampnummers als polsstok, speer, hoog en kogel. Respect voor Celestine Tytgat die na een afwezigheid van een klein jaar speer en hoog combineerde, twee nummers waar ze voorheen sterk in was. Wstelden vastdat talent niet vergaat … want voor hoog (1m55) dikte ze de tussenstand aan met 5 punten. Haar beste speerworp belandde op 27m80, goed voor 3 extra punten. Op naar Hanne Dhondtdie wat ontgoocheld was met haar prestatie op polsstok (2m80) maar toch nog 4,5 punten kon bijeen sprokkelen.

Voor het laatste kampnummer, hinkstap, waren we blij met onze ‘nieuwkomer’, trouwens nog cadet, Sara Vanhalst. Dankzij haar prestatie (10m80) konden we 5 belangrijke punten pakken. 

Graag brengen we nog de niet vermelde loopnummers onder jullie aandacht, te starten met de 400m horden, een nummer dat meestal opgenomen wordt door Emma Van De Walle. Zij liep een knappe reeks en behaalde als  1ste de meet in een tijd van 1’04”45, goed voor 7 punten. Onze spurters van dienst, Emma Coppenolle en Charlotte Duyck, hadden er ook zin in en mochten aantreden in een sterke bezetting die evengoed een Belgische finale kon zijn. Emma liep op de 100m in haar reeks als 3de over de meet in een tijd van 12”21 en Charlotte eindigde op de 200m 4de in haar reeks in een tijd van 25”47. Beiden bezorgden de club elk 4 punten. 

Voor de nummers van de lange afstand konden we rekenen op Ellen Beddeleem, Nele Slos en Alien Van Parijs. Voor Alien, die de 1500m op zich nam, was dit haar eerste wedstrijd in de hoogste divisie en, hoewel ze ontgoocheld was, kon ze onze club het nodige punt bezorgen. Ontgoocheling was er tevensbij Ellen die op de 800m een tijd van 2’28”69 neerzette (enkele seconden boven haar PR), maar ons toch de nuttige 3 punten gaf. Aangezien we voor de 3000m geen kandidaat hadden, heeft Nele Slos zich hiervoor aangeboden. Onervaren liep ze de 3000m heel gedisciplineerd in een tijd van 11’02”08, goed voor een 8ste plaats en 5 punten. Chapeau!

Eerlijk gezegd, het was op bepaalde momenten een spannende namiddag want we bengelden lang tussen de 11de en 9de plaats met een miniem puntenverschil met meerdere clubs. Er werd hier en daar al geopperd “hopelijk blijven we in deze ere-afdeling". Onze twijfel ebde weg toen we net voor de aanvang van de aflossingen onze tussenpositie konden verleggen naar plaats 7. We vermoedden dat onze aflossingsploegen zonder pech die eindstand ongeveer kon behouden. De 4x100-ploeg (Chloé Beaucarne, Charlotte Duyck, Fé Vannerom en Emma Coppenolle) zette een sterke prestatie neer en eindigde met een tijd van 47”82 als 4de beste ploeg met een verschil van 80 honderdsten van het sterk bezette RCGent-team. De 4x400-ploeg (Emma Van De Walle, Ilke Dhont, Fé Vannerom en Marlien De Jans) eindigden als 4de in hun reeks met een tijd van 4’09”03, niet evident als je weet dat Marlien al een 400 in de benen had, Emma een 400mH en Fé net een 100m achter de rug had.  

We zijn fier op alle meegereisde atleten, wiens persoonlijk aandeel van belang was in de eindstand, een totaal van 106,5 punten, temeer we met 5 ploegen de plaatsen 6 t.e.m. 10 innamen en dit met een verschil van amper 10 punten! We zijn tevens fier op onze trainers die zich wekelijks hard inzetten om de atleten naar een hoger niveau te brengen én het bestuur die zorgt voor de best mogelijke condities om dit te realiseren. Met dank ook aan de meegereisde fans voor de nodige aanmoedigingen en steun. Deze dag heeft ons geleerd dat die voorwaarden noodzakelijk zijn om aan zo’n sterke competitie deel te nemen en erin stand te houden. 

 

 

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 226 guests and no members online