Zoeken

P.K. Aalst jeugd 2 Juli verslag

Topdagje voor onze jeugd ; 6x goud , 6x zilver en 1 x brons. Hierbij wat meer info:

34 atleten verzamelden voor de jaarlijkse afspraak het PK voor de jeugd. Er waren een heel pak minder atleten aanwezig dan de vorige jaren. Reden: het was al vakantie en vele atleetjes zijn op kamp of liggen al ergens aan een strand. Niet tegenstaande brachten we meer medailles naar Deinze dan vorig jaar. 6 x goud, 6 x zilver en 1 x brons.

Onze nieuwe provinciale kampioenen zijn: Jana DW (ver), Marek D(hoog), Stan DK(ver), Marthe VDE (speer en discus) en Gerben DP(1000m).

Bij de benjamins jongens zagen we Marek D en Luka DM glunderen op het podium van hoog. Marek op 1 (1m08) en Luka op 2 (1m05).

Dubbele podia waren er ook voor Jana en Wout DW. Jana won het ver met een matige 3m55 en in het hoog werd zij 2° met een sprong van 1m14. Broer Wout hield het spannend in de kogel. Na 2 nul-worpen was de 3° de goeie 8m59 en kwam hieruit op een derde plaats. In de discus behaalde hij zilver met een worp van 24m73 maar liefst 3 m verder dan zijn vorige PR.

Over naar de pupillen met onze atleten uit Nevele , daar behaalde Lisa V een 2° plaats in het ver (3m99) ; 5 cm van goud en een 4° plaats bij de discus (16m63) na 2 nulworpen. Klasgenoot Stan sprong zich pas bij zijn derde poging (4m37) naar het hoogste schavotje. In de finale van de 60m strandde onze " spurtbom " op een 4° plaats (9.01). Een P.K. is en blijft een P.K. Plots komt er een witte raaf naar boven of andere atleten die plots extra goed presteren.

Marthe VDE won zowel bij speer en discus. In de discus verbeterde ze terug haar eigen CR van 31m50 naar 33m26. Dubbele proficiat voor Marthe.

Tenslotte liep miniem " kanibaal " Gerben DP zich naar het goud op de 1000m (3.04.56). Elise V behaalde zilver in het hoog (1m44) en Louise werd 2° in de finale van de 80m (11.11).

Gelieve in bijlage de prestatie's te vinden van onze eigen atleten! Proficiat aan iedereen en aan jeugdtrainster Lieve die op elke plaats aanwezig was!