Zoeken


Overzicht jeugd winterseizoen 2018

Het winterseizoen zit erop, tijd voor een overzicht van de prestaties van onze benjamins, pupillen en miniemen.

Beginnen doe ik met de podiumplaatsen op de veldlopen deze winter. Goed voor 13 medailles

 

Bij de benjamins zagen we Lisa De Wilde op het hoogste schavotje in Maldegem, het enige goud tijdens de veldlopen. Zilver was er voor Jannes Opstaele in Maldegem. Flore Zutterman behaalde brons in Oudenaarde.

Bij de pupillen stonden 2 meisjes op het podium. 1° jaar Enola Verschelden werd 3° zowel op het PK in Lokeren als in Zottegem. 2° jaar Auke Van Mulders behaalde in totaal 5 medailles: 2 maal in zilver, Lebbeke en Bornem en 3 maal brons, dit in Waregem, Maldegem en Ardooie. Pupil Thibo Godart behaalde een bronzen medaille in Aalter.

Bij de miniemen behaalde Lowie De Bruycker 2 maal brons in Oudenaarde en Berlare.

 

Deze winter hadden we de indoors in de Topsporthal in Gent en enkelen atleten gingen naar de sportschuur in Hoboken. Dit resulteerde in 12 clubrecords.

Bij de benjamins bracht Flore Zutterman het hoogspringrecord van 1m00 naar 1m10. Ook benjamin Ferran Snauwaert sprong een clubrecord in het hoog. Eerst ging het van 1m05 naar 1m15. Later bracht hij het op 1m21 en tenslotte nog eens naar 1m24! Daar er in Gent geen hoogspringen opstond voor de benjamins trokken beiden atleten hiervoor naar Hoboken om dit te realiseren.

Bij de pupillen 5 clubrecords: 3 individuele en 2 estafetten.

Djibril Savané liep op de 60mH 10.81, 22 honderdsten sneller dan het vorige record. Jana De Wilde deed het 2 maal in het springen. Bij het ver sprong zij 1 cm verder dan Fien Buysse in 2009 en bracht het zo op 3m86. Voor het hoog trok zij ook naar Hoboken. Hier ging zij over 1m30, 10cm boven het record uit 2002.

Je vraagt je misschien af waarom iedereen naar Hoboken trekt voor het hoog. In Gent is hoogspringen niet evident. De aanloopzone overlapt met de 60m. Dus moet er iedere keer gewacht worden. Dit zorgt ervoor dat zo’n hoogspringwedstrijd lang kan duren.... Dit was zo op 11 maart, er stond dan voor de 1° keer hoog op voor de pupillen meisjes in Gent. Deze wedstrijd is begonnen om 14u met inspringen en eindigde pas rond 18u15. Meer dan 4 uur! Niet ideaal voor de atleten die op de hogere hoogten beginnen, lang wachten, spieren die afkoelen, weg nut van inspringen ….

 

Onze pupillen liepen beiden (meisjes en jongens) een clubrecord op de 4*200m. Ilona Dhaenens, Enola Verschelden, Auke Van Mulders en Jana De Wilde liepen een tijd van 2.08.77. De jongens, Djibril Savané, Charles Tavernier, Luka De Mesure en Matteo Vercruysse kwamen uit op 2.00.69.

Ook onze miniemen behaalden een aantal records.

2 keer op de 300m, deze afstand wordt nog maar voor het 2de jaar op de indoorpiste gelopen.

 

Lisa Vermeulen verbeterde haar eigen record met meer dan 2 seconden en bracht het op 48.25. Bij jongens was het uitkijken wie hier het record zou lopen. Dit stond op naam van Stan De Ketelaere in 48.25. Uiteindelijk was Thomas Heersmink de snelste met een tijd van 43.16. Ook Stan De Ketelaere (44.18), Lowie De Bruycker (45.33) en Victor Tavernier (46.28) liepen die dag onder het vorige record.

Lisa Vermeulen liep ook een clubrecord op de 200m, 30.21. Dit deed zij op de het SVS Vlaams Kampioenschap, dit is een competitie tussen scholen. Vandaar ook de afstand, want die wordt normaal niet gelopen bij de miniemen. Er was hier dus nog geen record.

Tenslotte behaalde Stan De Ketelaere ook 2 clubrecords in het hoog en verspringen. Bij hoog sprong hij 2 maal over 1m60, een 1ste keer op het SVS Vlaams kampioenschap in januari en een maand later nogmaals op een gewone indoormeeting.

Voor het ver moest Stan wachten tot de laatste wedstrijd in maart. Na eerdere sprongen van 4m90 en 4m94 sprong hij uiteindelijk 5m14. Dit stond al 17 jaar op Brian Ingelaere met 5m00.

 

Graag zien we al onze jeugdatleten terug op de VAL-jongerentrofee en tevens 1° interregio te Deinze op 7 april 2018.

Dank aan alle jeugdatleten, ouders, trainers, bestuur,jeugdteam voor de mooie prestaties deze winter. En laten we verder vervolg aan breien tijdens het zomerseizoen.

 

Valerie.

 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 25 guests and no members online