Zoeken


Kampioenschap van Vlaanderen, Cadetten en Scholieren, op 15 augustus 2018 te Gentbrugge

b_300_150_16777215_00_images_kvv2018.jpg

Sara Vanhalst: zilver en brons.   Stien Christiaens: brons.

Slechts 13 deelnemers(sters), aan dit KVV, waarvan er 7 aan 2 nummers deelnamen.

Zo konden wij gedurende die lange dag, toch voortdurend supporteren voor onze clubleden. 2 atleten waren ingeschreven, maar moesten uiteindelijk afzeggen wegens een kwetsuur. 2 andere atleten(tes), daarvan weten wij zeker, zouden dolgraag hebben meegedaan, maar hadden ook wegens een kwetsuur, zich zelfs niet ingeschreven. Aan die gekwetsten, wensen wij een volledig herstel toe! Wegens, de meestal, hevige wind, soms in het voordeel, soms in het nadeel, konden wij al van vooraf geen clubrecords verwachten. Toch, waren er wel een paar die hun PR konden verbeteren.

 

 

Sara Vanhalst( 2de jaars scholier), trad aan in het verspringen en 2 uur later in het hinkstapspringen.

Bij het verspringen, was Sara ingeschreven met de 5de beste jaarprestatie (5.42m), maar tussen de 2de beste jaarprestatie, en de 5de van Sara, was er maar 6cm verschil. De atlete, met de 7de beste jaarprestatie(5.32m), sprong bij haar 3de poging, 5.57m ver. Sara haar 3 eerste pogingen, waren respectievelijk: 5.31m, een zeer nipte nulsprong en 5.23m. Maar de atletes met de 8 beste sprongen, na 3 pogingen, krijgen, nog 3 bijkomende beurten, en bij Sara ging het crescendo. In veel gevallen, springen de atletes dan bij hun laatste sprong: alles of niets. In bepaalde gevallen, is dat dan een nulsprong. En wat was het bij Sara? 5.58m, 1cm verder dan de atlete die na 5 sprongen, 3de stond, en dus brons voor Sara! Onbeschrijflijke vreugde, bij Sara en gans haar entourage, en dan, aandoenlijk de bronzen medaille, rond de hals van Sara haar jongere zusje. Mooi, en een dikke proficiat!

Het hinkstapspringen was, zoals te voorzien, minder spannend. Het zou al moeten geweldig tegengegaan hebben, omdat het voor Sara geen 2de plaats zou geworden zijn. De atlete met de beste jaarprestatie, had al 11.81m gesprongen. Sara was ingeschreven, met haar clubrecord van 11.45m en de 3de beste jaarprestatie, volgde met een sprong van 10.87m. Maar verrassingen zijn nooit uitgesloten. Alhoewel Sara haar beste jaarprestatie 36cm minder was dan haar Limburgse opponent, behaalde Sara haar zilveren medaille, met een sprong van 11.53m, slechts 8cm minder dan de gouden medaille winnares. Dus ook hier past een dikke proficiat!

Maar bij het hinkstapspringen konden wij ons ook opwarmen aan de prestaties van eerstejaars, Lynn De Waele. Lynn was ingeschreven met de 10de beste jaarprestatie, en was nog een groentje als hinkstapspringster. Na 3 sprongen, was Lynn bij de beste acht, en had dus recht op 3 bijkomende pogingen. Lynn werd uiteindelijk 8ste, met een sprong van 10.33m, met 3.7m/sec rugwind. Maar met een homologeerbare sprong van 10.30m. Dus een verbetering van haar PR, met niet minder dan 44cm. Hier, dus ook een dikke, dikke proficiat!

Stien Christiaens (2de jaars cadet), liep als opwarming, voor haar later verspringnummer, ook de reeksen van de 100m. Stien was ingeschreven met de 20ste prestatie van de 22 deelneemsters. Stien klokte uiteindelijk de 18de tijd. Met een tegenwind van 4.3m/sec was een PR natuurlijk uitgesloten.

Maar bij het verspringen kwam de sensatie van de dag. Stien was ingeschreven met de 5de beste jaarprestatie van 5.10m en sprong uiteindelijk 5.28m ver, goed voor brons. Iedereen was stom verbaast en Stien zelf had nooit gedacht een bronzen medaille te behalen. Applaus op alle banken, en een dikke proficiat aan Stien en haar begeleiding!

Nu overlopen wij de prestaties van onze atleten(tes) ,in volgorde zoals zij op de officiële uitslagenlijst staan.

Anne-Sofie Dooms(1ste jaars scholier) komt eerst aan de beurt. Door een aanslepende kwetsuur, kon Anne-Sofie niet deelnemen aan haar geliefkoosd nummer, het polsstokspringen. Dan maar 400m horden. Anne-Sofie haalde de 8ste tijd van de 11 deelneemsters. De overstap naar de horden is niet zo evident. Vooral omdat Anne-Sofie het al altijd moeilijk heeft gehad met kampioenschappen. Toch verdienstelijk Anne-Sofie, en hopelijk kan je binnenkort terug deelnemen aan de polsstoktraining.

Jelle Debouvere(1ste jaars cadet), en nog niet zolang actief in de atletiek, nam deel aan de 100m en zijn geliefkoosd nummer de 200m. Op de 100m was Jelle ingeschreven met de 19de beste jaarprestatie,en lukte ook de 19de tijd. Met een tegenwind van 1.8m/sec , was een nieuw PR niet mogelijk. ’S Namiddags liep Jelle met heel wat meer succes de 200m. Hij was ingeschreven met de 20ste beste jaarprestatie. Jelle won met ruime voorsprong zijn reeks, klokte de 10de beste tijd van de 23 deelnemers, en verbeterde, ondanks een tegenwind van 3.1m/sec zijn PR van 25.35sec tot 25.29sec. Hier dus ook een dikke, dikke proficiat voor Jelle! Met die tijd kom jij misschien in aanmerking voor deelname aan het BK.

Onze tweelingbroers Milan en Mathis Van De Walle(1ste jaars scholier), namen beiden deel aan de 400m en het kogelstoten. Milan heeft er een zwaar seizoen op zitten, met o.a.twee tienkampen en Mathis kwam nog niet zolang terug, na bijna één jaar inactiviteit wegens kwetsuur.

Mathis won zijn reeks op de 400m, na een geweldige laatste rechte lijn. Mathis verbeterde zijn PR, van 54.42sec naar 53.60sec. Mathis zijn prestaties, gaan crescendo (o.a. een clubrecord op de 600m) en zal zonder tegenslag, terug zijn niveau van, voor zijn kwetsuur behalen. Milan nam deel aan de sterkste reeks, liep een tijd van 51.95sec (PR 51.57sec), heel verdienstelijk met die wind, die in vele nummers een nadelige rol speelde. Bij het kogelstoten , werd Milan 9de (12.38m) en Mathis 11de (11.99m).

Eerstejaars cadet, Nathan Boone, kwam aan de start op de 100m horden. Nathan stond met zijn beste jaarprestatie, op de 13de rang, en lukte nu de 12de tijd. Een verbetering van zijn PR, was met een tegenwind van 1.9m/sec, ook hier uitgesloten. Nathan heeft nog heel wat tijd om nog verder progressie te maken. Misschien zit ook voor Nathan, een deelname aan het BK er in.

Pieter Van Hoecke, eerstejaars scholier, nam met terechte ambitie voor een podiumplaats(3de beste jaarprestatie), deel aan de 2000m steeple. Van bij het begin was het duidelijk, dat het moeilijk zou zijn om dat podium te halen. Het ging gewoon niet, zoals verhoopt. Het werd een 5de plaats, in een tijd van 6.36.86sec (PR: 6.36.23sec). De tijd zal uitwijzen, wat de oorzaak was van die minder verhoopte prestatie. Pieter, en nu op naar het veldloopseizoen, waar je nu kunt aantreden als tweedejaars!

Tijl Cocquyt(1ste jaars cadet), was ingeschreven met de 21ste beste jaarprestatie op de 200m. Tijl liep ook de 21ste tijd. Ook hier was een nieuw PR, met een tegenwind van 3.1m/sec uitgesloten. Tijl, heeft op de BVV, bewezen dat hij ook op de 400m goed uit de voeten kan. Hij heeft daar op die afstand een uitstekende tijd gerealiseerd. Doe zo voort Tijl!

Sennah Vanhoeyen (1ste jaars cadet), was bij het hoogspringen ingeschreven met de 5de beste jaarprestatie, en bij het verspringen met de 6de beste jaarprestatie. Zowel bij het hoogspringen, als bij het verspringen bevestigde zij die rangschikking (hoog 5de, ver 6de). Qua prestaties, had Sennah misschien wat meer verwacht. De weersomstandigheden waren zeker niet ideaal voor beide springnummers, en Sennah heeft nog heel wat tijd om die eerdere prestaties te bevestigen. Misschien al op het BK?

Marthe Van Der Eecken,(2de jaars cadet), stootte met de discus tot op 25cm van haar beste jaarprestatie, goed zo. Met de kogel gaat het al gans het seizoen, heel wat minder goed dan vorig jaar. Ik ben niet bevoegd om daar de oorzaak van te kennen. De moed niet verliezen Marthe, dan komt wel in orde. En nu uitkijken naar het BK.

Viktor Coppenolle (1ste jaars scholier), was in het verspringen ingeschreven met de 6de beste jaarprestatie. Viktor werd nu 5de, met een sprong van 6.15m, op 2cm van zijn beste jaar- prestatie,maar met +2,4m/sec windsnelheid. Ook voor Viktor, staat wellicht nog het BK op het programma, en ook op ons Springgala, op 1 september, is er verspringen voor scholieren voorzien.

Wij besluiten ons verslag met een aantal dankwoorden. Dank aan de atletes die mij andermaal een gelukkige atletiekdag hebben bezorgd, hun trainers, zonder wie die resultaten niet mogelijk zouden zijn, de vele familieleden, met wie ik mee heb gesupporterd, voorzitster Rita en Etienne en onze juryleden Inge en Rik.

Zondag ben ik er opnieuw bij in Moeskroen, voor het BK juniores en beloften. Daar zijn 12 atleten(tes) ingeschreven, waarvan er 5 aan 2 nummers deelnemen. Daar ook rekenen wij op medailles, en daar ook zijn er afwezigen die door een kwetsuur niet kunnen deelnemen.

Etienne.     

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 80 guests and no members online