Zoeken


Belgisch kampioenschap cadetten en scholieren, op zaterdag 8 en zondag 9 september 2018 te Kessel-Lo

3 x brons.          1 clubrecord.

En wie behaalden die 3 bronzen medailles: andermaal 3 meisjes? En wie verbeterde haar eigen clubrecord bij het hinkstapspringen: andermaal een meisje: Sara Vanhalst?

Negen AC Deinse atleten(tes) namen deel aan deze kampioenschappen: 4 meisjes en 5 jongens(hier in de meerderheid). 4 onder hen namen deel aan 2 nummers. Milan Van De Walle, kwam zelfs 3 x in actie. Milan liep de reeksen en ook de finale op de 400m horden, en nam ook nog deel aan het verspringen.

De 1ste bronzen medaille, werd behaald door eerstejaars, Sennah Vanhoeijen, in het hoogspringen. Sennah behaalde de 3de plaats, en dus brons, met een sprong van 1.55m. Sennah sprong vroeger op het seizoen reeds over 1.61m. Sennah was niet de enige hoogspringster, die minder hoog sprong dan haar PR. Het hoogspringen begon reeds om 9.40u. Talrijke meisjes vonden op dat ongewoon vroege uur hun draai niet. Zeker een hartelijk proficiat Sennah en haar begeleider Kurt! En wat een mooie foto bij de Nieuwsbrief! Sennah nam nadien ook nog deel aan het verspringen. Daar werd Sennah 7de, met een sprong van 5.03m. Op een BK, komt een plaats bij de 1ste acht, overeen met een finaleplaats in een sprintnummer. Dus ook goed voor een eerstejaars!

Een 2de bronzen medaille mochten wij zaterdag noteren voor Stien Christiaens, in het verspringen cadetten. Stien sprong 5.22m(+2.7m/sec) ver, en lukte die afstand, bij haar 6de en laatste sprong. Stien sprong eerder in de wedstrijd een homologeerbare prestatie van 5.12m. Onze meisjes zijn dit seizoen, specialisten van de laatste sprong. Emma, Hanne en Sara, hebben het ook met succes, Stien voorgedaan. Stien behaalde , eerder op het seizoen, ook reeds de bronzen medaille op het kampioenschap van Vlaanderen. Dat successeizoen had Stien, vooraf waarschijnlijk niet durven dromen. Dus, een dikke, dikke proficiat Stien!

De 3de bronzen medaille, was er voor Sara Vanhalst, op zondag. Sara haalde haar beste sprong deze keer bij haar 4de poging, 11.74m, met een rugwind van 2.3m/sec. De 2de geplaatste, sprong 6cm verder, met een rugwind van 3.2m/sec. Wat betreft de homologeerbare sprongen lukte Sara 11.63m (een verbetering van haar eigen clubrecord met 18cm). De zilveren medaille winnares lukte een beste homologeerbare sprong van 11.36m. Sara is zeker tevreden, met deze zoveelste medaille dit seizoen. Zowel Stien, als Sara, worden ook begeleid door Kurt. Dus ook voor Kurt, een dikke proficiat!

Ik ben het even gaan uitpluizen. Zomerseizoen (PK, KVV en BK): 3 x goud, 1 x zilver en 2 x brons. Indoorseizoen: 2 x goud, 1 x zilver en 3 x brons. Dat zijn 12 medailles in totaal, voor Sara. Bij al die medailles was ook Kurt haar begeleider. Aan beiden: een dikke, dikke proficiat! Sara nam zaterdag ook nog deel aan het verspringen. Sara werd 6de, met een sprong van 5.46m, een PR en op 2cm van het CR. Na zo een seizoen, zal Sara zeker niet treuren over dat gemiste CR. Ook voor jou verspringprestatie: een ferme proficiat!

Ons 1ste meisje, dat aan de bak kwam, zaterdag morgen, was Marthe Van Der Eecken. Marthe nam eerst deel aan het kogelstoten, en een goed half uur later aan het discuswerpen. Ook voor Marthe werd het een succesverhaal. In het kogelstoten kwam zij in de werpcirkel met de 10de beste jaarprestatie. Marthe werd uiteindelijk 5de, met een worp van 10.99m, een voor haar beste jaarprestatie. Ook bij het discuswerpen kon Marthe, met opgegeven hoofd de werpring verlaten. Marthe werd 8ste, met een worp van 29.69m. Niet alleen een voor haar, een beste jaarprestatie, maar ook een ferme verbetering van haar persoonlijk record (vorig jaar 29.17m). Ook hier past een dikke proficiat, aan Marthe en haar begeleider, Lander!

Van de jongens kwam eerstejaars scholier, Milan Van De Walle eerst aan de beurt. Milan nam zaterdag deel aan de reeksen van 400m horden. Milan werd 2de in zijn reeks en klokte de 8ste tijd(57.83sec) van de 31 deelnemers, goed voor een finaleplaats. De finale was geprogrammeerd, als laatste loopnummer op zondag namiddag. Milan startte in de nadelige binnenbaan (zeker voor een 400m horden). Milan werd zeer verdienstelijk 7de, in een tijd van 57.37sec, een nieuw persoonlijk record. Een prachtige afsluiter van een succesrijk seizoen voor Milan. Hartelijk proficiat, en ook aan Veronique, die Milan, en ook al onze sprinters(sters) op dit nummer begeleid. Voor de middag op zondag werd Milan 7de in het verspringen, met een sprong van 6.26m. In diezelfde wedstrijd, werd vriend en leeftijdsgenoot, Viktor Coppenolle, 8ste, met een sprong van 6.20m. Dus voor beiden, een plaats bij de eerste acht; dus finaleplaats. Goed zo!

Zaterdag, juist voor de middag namen, tweelingbroer van Milan, Mathis en leeftijdsgenoot, Leon Laloux, deel aan de reeksen van de 400m vlak. Leon klokte een tijd van 53.85sec, 1/100sec trager dan zijn PR. Mathis, nog in volle heropbouw, na 1 jaar afwezigheid op de piste, wegens een lang aanslepende kwetsuur, klokte de 21ste tijd (54.37sec) van de 25 deelnemers. Wij zijn er van overtuigd, dat Mathis, geleidelijk aan zal terugkomen op zijn niveau van voor zijn kwetsuur.

Eerstejaars cadet, Jelle Debouvere, werd in zijn reeks op de 200m, 6de met een tijd van 25.58sec. Jelle nam deel aan de 3de van 5 reeksen. In zijn reeks was de tegenwind, 1.9m/sec, het grootst, van alle 5 de reeksen. Jelle klokte de 9de tijd van alle eerstejaars. Met deze tegenwind was een PR uitgesloten. Jelle is nog niet zo lang actief in de atletiek. Jelle zal volgend jaar zeker nog heel wat vorderingen maken. Nu al mogen deelnemen aan het BK, is al een succes. Doe zo voort Jelle!

Ik begin nu mijn dankwoord, aan mijn chauffeurs: Christophe, de papa van Marthe, de ouders van Stien (Nancy en haar man) die het mij hadden aangeboden, en waar het uiteindelijk niet nodig was, en Stoffel, de papa van Sara.

Dit is mijn laatste verslag van dit zomerseizoen. Mijn dank gaat uit naar alle atletes en atleten, die mij deze zomer op kampioenschappen en BVV, door hun prestaties en inzet, zoveel gelukkige momenten hebben bezorgd. Hun ouders en andere familieleden, vriend of vriendin, die door hun supporteren, toch ook hun deel hebben in het succes van onze atleten(tes). En zeker aan al onze trainers(sters), die niet alleen op de training, maar ook op de wedstrijden ontelbare uren hebben doorgebracht, om hun atleten(tes) te begeleiden.

Nu ben ik al volop bezig, met sponsors aan te brengen, voor onze veldloop op 18 november. Ik heb tot nu toe al heel wat succes gehad. Gisteren op Bachte kermis (ik ben niet alleen Deinzenaar, maar ook halve Bachtenaar), was het een ideale gelegenheid, om heel wat kandidaat sponsors aan te spreken.

Bedankt en proficiat voor alles!

Etienne.  

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 289 guests and no members online