Zoeken


Kampioenschap van Vlaanderen indoor, cadetten en scholieren op zondag 20 januari 2019 te Gent

1 x goud, 1 x brons, 22 persoonlijke records.

KVV CadSch ind 2019
KVV CadSch ind 2019

22 atleten(tes) van AC Deinze namen deel, waaronder de meesten, aan 2 nummers en sommigen aan reeksen en finale deelnamen. Wij zagen in totaal 35 prestaties. Jakob Van Laere, zou voor de 36ste prestatie zorgen, maar hij werd spijtig genoeg, bij de start van zijn 60m horden, net zoals een andere atleet in zijn reeks gediskwalificeerd. Er komen nog kansen Jakob!

 

 

Toen ik een kwartier na het begin van het 1ste springnummer(het verspringen scholieren), samen met de mama, Sofie van onze tweelingbroers, Milan en Mathis aankwam, zagen wij dat Milan na 2 sprongen op de 8ste plaats stond (5.96m en 5.12m). Milan stond klaar voor zijn 3de sprong. En wat een sprong! Met 6.40m kwam Milan op de 2de plaats te staan. En Milan was vertrokken, voor wat wel, na een Belgisch record bij het polsstokspringen cadetten meisjes, de meest sensationele wedstrijd van de dag was. Na 5 pogingen stonden Milan en zijn felste belager, Lars Coene(KAAG), met 6.43m samen aan de leiding. Wat Milan dan uit zijn mouw schudde, sloeg iedereen met verstomming. Milan sprong 6.76m ver, goed voor goud en een verbetering van zijn PR met maar liefst 43cm. Ik vermeld hier voor een goed begrip de 6 pogingen van Milan en van zijn naaste concurrent.

Milan: 5.96m – 5.12m – 6.40m – 6.34m – 6.43m – 6.76m

Lars: 6.23m - 6.40m - 6.43m – X – 6.41m – X .

Wie zou nu het meest gelukkig geweest zijn: Milan, broer Mathis, mama Sofie, papa Walter, trainer Kurt en al die Deinse supporters? Een dikke, dikke proficiat Milan!

Een 2de medaille: brons bij het verspringen cadetten, was er voor Sennah Vanhoeijen. Sennah was ingeschreven met een PR van 5.16m. Zij verbeterde dat PR tot 5.25m. Sennah sprong 24cm verder dan de 4de. Doordat het verspringen en het hoogspringen, mekaar overlapten, kon Sennah niet deelnemen aan het hoogspringen. Had dat wel gekund, en nadat ik de uitslag van het hoogspringen heb bekeken, was ook in dat springnummer, medaillewinst haalbaar voor Sennah. Sennah koos dan maar als 2de nummer voor de 60m horden. Daar verbeterde Sennah haar PR van 9.73sec tot 9.50sec. Dus ook voor Sennah en haar entourage, een dikke proficiat!

4 atleten(tes) behaalden een 4de plaats. Voor sommigen was dat het hoogst haalbare, anderen hadden een podiumplaats verwacht.

Cadet, Stan De Ketelaere werd 4de bij het hoogspringen met een sprong van 1.68m en verbeterde zijn PR indoor met 1cm. Stan overschreed die hoogte bij zijn 3de poging. De bronzen medaille winnaar overschreed diezelfde hoogte bij zijn 1ste poging. Stan was 1ste eerstejaars en won nadien nog zijn reeks op de 200m, waar hij zijn PR van 25.67sec naar 24.84sec bracht. Ik denk dat iedereen mag tevreden zijn met die prestaties.

Ook tweedejaars cadet Nathan Boone, zal zeker tevreden zijn met zijn 4de plaats op de 60m horden. In de reeksen klokte Nathan de 4de tijd en verbeterde hij zijn PR van 9.95sec naar 9.50sec. In de finale werd Nathan 4de in een tijd van 9.58sec. Voor Nathan het hoogst haalbare, als wij zien dat de 3de een tijd van 8.99sec liet optekenen. Dus iedereen tevreden. Proficiat Nathan!

Scholier Kato Moustie, nam eveneens deel aan de 60m horden. In de reeksen behaalde Kato de tweedebeste tijd, een verbetering van haar PR van 9.04sec naar 8.96sec. Slechts 2 atletes liepen een tijd onder de 9 seconden. Dus Kato mocht zeker hopen op een podiumplaats. Als je dan in de finale op slechts 1/100sec van het podium eindigt, breekt dat wellicht zuur op(Kato liep wel andermaal een tijd onder de 9seconden: 8.99sec). Herkansen op het BK zit er voor Kato dik in. Op de nationale bestenlijst staat Kato met haar tijd van 8.96sec op de 5de plaats, op slechts 4/100sec van de 3de gerangschikte.

Wie waarschijnlijk niet tevreden zal zijn met zijn 4de plaats bij het hinkstapspringen scholieren, is Viktor Coppenolle. Viktor begon nochtans zeer goed. Bij zijn 1ste poging sprong hij 12.50m ver, een verbetering van zijn PR met 8cm. Ik zei nog tegen mama Annick, goed begonnen is half gewonnen. Maar dan volgden 5 nulsprongen. Ook bij het verspringen lukte het niet voor Viktor. In dat onderdeel werd hij 10de , met slechts 2 gelukte sprongen. Uitslag: 5.68m, PR6.33m. Wat er precies schort is een vraagteken. En de toekomst is het BK op zondag 3 maart. Met zijn 12.50m in het hinkstapspringen staat Viktor 6de op de nationale bestenlijst. Met zijn 6.16m in het verspringen, gesprongen op 26.12.2018 staat hij 9de. Met de steun van trainer Kurt en zijn beide ouders is een mooie afsluiter van het indoorseizoen zeker mogelijk.

Nu overloop ik de persoonlijke records. Ik vernoem hier uiteraard niet degenen die ik reeds eerder in mijn verslag vernoemd heb.

Cadetten jongens.

Florent Colpaert: 60m en 400m

Robbe Vanhalst: 200m

Jelle Debouvere: 60m

Thomas Heersmink: 60m en 200m

Tshwanelo Van Reeth: 60m en 400m

Jorren Almey: 60m

Tijl Cocquyt: 400m

Victor Tavernier: 60m horden

Scholieren jongens.

Mathis Van de Walle: 60m

Sam Dhaene: 200m

Scholieren meisjes.

Lisa Demeulemeester: 60m

Nu vermeld ik nog de deelnemers(sters) aan de andere nummers, waarvan het voor velen het 2de nummer was. Daar ook waren er zeer verdienstelijke prestaties, maar het zou mij te ver leiden om die allemaal te vermelden.

Cadetten jongens.

Robbe Vanhalst: 60m

Jelle Debouvere: 200m

Scholieren jongens.

Emiel Botterman: 60m

Ferre De Groote: 400m

Milan Van de Walle: 400m

Mathis Van de Walle: 400m

Leon Laloux: 800m

Scholieren meisjes.

Anne-Sofie Dooms: 800m

Stien Christiaens: ver

Wie ingeschreven was en zich kwetste, de week voor deze kampioenschappen, Marthe Van Der

Eecken, wensen wij een vlug en volledig herstel.

Op diezelfde zondag, 20 januari, namen 332 atleten(tes) deel aan onze eigen jogging.

In de Veldloop in Maldegem mochten wij overwinningen noteren van: Lisa De Wilde, Jannes Opstaele en Lowie De Bruycker.

In Ieper won Bianca Serroen en in de Cross-cup in Hannuit werd Pieter Van Hoecke 18de, wellicht zijn beste uitslag van dit veldloopseizoen.

Dus wij mogen zeker spreken van een succesrijk weekend voor onze club.

Wat mij wel tegenviel: geen enkele atletiekuitslag noch in het Nieuwsblad, noch in Het Laatste Nieuws. Wel een mooi artikel in het regio sportnieuws over Milan Van de Walle en een mooi verslag van onze jogging, waar meerdere Deinse atleten(tes) werden vernoemd.

Er rest mij nu nog alle deelnemers aan het KVV, hun trainers(sters), de vele aanwezige ouders en Deinse juryleden te bedanken voor de andermaal zeer prettige atletiekdag die ik heb mogen beleven.

Etienne             

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 118 guests and no members online