Zoeken


Kampioenschap van Vlaanderen Indoor Alle Categorieën op zondag 27 januari 2019 te Gent

b_300_150_16777215_00_images_zitaindoor.jpg

6 medailles, 3 clubrecords en 7 persoonlijke records.

9 atleten(tes), slechts 1 mannelijke atleet en 8 meisjes(vrouwen) namen deel aan deze kampioenschappen. Sommige meisjes liepen reeksen en finale, sommigen namen aan 2 nummers deel en Zita Goossens liep zelfs reeksen en finale in de 60m horden en won het hoogspringen.

 

 

De clubrecords waren voor onze junioren meisjes. Zita Goossens won het hoogspringen met een clubrecord van 1.77m (vorig clubrecord stond ook op haar naam, met 1.76m). Zita overschreed die recordhoogte bij haar 2de poging, terwijl seniore Hanne Van Hessche diezelfde hoogte overschreed bij haar 3de poging. Zita werd ook nog 5de in de finale van de 60m horden, in een persoonlijk record van 8.62sec (vorig PR: 8.80sec).

Sara Vanhalst verbeterde het clubrecord in het verspringen met een sprong van 5.48m (vorig clubrecord op naam van Hanne De Ruyck: 5.44m – 06.03.2010). Sara behaalde met deze prestatie de bronzen medaille en werd ook 1ste juniore. Het hinkstapspringen werd superspannend. Daar behaalde Sara, zilver met een sprong van 11.67m. Het clubrecord stond op naam van Sara zelf: 11.33m. Sara sprong maar liefst, 3 x verder dan haar eigen clubrecord. Sara won voor het eerst in haar carrière, van de AVT atlete, Margot Delbaere. Bij haar 5de poging sprong Sara 11.67m, 8cm verder dan Margot haar beste sprong. Trainer Kurt zei, die Margot geeft zich nooit gewonnen. Alles zal beslist worden bij de 6de poging. Margot sprong alles of niets, en het werd een nulsprong. Dus zilver voor Sara, en ook hier werd zij 1ste juniore. Dat verdient een dikke, dikke proficiat! Ondertussen heb ik ook de deelnemerslijst voor het BK meerkamp van volgend weekend. Daar is Sara, samen met Leonie Van Vynckt geselecteerd voor de 5kamp.

Zilver was er ook voor Anouska Hellebuyck bij het kogelstoten. Anouska werd 2de ,na de STAX-atlete Yoika De Pauw. Anouska won op het PK, met 2cm verschil van diezelfde STAX-atlete. Nu stootte Yoika, 14.04m ver, voor haar, een persoonlijk record. Ik denk niet dat Anouska, indoor ooit deze afstand haalde. Dus, normale uitslag, en proficiat aan Anouska voor haar zilveren medaille.

Naast de bronzen medaille van Sara Vanhalst, was er ook nog een bronzen medaille voor Charlotte Duyck op de 200m. In diezelfde finale werd Fé Vannerom 6de, in de nadelige 1ste baan.

Zowel: Zita, Charlotte, Fé als Hanne hadden de week voordien nog examens. Leonie Van Vynckt, die de week nadien nog een laatste examen had, verbeterde toch haar beste jaarprestatie op de 60m horden: 9.10sec t.o.v.: 9.25sec.

En dan komen wij nog terug op het verspringen. Er waren bij de 7 deelneemsters maar liefst 3 ACD-atletes. Naast Sara Vanhalst die brons haalde, werd Hanne Dhont 4de met een sprong van 5.33m, 1cm minder ver dan haar PR (5.34m op het PK). Leonie Van Vynckt werd 7de, met een sprong van 5.12m (5cm minder ver dan haar beste jaarprestatie: 5.17m).

Al onze studentes kunnen zich zeker nog verbeteren op het BK AC, en het BK juniores en beloften.

Seniore, Emma Van De Walle won haar reeks op de 800m, en verbeterde haar beste jaarprestatie van 2.24.45sec naar 2.23.52sec.

Tenslotte vermelden wij nog de beste jaarprestatie van onze enige mannelijke deelnemer, Thomas Parmentier. Thomas verbeterde die beste jaarprestatie op de 60m horden van 8.93sec naar 8.79sec.

Dus niets dan positiefs over dit KVV AC. Hier zou ik ook mijn titel van mijn verslag, van het BK Juniores en Beloften, deze zomer in Moeskroen moeten herhalen. Zes medailles en allemaal behaald door meisjes(vrouwen), is dat geen emancipatie! Wij hadden gehoopt na onze 4de plaats vorig jaar in Dampicourt, dit jaar deze interclub toegewezen te krijgen. Maar wij moeten naar Gentbrugge (RCG), niet ver. Maar hadden wij deze organisatie toegewezen gekregen, dan hadden onze vrouwen hun talenten voor ons Deins publiek kunnen etaleren.

Ik dank alle atleten(tes) voor die mooie prestaties, de vele ouders, onze Deinse juryleden, voorzitster Rita en Etienne, en zeker en vast de trainers(sters), die niet alleen hun atleten(tes) de nodige technische kennis bijbrengen, maar hen ook geweldig kunnen motiveren!

Etienne.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 60 guests and no members online