Zoeken


Belgisch, Vlaams en Waals Kampioenschap Meerkampen Indoor op 2 en 3 februari 2019 te Gent

Ik ga in mijn verslag, de volgens mij van iedere deelnemer(ster), de meest in het oog springende prestaties vermelden.

Thomas Van der Plaetsen, zette tijdens zijn 7kamp de beste wereldjaarprestatie neer, 6132p. Thomas won het polsstokspringen met een sprong van 5.50m. Toen hij zijn BR vestigde, 5 jaar geleden sprong hij 5.20m hoog. Zijn beste indoorprestatie in polsstok was 5.34m. In het verspringen was zijn 7.67m, precies hetzelfde, als tijdens zijn BR. En met de kogel was zijn 14.30m, slechts 2cm minder dan tijdens zijn BR. Wij zien met veel belangstelling uit naar het EK, begin maart in Glasgow.

Dat Sara Vanhalst, tijdens haar 5kamp zou proberen haar CR verspringen, 5.48m te verbeteren was zo te voorzien. Het werd een evenaring. Op het BK, op 3 maart, waar Sara normaal 6 pogingen zal hebben, is die verbetering zeker mogelijk. Sara won haar laatste nummer, de 800m. Tijdens haar succesrijk Kampioenschap van Vlaanderen, vorige zomer, had Sara al bewezen, tijdens dat afsluitende afstandnummer, tot heel wat in staat te zijn. Het werd dus een zilveren Vlaamse medaille, met een nieuw clubrecord 5kamp, 3233p. Het vorige CR stond met 3123p, sedert 2008, op naam van Anouska Hellebuyck. Sara haar eigen CR 5kamp scholieren, bedraagt 3144p.

Sennah Vanhoeijen, had als miniem, destijds, al bewezen, een goede 5kamp in de benen te hebben. Sennah behaalde zowel Belgisch, als Vlaams zilver. Tijdens het hoogspringen, verbeterde Sennah tot tweemaal toe het clubrecord. Dat CR stond sedert 2001, met 1.57m op naam van Helena Van Der Plaetsen. Sennah sprong met haar 1ste poging over 1.60m, en verbeterde zich uiteindelijk tot 1.63m. Sennah verbeterde meteen ook het CR 5kamp dat sedert 2011, met 3165p op naam stond van Chloe Beaucarne. Sennah haar nieuw CR bedraagt, 3283p.

Een bronzen Vlaamse medaille, was er voor eerstejaars cadet, Stan De Ketelaere, gedurende zijn 6kamp. Ook Stan verbeterde of evenaarde heel wat persoonlijke records. Stan zijn eindtotaal bedroeg, 2933p. Stan hoe het komt dat ik jou zilveren medaille, op het PK over het hoofd heb gezien, is voor mij een raadsel. Ik had nochtans die medaille op mijn uitslagenlijst aangeduid. Mijn verontschuldigingen!

Een 4de plaats, met een totaal van 4631 punten, was er voor onze scholier Milan Van De Walle. Milan verbeterde zijn PR op de 60m, het kogelstoten, het polsstokspringen en de 60m horden. Maar bij het hoogspringen ging het fout: na geslaagde pogingen, telkens bij de 1ste sprong, over 1.50m en 1.55m, lukte het niet op 1.60m. De lat bleef tot 2maal toe tergend lang trillen en viel er uiteindelijk af. Met wat geluk trilt de lat en blijft zij toch liggen. Dat geluk had Milan niet. Vóór het hoogspringen stond Milan op de 2de plaats. Zijn naaste tegenstanders lieten precies op dat nummer uitstekende prestaties neerzetten. Ontgoocheling! Milan had zo naar dat BK toegeleefd, gesteund door trainer Kurt en zijn beide ouders. Iedereen was er van overtuigd dat Milan een medaille zou behalen, en gezien zijn resultaten op de vorige wedstrijden was dat terecht. Ik heb bewondering voor Milan, voor de manier waarop hij zijn laatste nummer, de 1000m liep. Die 1000m is nu precies Milan zijn beste nummer niet. Na een minder goede start deed hij een geweldige inhaalbeweging, maar moest die inspanning in de laatste ronde bekopen. Ik denk dat de toejuichingen van de vele Deinse supporters Milan toch deugd zullen gedaan hebben. Proficiat Milan!

Naast, Sara Vanhalst, nam ook Leonie Van Vynckt, deel aan de 5kamp juniores. Het werd voor Leonie een 7de plaats, op 12 deelneemsters. Leonie behaalde 2897p. Leonie, die nog maar juist examens had afgelegd, mag zeker met ambitie deelnemen aan het BK juniores op 2 maart.

Dan moeten wij nog onze master, Pieter Quartier, vermelden. Pieter vestigde een CR op de 60m horden: 9.76sec. Wegens aanvoelende rugproblemen, nam Pieter niet meer deel aan de afsluitende 1000m. Hopelijk is het allemaal niet zo erg.

Mijn dank gaat uit naar alle Deinse deelnemers(ster s), al of niet medaillewinnaars, die ons gedurende 2 dagen hartverwarmende sport hebben bezorgd. De trainers(sters), de vele aanwezige ouders en Deinse juryleden, waarvan sommigen op zondag spekgladde wegen hadden getrotseerd.

Belgisch kampioenschap.

Sen                        7kamp                          Thomas Van der Plaetsen            goud

Cad                        5kamp                           Sennah Vanhoeijen                        zilver

Vlaams kampioenschap.

                Sen                        7kamp                       Thomas Van der Plaetsen            goud

                Jun                         5kamp                       Sara Vanhalst                                    zilver

                Cad                        5kamp                       Sennah Vanhoeijen                        zilver

                Cad                        6kamp                        Stan De Ketelaere                           brons

Clubrecords.

                Sen                        polsstok                      Thomas Van der Plaetsen            5.50m

                Jun                         ver (evenaring)         Sara Vanhalst                                    5.48m

                Jun                         5kamp                     Sara Vanhalst                                    3233p

                Cad                        hoog                         Sennah Vanhoeijen                        1.63m

                Cad                        5kamp                       Sennah Vanhoeijen                        3283p

Persoonlijke records: ongeveer 30.

 

Tot zondag op het BK AC.

Etienne.  

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 73 guests and no members online