Zoeken


Belgisch en Provinciaal Kampioenschap Masters Indoor op zondag 10 maart 2019 te Gent

BK: 2 x goud                                                                      PK: 3 x goud

4 deelnemers(sters) voor dit BK en PK, evenveel vrouwen, als mannen.

Carine Geiregat (W55), nam deel aan het polsstokspringen. Carine sprong, 2.30m hoog, werd Belgisch en Provinciaal kampioen en verbeterde haar eigen Belgisch indoorrecord, van 2.22m naar 2.30m. Outdoor staat haar BR, op 2.40m. Dus volgende winter, kan er daar dus nog iets bijkomen Carine. Hartelijk gefeliciteerd!

Kurt Doutreloigne (M35), nam deel aan de 400m. Kurt werd Belgisch en Provinciaal kampioen. Die wedstrijd werd waarschijnlijk de meest spannende van dit BK. Er waren 2 reeksen. Kurt was ingeschreven met de beste jaarprestatie van 52.88sec en moest starten in de 2de reeks. De 1ste reeks werd gewonnen door Christian Claes (BVAC), in een tijd van 52.23sec, een tijd die Kurt, indoor nog nooit had gelopen. Kurt moest dus zijn reeks winnen in een betere tijd dan zijn opponent uit de 1ste reeks. Kurt was traag gestart, en liep in de laatste rechte lijn, op 30m van de eindstreep nog in 2de positie. Maar wat een eindspurt van Kurt. Kurt won zijn reeks in een tijd van 52.23sec. Dus 6/100sec vlugger dan de winnaar van de 1ste reeks. Dus voor Kurt een dubbelslag, Belgisch en Provinciaal kampioen, 1/100sec vlugger dan zijn outdoor record, en vlugger dan de winnaar van vorig jaar (52.95sec). Hartelijk proficiat Kurt, en ook aan zijn trainer en buur Philiep Steelandt. En Kurt zal het beamen. Aan aanmoedigingen heeft het hem zeker niet ontbroken.

Pieter Quartier (M35), nam deel aan de 60m horden, met vooral de bedoeling zijn clubrecord, 9.76sec te verbeteren. En of hij geslaagd is? Pieter was ingeschreven met de 2de beste jaarprestatie. De beste jaarprestatie stond op naam van de 2 jaar jongere, Wouter Decraene (KKS), 9.09sec. Was eveneens ingeschreven, Damien Broothaerts, ook 2 jaar jonger dan Pieter. Damien was ook nog maar pas master en staat als senior, met een tijd van 7.66sec, 3de aller tijden. Vlugger dan onze Thomas Van Der Plaetsen. In het verspringen, als senior, staat Damien zelfs 4de aller tijden: 7.87m (Thomas: 7.78m). Niet te verwonderen dat wij hier schrijven: Damien was buiten categorie. Hij werd dus, Belgisch kampioen, in een tijd van 8.00sec, waarmee hij het BR (8.26sec) verpulverde. Damien, richt nu zijn peilen op het WK indoor in Polen. En onze Pieter? Pieter verbeterde zijn clubrecord, tot 9.36sec. Dus 40/100sec vlugger dan zijn vorig record. Pieter behaalde ook de bronzen medaille op het BK, op een zucht van zilver. En daar bovenop, de gouden medaille op het PK. Pieter vertrok nog niet, onmiddellijk na de podium ceremonie, want bleef nog supporteren voor zijn clubgenoot Kurt, clubgeest! Proficiat Pieter!

Onze 2de vrouwelijke deelneemster, Valerie Dhont (W40), nam deel aan het kogelstoten. Valerie was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 8.38m. Valerie werd nu 5de met een worp van 7.49m. Haar achtereenvolgende worpen waren: 7.18m – 7.13m – 7.49m en 7.42m. Niet volgens haar eigen verwachtingen. Er waren 2 mogelijke oorzaken. Oorspronkelijk waren er 6 pogingen voorzien, en kort voor aanvang van de wedstrijd, werd aan de atletes meegedeeld dat er maar 4 pogingen waren. Zeker niet bevorderlijk om dan goede prestaties te leveren. Valerie werd 2de Oost-Vlaamse, en ook de 1ste Oost-Vlaamse, stootte duidelijk minder ver, dan haar beste jaarprestatie. Ook het feit dat Valerie, slechts de dag voordien W40 werd, zal naar haar eigen zeggen wel een rol hebben gespeeld. Valerie zal wel niet veel tijd gehad hebben om over haar prestatie te piekeren, want de dag nadien zal zij waarschijnlijk, samen met Patrick bezig geweest zijn aan de voorbereiding van de Val-jeugddag, en dat is een niet te onderschatten klus.

Luc Vervynck, aanwezig, maar kort voor zijn start van zijn 60m moeten afzeggen, wegens kwetsuur, en dus ook voor de 200m. Luc was zowel op de 60m als op de 200m, kandidaat voor goud. Het kan verkeren. Vlug herstel Luc!

Dit is dus mijn laatste verslag van dit indoor seizoen. Ik besluit met alle atleten(tes), die mij gedurende al die kampioenschappen zoveel atletiekgenot hebben bezorgd te danken. In totaal behaalden wij 20 gouden medailles, nog heel wat meer zilveren en bronzen medailles en ontelbare persoonlijke records. Ook degenen die deelgenomen hebben zonder records te verbeteren, dank ik omdat zij door hun deelname onze club in de kijker hebben gesteld. En aan de gekwetsten wens ik een vlug en volledig herstel. Mijn dank gaat natuurlijk ook uit naar onze trainers(sters), die zoveel uren in de indoorhal hebben doorgebracht, om onze atleten(tes) te begeleiden en te motiveren. Ook onze bestuursleden en juryleden moet ik danken om hun vele uren aanwezigheid.

Mijn volgende verslag zal waarschijnlijk gaan over het PK outdoor.

Etienne.

Aansluitend op dit verslag, ga ik nog een overzicht geven van de gouden medailles behaald gedurende dit winterseizoen.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 58 guests and no members online