Zoeken


Thomas Van der Plaetsen behaalt minima voor Doha

Thomas Van der Plaetsen behaalt in het Franse Talence het minimum voor deelname aan de wereldkampioenschappen in Doha.

Nadat Thomas deelnam aan de Zuid Afrikaanse Kampioenschappen, waar de wedstrijd na een elektriciteitspanne na 3 nummers werd afgeblazen, had Thomas al zijn beste prestatie in kogel verbeterd en bij het verspringen zijn persoonlijk en clubrecord van 7.80m naar 7.81m gebracht.

Bij een vroeger kampioenschap stierf zijn vader, tijdens die wedstrijd en moest hij overmand door verdriet, de wedstrijd staken.

En nu! Op zondag 15 mei stierf Thomas zijn grootvader op 90 jarige leeftijd. Grootvader, Romain Beeusaert, werd op dinsdag 25 juni begraven, en tussendoor moest Thomas op zaterdag 22 en zondag 23 juni zijn tienkamp afwerken. Dus zeker geen ideale omstandigheden om zich 100% te concentreren.

Maar Thomas heeft het minimum van 8200 punten, behaald o.a., dank zij een geweldige laatste rechte lijn, in die altijd uitputtende 1500m. Resultaat 8214 punten. Als ik vergelijk met zijn resultaten op de Olympische spelen in Rio, heeft hij met de kogel ongeveer 1 meter verder geworpen, ook de 110m horden en het discuswerpen(bijna 3m verder) waren beter dan in Rio. En bij het polsstokspringen heeft hij zelfs zijn eigen clubrecord verbeterd, vroeger 5.41m, nu 5.45m. Proficiat Thomas en ook aan trainer broer Michaël!

En nu na een welverdiende rustperiode, trainen naar dat WK toe, waar ik denk dat Thomas in ideale omstandigheden, het minimum voor de Olympische spelen, volgend jaar in Tokio kan behalen.

Etienne.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 81 guests and no members online