Zoeken


Belgisch Kampioenschap Juniores en Beloften op zaterdag 29 juni 2019 te Lebbeke

4 medailles: 3 x goud, 1 x zilver.                               2 clubrecords en beste jaarprestaties.

6 atleten(tes) namen deel aan deze kampioenschappen en zorgden samen voor 10 prestaties. Vorig jaar namen 11 atleten(tes) deel. Sommigen, zijn nu geen belofte meer en anderen zijn spijtig genoeg gekwetst.

Net zoals vorig jaar neem ik eerst de prestaties van Charlotte Duyck (die ook eerst in actie kwam) onder de loep. Charlotte behaalde goud op de 100m. Charlotte was ingeschreven met de beste jaarprestatie van 11.01sec. Charlotte won haar reeks in een tijd van 12.02sec met 2,1m/sec tegenwind. De 2de in haar reeks liet een tijd van 12.86sec optekenen. Charlotte won ook de finale met ruime voorsprong. Haar tijd nu 12.04sec, en een tegenwind van 2,6m/sec. Maar goud was binnen! De 200m werd gelopen met rechtstreekse finale. Hier was Charlotte ingeschreven met de 2de beste jaarprestatie van 24.04sec. Charlotte behaalde de zilveren medaille, met een tijd van 24.07sec. En andermaal tegenwind, nu 0,8m/sec. Manon Depuydt won in een tijd van 23.90sec. Nog nooit was het verschil met de ACME atlete zo klein. Manon was ingeschreven met een tijd van 23.47sec. Moet je dan nog weten dat Charlotte, 2 dagen voordien haar laatste examen had afgelegd. Hartelijk proficiat met die dubbele medaille winst. Op onze avondmeeting van volgende vrijdag staat zowel de 100m als de 200m op het programma. Hopelijk is er dan een gunstige wind!

5 minuten na de reeksen van de 100m, stond het hoogspringen voor juniores geprogrammeerd. Zita Goossens was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 1.82m. Zita begon haar wedstrijd op een hoogte van 1.67m. Haar volgende hoogte was 1.71m. En van dan af stond Zita er alleen voor. Dat is echter voor Zita geen probleem. Ik noteer de volgende sprongen: 1.75m: xxo - 1.78: o - 1.81m: o en 1.84m: xxo. Dat is een verbetering van haar eigen clubrecord: 1.83m vorig jaar in het Duitse Mannheim gesprongen. Met haar 1.84m komt Zita op de 6de plaats aller tijden bij de juniores. Een dikke, dikke proficiat Zita!

Sara Vanhalst nam in de voormiddag deel aan het verspringen en in de namiddag aan het hinkstapspringen, waar Sara altijd kandidaat is voor een medaille. Bij het verspringen was Sara ingeschreven met de 7de beste jaarprestatie van 5.33m. Het werd nu een 6de plaats met een sprong van 5.32m. De 5de, Eve Willems sprong 5.60m ver. Dus een normale prestatie voor Sara. En dan, het hinkstapspringen. Dit is al 5 jaar lang een spannende strijd tussen Sara en de AVT atlete, Margot Delbare. Margot was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 11.74m. Sara met de 2de beste jaarprestatie van 11.55m. Gezien ik niet persoonlijk aanwezig was, heb ik geen verklaring voor de 5de plaats van Margot met een beste een sprong van 11.47m. Al haar pogingen waren ondermaats. Sara is net als onze verspringsters Hanne Dhont en Emma Coppenolle, specialiste van de 6de en laatste sprong. Na de 5de sprong stond Sara 2de met een sprong van 11.59m. Een atlete van Looi had bij haar 3de poging 11.62m gesprongen. En dan, bij die 6de poging, ging het naar 11.93m. Goud, beste jaarprestatie en nieuw clubrecord! Ook voor Sara, een dikke, dikke proficiat! Op onze eigen meeting, nu volgende vrijdag, kan je misschien nog eens je kans wagen in het verspringen. Vorig jaar werden de 2 beste jaarprestatie, verspringen juniores op onze eigen piste gesprongen. Beste jaarprestaties: Jitse Steenmans (Lyra) 5.51m op 19 mei. En 2de beste jaarprestatie, onze eigen Hanne Dhont: 5.50m op 1 september. Meteen ook het clubrecord juniores.

Jorg Vanlierde deed het ook heel goed. In het polsstokspringen werd Jorg 4de, en verbeterde zijn beste jaarprestatie van 4.40m naar 4.60m. In het verspringen werd Jorg 5de en ook in dat nummer verbeterde Jorg zijn beste jaarprestatie van 6.63m naar 6.73m. Ik denk dat Jorg alle reden heeft om tevreden te zijn. Proficiat Jorg!

Ook in het polsstokspringen nam Jarni Ingelaere deel, hij als junior. Jarni was ingeschreven met een beste jaarprestatie van 4.20m. Jarni werd 8ste met een sprong van 3.80m. Hogere studies zullen zeker een rol hebben gespeeld. Maar nu begint het verlof en komt er meer tijd vrij om te trainen. Op onze meeting van vrijdag staat er geen polsstok op het programma, maar wel heel wat andere nummers. En op onze meeting van 7 september staat er heel wat polsstokspringen op het programma.

Lisa Van Renterghem was ingeschreven voor de 400m, met een 9de beste jaarprestatie van 62.17sec. Lisa verbeterde zich tot 61.52sec en was daarmee 8ste. Opdracht volbracht!

Ik feliciteer alle 6 deelnemers, hun trainers(sters) en ouders en anderen die voor vervoer hebben gezorgd en uren lang die geweldige hitte hebben getrotseerd. Ik denk dat ik gelijk had van als bijna tweeëntachtiger, nu woensdag (03.07.1937) alles op live results te hebben gevolgd. Ik had daarbij regelmatig contact met opa Fernand Duyck. En mijn pronostiek is uitgekomen.

Tot vrijdag. Hopelijk bij aangename temperatuur en niet teveel nadelige wind.

Etienne.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 294 guests and no members online