Zoeken


Kampioenschap van Vlaanderen Meerkampen op zaterdag 27 en zondag 28 juli 2019 te Dilbeek

b_300_150_16777215_00_images_mathis_milan.JPG5 AC Deinze deelnemers, 4 medailles en één 1ste plaats, zonder medaille.

Je leest goed: deelnemers, geen vrouwelijke atleten. Wel 3 jongens (cadet en scholier) en 2 mannen (masters). Ondanks erbarmelijke weersomstandigheden op dag 1, toch geweldige uitslagen en records.

 

 

Wij moeten uiteraard beginnen met onze tweelingbroers Milan en Mathis Van de Walle. Milan pakte goud in de 10kamp met 6651punten, dit is een verbetering van zijn persoonlijk record van vorig jaar met precies 450 punten. Mathis behaalde zilver in zijn 1ste 10kamp ooit, met 6322 punten. Milan komt daarmee op de 2de plaats in de nationale bestenlijst 2019 en Mathis op de 5de plaats. Milan staat met deze prestatie op de 9de plaats aller tijden 10kamp scholieren. Ondanks de slechte weersomstandigheden op dag 1, verbeterden zowel Milan als Mathis die eerste dag op 4 nummers hun beste jaarprestatie; met als uitschieter voor Milan, zijn 6.73m in het verspringen, zijn favoriete nummer, goed voor de 3de beste jaarprestatie in 2019. Op dag 2 klokten beiden hun beste jaarprestatie op de 110m horden en Milan ook met de discus en Mathis met de speer. Op sommige loopnummers had niet iedereen een elektronische tijd of was er teveel rugwind; maar voor het aantal punten speelt dat geen rol. Volgens papa Walter, zou Evrard die overgekomen was van AVLO naar KAAG een te duchten concurrent zijn. Evrard had in het seizoensbegin al heel wat puike resultaten geboekt. Hij won ook het 1ste nummer, de 100m. Maar liet in het verspringen 3 nulsprongen noteren, dus uitgeteld. Dit doet niets af aan de geweldige prestatie van ons tweelingpaar. In bepaalde nummers was er gewoon geen tegenstand. In zijn reeks op de 400m, liep Milan meer dan 3 seconden vlugger dan de 2de. In betere weersomstandigheden en met meer tegenstand op bepaalde nummers, konden daar nog zeker 150 tot 200 punten bijkomen. Mathis kwam vorig jaar, maar op het einde van het seizoen in actie, na een lang aanslepende kwetsuur. Wat moet zijn prestatie op dit KVV een opsteker zijn! Zeker ook een pluim op de hoed van de beide ouders, die er altijd en overal bij zijn. Ook op de hoed van trainer Kurt (dat mag zelfs een grote hoed zijn) en Jorg, die zowel onze tweelingbroers, als ’s anderendaags (als gevolg van de regen) cadet Stan bijstond, bij het polsstokspringen.

Onze eerstejaars cadet Stan De Ketelaere behaalde een prachtige zilveren medaille op de 8kamp. Door het ellendig slechte weer op dag 1, werd, (zoals hoger vermeld) het 4de nummer, het polsstokspringen verschoven naar vroeg in de voormiddag op dag 2. Dus verre van ideaal. Stan behaalde zijn 2de plaats met een totaal van 4104 punten. De gouden medaillewinnaar, een tweedejaars behaalde 4332 punten. Met zijn 4104 punten staat Stan 8ste op de ranglijst van de beste jaarprestaties 8kamp. Vorig jaar behaalde de beste eerstejaars 4007 punten. Sommige nummers had Stan nog nooit betwist als cadet. Vooral zijn overwinning in het verspringen, met een sprong van 6.09m, een ruime verbetering van zijn PR, en daarmee 7de op de nationale bestenlijst, springt in het oog. Over persoonlijke records heb ik geen gegevens, maar het zullen er heel wat geweest zijn. En dat in die abnormaal slechte weersomstandigheden op dag 1. Ook hier gaan mijn felicitaties, niet alleen naar Stan, maar ook naar zijn ouders en trainers.

Wanneer onze MASTM35, Pieter Quartier aan de start komt van een meerkamp, is hij uitgesproken favoriet. Die favorietenrol maakte Pieter ook waar. Pieter behaalde de gouden medaille met een totaal van 2750 punten. De 2de master van zijn leeftijd scoorde meer dan 600 punten minder. Nieuwe records, waren gezien de slechte weersomstandigheden niet aan de orde. Maar na Milan dus een 2de gouden medaille voor onze club.

In dezelfde totaaluitslag staat onze MASTM75, Gaston Telier, als 1ste van zijn leeftijdscategorie. Als 11de in totaal van 23 masters, en voor heel wat jongere atleten. Maar vanaf M65 worden er geen medailles uitgereikt. Waar is de logica? Dus een 1ste plaats voor Gaston, maar geen medaille. Wel een nieuw clubrecord, met de speer en in de 5kamp.

Ik was niet persoonlijk aanwezig op deze kampioenschappen, door al maandenlange problemen met mijn rechter knie. Morgen krijg ik in het AZ Maria Middelares, een nieuwe knie, en nadien volgen er nog 6 weken revalidatie. In samenspraak met onze voorzitster Rita, blijf ik wel de verslagen van alle kampioenschappen maken. Ik doe dat in samenspraak met de atleten(tes) en ouders. Ik maak gebruik van de uitslagen, het jaarboek en de nationale bestenlijsten van de atletiekbond en mijn nog altijd goed atletiek geheugen. Mijn volgende verslagen gaan over het KVV cadetten en scholieren in Oordegem en het BK meerkampen in Brugge. Voor de aflossingskampioenschappen op ons eigen terrein, einde augustus, vind ik wel een chauffeur.

Etienne

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 70 guests and no members online