Zoeken


KAAG - Jeugdmeeting met aflossingen. 5 maart 2022.

Maar liefst 58 atleten van AC Deinze namen deel aan de jeugdmeeting met aflossingen. Onze atleten behaalden heel wat mooie prestaties. Hieronder een kort overzicht van de top 10 plaatsen.

PUP JONGENS

Bij de pupillen jongens was het Finn Cocquyt die zich de snelste mocht noemen op de 60m. Met 8.81 verbeterde hij zijn eigen PR met 8 hondersten. Ook in het kogelstoten werd Finn knap 5de met 7m52.

PUP MEISJES

Bij de meisjes behaalden 2 dames een top 10 plaatsje in het verspringen. Niet slecht als je weet dat er maar liefst 85 pupillen meisjes waren ingeschreven voor deze discipline! Lobke Van Loocke kwam dicht in de buurt van het clubrecord van Ilona Dhaenens (3m90) en werd knap 4demet 3m82. Ook Bonnie Volders sprong knap naar de 10de plaats met 3m64.

MIN JONGENS

In de horden verbeterde Thor Notebaert zijn eigen CR van 9.64 naar 9.40. Hij blijft zo ook mooi aan de leiding op de Belgische ranglijst. Cyriel Dhont deed maar liefst 0.19 van zijn PR en werd 9de met 10.46.
In het kogelstoten gooide Matisse Allij 8m01. Goed voor een 8ste plaats. Net gevolgd door Lowie Stevens die 7m66 gooide.

MIN VROUWEN

Op de horden waren Lotta Heeren en Flore Zutterman opnieuw aan elkaar gewaagd. Lotta verbeterde eveneens haar CR van 10.58 naar 10.33 en werd 9de. Flore volgde als 10de met 10.44

In het verspringen sprong Flore naar de 3de plaats met 4m43. Een evenaring van het CR van Emma Van de Walle dat sinds 2009 stand houdt.

ESTAFETTE

De meeting sloot af met 4x200m estafette. Voor veel jeugdatleten de eerste aflossingen. Ze stonden dan ook wat onwennig aan de start met hun stok in de hand.

Maar wat een sfeer! Kippenvel bij het horen van zoveel gejuich vanuit de tribunes en uit de speakers.
Zo geweldig om ook de emoties van de lopers te zien. Samen in een team strijden zorgt net voor de tikkeltje meer, net een beetje meer spanning aan de start en net dat beetje sneller proberen te zijn. Gezichten spraken boekdelen… Een mooiere afsluiter van het winterseizoen konden we ons niet wensen!

Onze atleten namen deel met 11 teams. Onze jeugd-herenploegen behaalden volgende podiumplaatsen:

  • PUP: ZILVER: Miel Ronsse, Nolle Hessens, Lucas Mervilde en Finn Cocquyt.
  • MIN: BRONS: Matisse Allij, Geir Dewaelheyns, Cyriel Dhont en Thor Notebaert.
  • CAD: ZILVER: Arne Claeys, Marek Delbaere, Djibril Savané en Inigo De Smul.

Bij de categorie senioren nam ons damesteam deel. Sara VanhalstLeonie Van VyncktLisa Van Renterghem en Sennah Vanhoeijen waren de snelste dames op de 4x200m met 1:45,53. Ze mochten dan ook trots hun gouden medaille in ontvangst nemen.

Dank u aan de trainers: Marie, Stan, Lieve en Lander om de atleten goed te begeleiden.

 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 146 guests and no members online