Zoeken


5 Medailles op het BK Cadetten en Scholieren!

b_300_150_16777215_00_images_patrick_Podia_BK_2022.pngDe eerste medaille was voor Enola Verschelden in het hoogspringen. Heel wat podiumkandidates geraakten niet over 1m63. Slechts drie dames bleven over. Enola sprong als enige bij de eerste poging over 1m63 en kwam hiermee ... even aan de leiding, gevolgd door Svea Van Laere (AVLO) en Fien Hannes (ACHL). Een nieuw PR over 1m66 zat er net niet in voor Enola. Enkel Svea geraakte erover en pakte hiermee goud. Enola werd de trotse eigenaar van de zilveren medaille.
Enola nam eveneens deel in het verspringen. De wind maakte het lastig waardoor 2 van de 3 sprongen ongeldig werden. Met 4m87 werd ze 10de. Goud ging naar de topfavoriete Jade Cuvelier met 5m79. De derde beste prestatie allertijden.
De tweede medaille van de dag ging naar Ilona Dhaenens op de 200m. Ilona had de tweede beste tijd uit de reeksen maar kon in de finale Lauren Petronci-Conincx (AC Genk) nipt achter zich houden in een bijzonder snelle race. Beide dames liepen zij aan zij naar de finish. Ilona knokte op karakter tot op het einde en won met 1 honderdste verschil. Ze verbeterde haar PR en haar eigen clubrecord van 25.24 naar 25.09. De 11de beste tijd allertijden. De gouden medaille blonk en deed verlangen naar een tweede op zondag op de 100m. Ook hier was het Lauren Petroci-Conincx die de beste tijd had in de reeksen (12.38), Ilona was tweede met 12.48. Maar Ilona bleef er opnieuw rustig onder en startte heel snel in de finale. Lauren kwam nog sterk opzetten maar Ilona hield vol en won deze finale met 5 hondersten van Lauren. 12.32 en dubbel goud!
Onze derde dame voor ac Deinze was Vita Goossens in het kogelstoten. Vita startte heel sterk met een PR 11m03. Vita werd 8ste maar werd door een misverstand bij de jury jammer genoeg geen drie extra pogingen toegekend. (Fenne Bijlhouwer van ac Kapellen stond in de reeksen onder de Nederlandse vlag maar werd niet buiten beschouwing gehouden in de ranking waardoor Vita als negende werd genoteerd.) Nieuwe kans op het PK Meerkamp volgende week in Deinze.
Bij de heren was de eerste medaille voor Matteo Vercruysse in het kogelstoten. Zijn voorlaatste worp van 14m79 was voldoende om Seppo Pauwels (ACW) naar de tweede plaats te verwijzen en het goud te pakken. Na het kogelstoten was het bijna onmiddellijk richting discus voor Matteo waar hij met een PR van 42m11 vierde werd. Goud was voor Lex Meiresonne (AC Hamme) met 49m20.
Op zaterdag waren het eerst Djibril Savané en Lukas Lemahieu die in actie kwamen op de 300mH. Djibril had een goeie start maar struikelde (zonder te vallen). Hij behaalde een 9de plaats met 44.10. Lukas werd met 46.82 22ste. Enkel de 6 beste tijden mochten door naar de finale. Deze werd gewonnen door Luka Afschrift van KAAG. Djibril kwam op zondag ook terug voor de 100mH. Hier werd hij 15de met 15.90. Op de korte horden moest Luka Afschrift zich tevreden stellen met zilver (13.99). Goud was voor Rafael Franzini (MOHA) met 13.87.
Inigo De Smul nam, in plaats van zijn vertrouwde 200m, deel aan de 400m. Het is nog even zoeken naar het indelen van de wedstrijd maar hij liep toch een knappe 59,04. Goud was voor Noah Merheb van USBW (52.30).
Blijft er nog 1 atleet over die op dag 1 eerst aan de start kwam van de 100mMarek Delbaere werd 12de met een hele knappe tijd van 11.79. Helaas telt deze niet mee als een PR want de wind was te veel in het voordeel (+2.6 m/s). De finale was er eentje om van te smullen. De snelste ooit. Ze werd gewonnen door Rune Vandezande (AC de Demer), 11.16, gevolgd door Jonas Verschuere (KRC gent, 11.18) en Finn Coene (KAAG, 11.22). Ook hier was er jammer genoeg te veel wind (+3.1 m/s).
Marek was duidelijk in vorm want op dag 2 kon hij verrassen in het verspringen met een sprong voorbij de 6m, al was het een wat moeilijke start (5m80, 5m83 en foute sprong) maar bij de extra pogingen liet hij een 6m13 en 6m17 opnoteren. Heel even was het zilver maar Loris Quentin (OSGA) ging hem met de allerlaatste sprong nog voorbij met 6m28. Goud was voor Yoran Knuysen (Ac Alken 6m31). Marek gelukkig met zijn nieuw PR en brozen medaille!
Het werd dikwijls herhaald dit weekend maar dit BK was er eentje van een hoogstaand niveau.
In de reeksen/finales werden tijden gelopen die normaalgezien garant staan voor een podiumplaatsje maar in deze editie was het knokken voor elke honderdste van een seconde. Zelden waren de finales zo snel. Maar niet alleen in de loopnummers ook in de kampnummers behalen veel atleten een uitzonderlijk niveau. Het was dan ook een plezier om te supporteren!
Trainer Lander was dan ook heel trots op zijn atleten die hier deel van mochten uitmaken.
Ook een dikke merci aan de vele supporters van ac Deinze!
Het is als mama (of papa) ontzettend fijn om te zien en te lezen hoe iedereen langs de piste of thuis via de livestream mee leeft met de prestaties van docher- of zoonlief.
Voor de volledigheid: Arne Claeys was geselecteerd voor de 100m maar heeft door ziekte forfait moeten geven.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 92 guests and no members online