Zoeken


Verslag PK Meerkamp Deinze Cadetten tot Masters: Deinze gaat lopen met 3 gouden medailles en 1 bronzen.

De atleten lieten tijdens de eerste dag de plensbuien alleszins hun meerkamp niet bederven. Af en toe samen schuilen onder tentjes en paraplus het scherpte de groepssfeer alleen maar aan. Het is duidelijk dat meerkamp(st)ers vrienden maken voor het leven op de piste. Focus tijdens het kampen of aan de start maar er werd ook veel gelachen, geapplaudisseerd en schouderklopjes gegeven. Het was als fotograaf op het plein een plezier om het van dicht te kunnen meebeleven.
Onze atleten hebben het dan ook fantastisch gedaan met als resultaat 3 Provinciaal kampioenen en 1 keer brons maar ook heel wat mooie PR’s.
CADETTEN
Bij de heren was het spannend tot op de afsluitende 1000m. Marek Delbaere had na winst met twee PR’s op de 80m (11.83) en in het hoogspringen (1m79) een kleine voorspong uitgebouwd op Luka Afschrift van KAAG. Marek mocht maar een goeie 10 seconden toegeven aan Luka die een heel snelle 1000m in zijn mars heeft. Marek hield, aangemoedigd door veel supporters, vol en mag Provinciaal kampioen onder zijn naam schrijven. Zilver was voor Luka Afschrift en brons ging naar Flavio Van Loo van ac Meetjesland. Kwaku Ofori van RFC Liege behaalde de hoogste score op de meerkamp. Ook Djibril Savané en Lars D’Haene waren in goeie vorm en konden een aantal mooi PR’s scoren. Djibril werd 15de en Lars 22ste in het eindklassement.
Bij de dames was het een mooie strijd bij de top 5. Goud was voor Jade Cuvelier van KAAG, gevolgd door Martha Geerardyn (ACW) en Maïté Potvin (KAAG). Enola Verschelden behaalde een knappe 5de plaats. Vita Goossens werd 11de. Een mooie afsluiter van een knap seizoen van onze eerstejaars. Ilona Dhaenens moest helaas na de horden forfait geven wegens een lichte blessure in de enkel.
SCHOLIEREN
Victor Tavernier werd 5de op het provinciaal kampioenschap (9de in het eindklassement) van de tienkamp. Hij vestigde een nieuw PR in de discus en zette een knappe prestatie neer op de 400m (55.58, 3de) en de 1500m (4:53,56, 6de). Provinciaal kampioen werd Ides Verhulst van ACW die zich op zijn eerste meerkamp duidelijk liet opmerken.
SENIOREN
Bij de senioren zagen we Jarne Ingelaere en Pieter Quartier aan het werk. Zeven atleten hebben hun meerkamp niet afgewerkt. Pieter Quartier kon de bronzen medaille pakken voor Oost-Vlaanderen (7de in het eindklassement), net gevolgd door Jarni. Onze heren deden het beiden bijzonder goed in het discuswerpen. Winst voor Pieter met een PR van 35m24. Ook Jarne vestigde een PR 30m56. In het polsstokspringen moest Jarni enkel 2 Nederlandse atleten voor zich dulden. Jarne sprong 4m20 (PR).
Bij de dames was een kleine delegatie. Slechts 3 atletes waarvan 2 de meerkamp voltooiden. De provinciale titel ging naar Lisa Van Renterghem. Tweede werd Tine Dedecker (KAAG). Proficiat aan Lisa die toch een mooi eindscore verzamelde van 3558 punten.
MASTERS
Tom De Vreeze werd Provinciaal Kampioen bij de masters. Tom had allround een degelijke vijfkamp met winst in het discuswerpen. In het eindklassement van alle deelnemers was de winst voor Danny Cresens van (ROBA).
Proficiat aan alle atleten! Geniet nu maar van een welverdiende rustpauze en tot in het volgend seizoen.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 82 guests and no members online