Zoeken


SEMMERZAKE "Schaal De Booser" 04 11 2007

{mxc}

5 EERSTE PLAATSEN VAN A.C. DEINZE OP DE "SCHAAL DE BOOSER" TE SEMMERZAKE

Vermoedelijk nooit vertoond in de jonge A.C. DEINZE geschiedenis ...

ZEVEN eerste plaatsen op éénzelfde crosszondag voor onze clubleden ! 

Waregem     2

Semmerzake 5

 De oudste veldloop van het land 'Schaal De Boosere' – een organisatie van KAA Gent – ging dit seizoen voor het eerst door in Semmerzake (Gavere). De atleten kregen er een echt ouderwets crossparcours voor de voeten geschoven : omgewoeld akkerland, vettig weiland waar de koeienvlaaien her en der lagen verspreid tussen het nog halflange gras, veel draaien en keren, en vooral geen meter vlak.

Echte Deinzenaars deinzen echter voor niets terug en voelen zich blijkbaar in hun nopjes op zo'n terrein. Niet minder dan vijf ACD'ers gingen met de bloemen naar huis ! De eerste rood-witte zege was voor Jorne Verwimp. Bij de benjamins °99 verraste hij vriend en vijand en snelde onhoudbaar weg van alle concurrentie om met meer dan vijf seconden voorsprong op de tweede over de streep te bollen. Uw verslaggever kwam zelfs te laat om Jorne te zien glunderen op het podium.

Ook Maarten Vandervennet bij de pupillen °98 was iedereen te snel af en had aan de streep eveneens een riante voorsprong. Jorne en Maarten bevestigen hiermee al het goede dat zij reeds vorig seizoen lieten zien.  Ondertussen was uw dienaar reeds voor de tweede maal te laat voor het podium. Maar wanneer het vrouwelijk schoon te bewonderen valt ben ik er natuurlijk wel bij !

Ellen Beddeleem treedt nu aan bij de miniemen °96 maar ze heeft de overgang naar de hogere categorie probleemloos genomen. Met een soepele en krachtige tred zette ze langzaam maar zeker de wedstrijd naar haar hand en finishte ver voor iedereen uit. Ook Camilla De Bleecker moet het nu een categorie hoger waarmaken. Maar tot ieders verbazing nam onze Nora Boulyou bij de cadetten meisjes de meute een volle ronde lang op sleeptouw. Toen vond Camilla het welletjes en trok er verwoestend op uit. Even nog bood tweedejaarscadet Valentine De Smet weerstand, maar al vlug moest deze regerende Belgische kampioene toch het hoofd buigen voor de overmacht.  

Ook Katrijn Vande Riviere heeft haar overstap (naar de juniores) goed verteerd. Bij de dames lopen juniores, seniores en masters samen één race maar worden wel afzonderlijke klassementen opgemaakt. Katrijn was voor haar leeftijdsgenoten duidelijk een maatje te sterk en moest enkel twee seniores (een Keniaanse 'beroepsloopster' en de gerenommeerde Sylvie Mulle) laten voorgaan. Haar  eerste overwinning bij de juniores is voor Katrijn heel hoopgevend. Vijf maal bloemen dus voor AC Deinze. En onderweg zagen we hoe vele andere Deinzenaren het beste van zichzelf gaven. Sommigen zetten zelfs zeer puike prestaties neer die meer dan het vermelden waard zijn. Bij de miniemen jongens °95 legde Jonas Wieleman beslag op de derde plaats, een podiumkiekje als beloning.  Margot D'Haemer van haar kant viel net naast het podium (4de) bij de meisjes miniemen °95. Verdere top-10 plaatsen waren er voor Carl Timperman (8ste – benjamins °99), Jana Van den Abeele (7de - pupillen °97), Thomas Duchatelet (pupillen °98), Koen Vanderstraeten (8ste – scholieren) en Anneleen Vande Riviere (7de - seniores). Bij de masters mannen ten slotte kwam uw reporter voor de derde maal die dag te laat voor het podium en moest met een vierde plaats vrede nemen...

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 46 guests and no members online