Zoeken


Cross cup MOL

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/foto/cc mol 038-800kopie.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/foto/cc mol 038-800kopie.jpg'
Terwijl het grootste deel van onze atleten in Aalter de weergoden trotseerden en voor een aantal mooie prestaties tekenden, trokken drie AC Deinzenaars naar het verre Mol, waar de eerste manche van de CrossCup gelopen werd in het mulle zand rond het Zilvermeer. Het werd een succes over de hele lijn : drie atleten, drie podia ! {mxc}
Camilla De Bleecker bij de kadetten sloop van bij het begin mee in de kopgroep. Na twee van de drie af te leggen ronden bleven ze nog met vier strijden voor de overwinning. Een eerste versnelling van Camilla was noodlottig voor twee van haar rivales. Op een vierhonderd meter van de streep versnelde Camilla nogmaals : ze liet tweedejaars Evelien Van Havere - vorig seizoen zilver op het BK - ter plaatse en behaalde zo, na Semmerzake vorige week, een tweede overwinning.
Bij de dames juniores vormde zich algauw een selecte kopgroep van drie : onze Katrijn Vande Riviere, Halestra atlete Jana Van Wabeke en regerende kampioene Lindsey Degrande. Van Wabeke was dit keer duidelijk de betere, maar eerstejaars Katrijn liep eveneens een beresterke wedstrijd en eindigde uiteindelijk als derde en liet daarmee vele concurrentes met naam en faam ver achter zich. De top-drie van Mol mag ook beschouwd worden als het beste Belgische trio van het ogenblik.
Image
Image
Bij de masters mannen zorgde Marc Bultinck voor dé verrassing van de dag. Een voorzichtige start en daarna langzaam opschuiven, dat is zowat zijn recept. Marc verkeert blijkbaar in de vorm van zijn leven : een voor een liet hij 'zijn eigen' concurrenten achter zich en stormde zonder op- of omzien naar een schitterende derde plaats. Enkel twee gerenommeerde 'jonge' masters waren hem te snel af. Fier als een gieter pronkte Marc op het podium !
Hopelijk zetten alle Deinzenaren volgende week voor eigen volk de ingeslagen weg verder !

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 42 guests and no members online