Zoeken


Veldloop AC Deinze, kroniek van een koude dag

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/foto/veldloop2007.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/foto/veldloop2007.jpg'
There was a problem loading image 'components/com_docman/themes/default/images/icons/16x16/pdf.png'
There was a problem loading image 'components/com_docman/themes/default/images/icons/16x16/pdf.png'

Image
Image

Zondagochtend 8.00 uur Brielmeersen Deinze. Het is één van die zeldzame prachtige winterochtenden, waar de zon met veel moeite de strijd aanbindt met het mistige grijs. Over zo’n 3 uur maken de verlaten bossen en velden plaats voor de jaarlijkse invasie van minstens duizend sportliefhebbers, atleten, supporters, medewerkers.

De eindbalans van de 11e grote prijs Stad Deinze mag op alle vlakken positief genoemd worden. Met meer dan 1000 deelnemers (1023 aangekomen atleten) blijft de veldloop van AC Deinze één van de grootste organisaties in Vlaanderen.

{mxc}

De eerste wedstrijd Benjamins meisjes van geboortejaar 2000 ging punctueel van start om 12.30. De 37 jonge meisjes legden het 790 meter parcours af in minder dan 4 minuten. Graciana Dudek van AVR behaalde de overwinning. Fe Vannerom wist knap als eerste AC Deinze atlete binnen de top tien te eindigen. De Benjamins meisjes geboortejaar 1999, startten aansluitend. Justine Tinck finishte net voor onze eigen Fien Buysse, waarmee ons eerste podium een feit was. Eindigden ook in de top tien: Elisabeth Depla en Hanne Dhont. Bij de jongens geb. 2000 stond Ewout Van Betsbrugge op het hoogste schavot. Niels Van De Velde bevestigde zijn crosscapaciteiten met een mooie zevende plaats. Bij de acht jarigen zowaar een bijna volledig rood-wit podium. Plaats 2,3 en 4 voor AC Deinze (Jorg Vanlierde, Jorne Verwimp, Berend Ballinckx). Maar het was Thomas Engels die beslag legde op de eerste plaats.

Over naar de pupillen: Bij de dames overwinningen voor Lize De Vlieger en Ester Beel. Nele Slos wist nipt een top tien plaats te verzilveren. De heren/jongens: eerste plaats voor Michiel De Rop en Jennen Mortier. Kjersten Piccavet mooie achtste plaats op toch een 53 deelnemers.

Miniemen meisjes: De verwachtingen waren hoog gespannen en Ellen Beddeleem kon deze, met een schitterende tweede stek, inlossen. Ze eindigde net achter Ella Vanpoucke. Emma Van De Walle en Celine Van Rijsseghem maakten dat we drie atleten hadden in de top tien. Bij de meisjes 1995 overwinning voor Astrid Verhoeven van Lebbeke.

De miniemen jongens: Eerste plaatsen voor Iwein Bau en Danny Vanuffel. Jonas Wieleman legde knap beslag op de vijfde plaats.

Over naar één van de hoogtepunten van de namiddag: de wedstrijden bij de Cadetten. Eerst trad Camilla de Bleecker in actie. En wat voor een actie: een kleine 20 seconden voorsprong op plaats twee. Niet slecht voor een eerstejaars. Nog meer plezier voor de talrijk opgekomen supporters bij de jongens: De trein Jonas Van Loocke, Sam Van De Heede kon het werk knap afmaken voor de sympathieke Lodewijk Roeygens van Aalter. Alleen rood wit op het podium.

Bij de Scholieren Dames geen eigen atleten, Eline Dalemans behaalde hier de eerste plaats. Wel eigen deelnemers bij de mannen, waar KAAGent atleet Louis Seynaeve het goud mocht meenemen naar de Arteveldestad.           

Ondertussen ging de wind een versnelling hoger en de temperatuur gevoelig lager. Uw plaatselijke fotograaf begon zowaar Magnum allures aan te nemen.. ???! Magnum? De  beroemde frisko..

Gelukkig konden we ons verwarmen aan de prachtprestatie van Katrijn . In ware demostijl behaalde ze een klinkende overwinning bij de junioren dames. Heel even leek het of ze zelfs Senior Helga Bilick kon bijbenen, maar hiervoor was de eindmeet net te vlakbij. Griet Dewaele haalde in diezelfde reeks een zilveren plek, al even prachtig. Ook toptien eindigden Kimberley Dekens, Ine de Stoop, Nele Van Autreve. Knappe prestaties. Bij de Masters was de zege voor de Zeelse Anja Buysse.

Tijd voor de apotheose. De mannen! 

De temperatuur bleef zakken en we hadden geen dames meer om ons op te warmen. Het was dus kouwelijk afwachten tot de volgende wedstrijd, tot ik plots de grond voelde trillen. Het had iets dreigends en leek steeds toe te nemen. Wat volgde was te vergelijken met de oude Westerns. 22 junioren en maar liefst 127 masters stormden briesend voorbij. Het was een indrukwekkend zicht, zoveel kracht, passie maar vooral heel veel testosteron. De overwinning bij de junioren was voor Koen Naert. Onze eigen Kevin Van Vynckt viel, met zijn vierde plaats, net van het podium. De overwinning was daar voor Koen Naert. Joey Thijs plaatste zich met een achtste plaats in de toptien. De sterkste master was Patrick Vanderstraeten. Marc Bultinck ook knap, vooral dan zijn achtste plaats.

De laatste wedstrijd was weggelegd voor de heren senioren. Deze kregen net iets meer dan 10 km voor de kiezen geschoteld. Ook hier veel deelnemers, 48 in totaal. Het begon al wat te schemeren en hier en dan konden de deelnemers ‘genieten' van een plaatselijke mistbank. Tijd voor rusten was er echter niet. In net iets meer dan een half uurtje haalde Kristof Mouton het voor Koen Vandermarliere. Meteen ook het laatste podium. Uw lokale frisko genoot en zag dat het ‘koud' was. 

Met dank aan alle atleten, supporters, sponsors en de talrijke medewerkers waarop we steeds mogen rekenen.   

Bart

Volledige uitslag
Volledige uitslag
 Volledige uitslag

Foto's nu al beschikbaar op het fotoalbum. Trek gerust enkele uren uit, want het zijn er een pak..

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 126 guests and no members online