Zoeken


Roeselare bezorgt Katrijn Europees ticket

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/foto/katrijn torokopie.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/foto/katrijn torokopie.jpg'

Image
Image

Op de crosscup te Roeselare worden de EK deelnames voor Spanje toegewezen. Een bijkomende publiekstrekker en altijd goed om een extra tandje bij te steken. We zagen allen vorige week dat Katrijn Van de Riviere in bloedvorm zit, een eerste selektie zou dus een mooie beloning zijn. Met haar derde plaats wist ze de verwachtingen in te lossen. Op 9 december kunnen we haar in het Spaanse Toro bewonderen.

{mxc} 

In Roeselare krijgen de atleten traditioneel een zwaar modderparcours voor de voeten geschoven. En alsof dat nog niet erg genoeg is, vonden de organisatoren het bovendien nodig om een aantal boomstammen als extra hindernis in te lassen. Goed natuurlijk om het ritme uit de wedstrijd te halen.

Even traditioneel worden hier de tickets verdeeld voor het EK veldlopen, dat dit jaar in Toro in Spanje wordt gehouden. Onze Katrijn Vande Riviere was één van de vele juniores die hiervoor in aanmerking kwamen. De opdracht was duidelijk : bij de top vier eindigen ! Maar de concurrentie is bikkelhard voor onze eerstejaarsjuniore. Jana Van Wabeke (Halestra) is momenteel outstanding en ook Lyndsey Degrande (Olympic Essenbeek-Halle) was zowat een certitude. Maar achter dit tweetal moest Katrijn - met het resultaat van Mol in het achterhoofd - toch in staat worden geacht om de klus te klaren. De logica werd helemaal gerespecteerd. Het podium was net hetzelfde als in Mol met Katrijn na een knappe en regelmatige race op de derde plaats. Wel vergiste Katrijn zich in het aantal af te leggen ronden zodat het toch nog even bibberen was toen de 'extra' ronde moest worden afgelegd. Charlotte Mahieu werd niettemin netjes op afstand gehouden en het 'feestje' voor de AC Deinze delegatie kon beginnen. Nu duimen maar voor een positief resultaat ! Examens of niet, de eer van het vaderland én van AC Deinze staat op het spel...

Camilla De Bleecker legde bij de cadetten meisjes beslag op de tweede plaats. Slechts tweede ? hoor ik iedereen reeds wenkbrauwenfronsend vragen. Maar Camilla werd het slachtoffer van een valpartij net na de start. Niet alleen kreeg ze hierbij een spike van een tegenstandster in de hand en bezeerde ze ook haar knie. Vooraleer Camilla van de schrik (en de paniek) was bekomen keek ze bovendien tegen een achterstand aan van meer dan 150 m. En als er maar 2000 meter moeten worden afgelegd... Camilla zette een indrukwekkende achtervolging in en was duidelijk de beste van het lot . Helaas kwam ze een handvol seconden te laat om nog de eerste plaats binnen te rijven. Maar deze prestatie is een overwinning meer dan waard ! 

Bij de masters was het uitkijken naar Marc Bultinck. Het verschil tussen de derde en de tiende in de einduitslag was slechts enkele seconden. Marc verdedigde zich prima en eindigde als achtste. Positieve noot : met dit resultaat verstevigt hij zijn leidersplaats in de tussenstand van de CrossCup bij de categorie 45+ en is goed op weg om zijn eindzege van vorig seizoen te herhalen. 

Volledigheidshalve nog de uitslagen van de andere AC Deinze dapperen. Bij de miniemen meisjes werd Ellen Beddeleem (deze week nog geveld door ziekte) toch nog 7de. Bij de cadetten was haar zus Ilke goed voor een 50ste stek en Matthias Ghistelinck werd 47ste bij de jongens. In de korte cross voor seniores sloot Bert De Lepeleire zijn race af als 29ste, precies halfweg. Bij de masters ten slotte konden we ons verheugen over de prestaties van Rik Piccavet (40) en Filip Maebe (77).

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 85 guests and no members online