Zoeken


'Weer met karakter' te Oudenaarde

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/foto/dsc_0362kl.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/foto/dsc_0362kl.jpg'

Image
Image

Zware regenval, harde stormwind, blubber, modder, waterplassen, niets kon onze AC Deinze atleten tegenhouden tijdens de veldloop in Oudenaarde. Liefst 5 eerste plaatsen en nog 4 andere podia, dat is het het eindresultaat voor onze 'echte Flandriens'.

Foto's traditioneel beschikbaar.

ps: met dank (en enig ongewild leedvermaak) aan het meisje op de foto {mxc}

Fien Buysse bij de benjamins meisjes opende de dans. Fien behaalde na Waregem haar tweede seizoenzege met ruime voorsprong. In diezelfde race viel Elisabeth Depla net naast het podium. Nog sterke prestaties bij de benjamins meisjes waren er voor Margot Laloux (5de), Jolien Van de Wiele (7) en Elise Van de Velde (8). Broertje van deze laatste - Niels Van de Velde - mocht als tweede op het podium staan glunderen bij de benjamins jongens °2000. Michiel Dooms werd hier verdienstelijk vijfde en Berend Ballinckx finishte vijfde bij de iets oudere benjamins.

Nadat Laura Moreels en Ellen Van Steenbrugghe bij de pupillen meisjes top-tien plaatsen lieten optekenen zorgde Maarten Vandervennet bij de pupillen jongens °1998 voor de tweede overwinning van de dag. Daarvoor moest hij wel een felle eindspurt uitvechten met de plaatselijke Stef Botte. Brian Ingelaere bij de pupillen °97 was als eerste Deinzenaar goed voor de 8ste plaats.

Bij de miniemen meisjes grote luxe : liefst drie atleten bij de eerste vier ! Ellen Beddeleem liet hier haar tweede zege van het seizoen optekenen, met meer dan vijf seconden voorsprong op de nummer twee. Emma Van De Walle hield in een ACD-onderonsje Celine Van Rysseghem net achter zich voor de derde plaats.

De meegereisde toeschouwers werd eventjes rust gegund. Tot de cadetten jongens van start gingen. Jonas Van Loocke controleerde van bij de start de wedstrijd. In de laatste kilometer schudde hij ongelooflijk hard aan de boom en stormde recht op de overwinning af. Jonas is dit seizoen nog steeds ongeslagen in het crossen ! In zijn schaduw blijft Sam Van Den Heede verbazen : in de laatste rechte lijn perste hij er een sublieme eindspurt uit en verzekerde zich zo van de derde plaats. Jonas Icket sluipt langzaam maar zeker ook mee in het kielzog van zijn twee vrienden : een schitterende 7de plaats was zijn verdiende deel vandaag.

De hoofdwedstrijd bij de dames seniores werd gewonnen door onze Griet De Waele. Griet legde van bij de start haar wil op en liep steeds verder weg van de rest van het deelnemersveld. Griet is de eerste atlete van AC Deinze die erin slaagt bij de seniores in het veldlopen de bloemen mee te nemen naar huis !  In diezelfde categorie konden wij ons opwarmen aan een schitterend 'clubkampioenschap' : Ine De Stoop, Nele Van Autreve en Anneleen Vande Riviere bleven constant in elkaars buurt, wisselden voortdurend van positie en eindigden uiteindelijk kort na elkaar in die volgorde als 6de, 7de en 8ste.

Het laatste podium van de dag was weggelegd voor master Marc Bultinck. Onze kranige bijna-vijftiger (!) voelt zich duidelijk in zijn sas op een lastig en modderig parcours en eindigde nu zowaar als tweede.

Ten slotte toch woorden van lof en bewondering, niet alleen voor de reeds genoemde atleten, maar vooral voor al die lopers en loopsters die de gure weersomstandigheden trotseerden en de kleuren van onze club in groten getale verdedigden ! Raymond van het Groenewoud parafraserend :

 Stormen zal ik trotseren,

Regen en bittere kou

 Stormen zal ik trotseren

omdat ik van crossen hou...

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 208 guests and no members online