Zoeken


Zes keer eremetaal op KVV cad sch te Huizingen

b_300_150_16777215_00_images_IMG_0963.JPG

Op het kampioenschap van Vlaanderen cadetten en scholieren te Huizingen heeft onze AC Deinze ploeg zes keer eremetaal binnengehaald. 2x goud (Chloë Beaucarne, Brian Ingelaere) en 4x zilver (Chloë Beaucarne, Brian Ingelaere, Larissa Timmerman, Emma Van de Walle).

 

 

Het was voor velen onder ons de eerste keer dat we naar het midden van de Bermudiaanse driehoek Brussel-Halle-Vilvoorde dienden af te zakken. De piste van Olympic Essenbeek Halle ligt mooi verscholen in het provinciaal domein van Huizingen. Naast een plaatselijke bijeenkomst van oldtimer legervoertuigen in het domein, werd op de piste het Vlaams kampioenschap uitgevochten. De gebruikte wapens waren niet van de minste: kogels, speren, steeplegrachten en barricades (ook wel horden genoemd). Het voetvolk, welke zich overigens zeer snel over het slagveld kon verplaatsen, was talrijk opgekomen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een mooi spektakel.

De eerste wedstrijden startten omstreeks 9.30 u. Larissa Timmerman mocht met de kogel de aftrap geven. Ze behaalde een mooie 8ste plaats. Brian Ingelaere mocht op hetzelfde tijdstip aantreden op het verspringen. Met 6.08 m een eerste medaille voor AC Deinze: zilver. Emma Van De Walle trad aan op de 400 m horden in een rechtstreekse finale. In een spannende eindsprint zag ze nipt het goud ontglippen, maar toch een zeer mooie tweede zilveren medaille.

De eerste reeks van het sprintnummer 100 m cad meisjes werden gewonnen door Laurence Lobbens. Charlotte Duyck knap vierde, maar 4 honderdsten te kort voor een plaats in de finale. Later kwamen ook de scholieren meisjes aan de beurt. Emma Coppenolle had pech door te starten in een reeks die als enige af te rekenen had met een sterke tegenwind (-2.4). Ze eindigde weliswaar derde, maar de snellere tijden zaten in de twee vorige reeksen (zonder tegenwind).

Het was dan een tijdje wachten op het volgende nummer. Ideaal moment voor de talrijk opgekomen supporters om de plaatselijke Cava bar te sponsoren. Het uitzonderlijk warme weer noodzaakte ons immers om voldoende te drinken.

Na de middag opnieuw actie.

Jasper De Vooght was de eerste die aan de slag mocht en behaalde een mooie vierde plaats bij het discuswerpen. Gelijktijdig mocht Chloë Beaucarne voor de tweede keer aantreden. Op de 80 m horden behaalde ze het eerste goud voor Deinze in een ijzersterke reeks. Snelle tijden zaten er echter vandaag, wegens de sterke tegenwind, niet in. Emma Van de Walle mocht even later bij de scholieren ook over de 100 m horden. Met een vijfde tijd kan ze terugblikken op een mooi kampioenschap.

Het verspringen bij de cadetten meisjes werd gedomineerd door Belgisch recordhoudster Hanne Maudens, maar Chloë Beaucarne wist mooi stand te houden en behaalde haar tweede eremetaal van de dag: zilver.

Bij het speerwerpen mocht ook Larissa Timmerman voor de tweede keer aantreden. Een zeer knap podium met drie eerstejaars! Met 38.36 m verbeterde Larissa haar eigen clubrecord met 27 cm en bracht ze zo opnieuw zilver mee naar Deinze.

Brent Sprangers had gekozen voor één enkel nummer 110 m horden. Jammer genoeg werd hij hierop gediskwalificeerd door een te vroege start. Een medaille zat hier zeker in.

Jasper De Vooght mocht in alle rust op een afzonderlijk terrein de kogel nog eens werpen. Het zette de vijfde prestatie neer.

Jana De Busscher was meegereisd, maar kon omwille van een blessure niet meedoen. Veel Beterschap.

Finales van 100 m. Laurence Lobbens had zich hierbij in de voormiddag reeds kunnen plaatsen. Een sterke finalebezetting en misschien door een iets mindere start net tekort voor het podium. Met 5 honderdsten achter nummer drie, mag ze toch tevreden terugblikken op dit kampioenschap.

Charlotte Duyck en Emma Coppenolle mochten de laatste sprintnummers voor Deinze voor hun rekening nemen. Charlotte bij de cadetten mooi met de achtste tijd, Emma één plaats beter bij de scholieren.

Ondertussen was Brian Ingelaere aan zijn favoriete nummer begonnen, polsstokspringen. Had hij last van de druk of was het de warmte en het lange wachten? Feit is dat hij ons in spanning liet. Bij de derde poging sprong hij als enige over 3.80 m en wist zo het tweede goud van de dag binnen te rijven. Eind goed, al goed.

De AC Deinze delegatie mocht het slagveld met opgeheven hoofd verlaten. De troepen werden teruggetrokken, klaar voor een volgend treffen.

Dank aan alle trainers, supporters, atleten..

Bart

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 84 guests and no members online