Zoeken


Volledig vlaams podium op BK meerkamp CAD jongens

b_300_150_16777215_00_images_bkmeerkamp_2012.jpg

Drukke tijden voor iedereen die begaan is met de meerkamp. Drie weken na de vlaamse kampioenschappen, vond afgelopen weekend de nationale kampioenschappen plaats. Plaats van het gebeuren Verviers. Gans vlaanderen op zoek naar goede adresjes om te overnachten en vooral ’s avonds lekker te eten. Brian was de enige vertegenwoordiger voor Deinze. Met een derde plaats bij de cadetten heren mocht hij tevreden terugblikken. Al heeft de bronzen medaille bloed zweet en bijna tranen gekost.

 

 

Het podium dus bij de cadetten jongens. Eerste plaats voor Tobias Capiau die van bij de eerste discipline de koppositie veroverde en niet meer losliet. Knappe 4971 punten en een zesde prestatie allertijden. Tweede plaats was voor Alessandro Van de Sande met 4501 punten. Hij verbeterde in deze meerkamp maar liefst 5 PR.

Derde plaats dus voor Brian met 4340 punten. Een pak minder dan de 4577 op het vlaams. Weliswaar drie zelfde atleten op het podium, maar andere volgorde.

De wedstrijd verliep in barre weersomstandigheden. Zaterdag zonning maar veel wind, zondag minder wind maar gans de dag regen. We kunnen dan ook tevreden zijn met het resultaat.

Overigens nog twee resultaten die het vermelden waard zijn: Thiam Nafissatou verbeterde haar eigen belgisch record tot 4916 punten bij de juniores dames. Ook Vincent Stas verbeterde het twaalf jaar oude nationaal record bij de scholieren heren. Het nieuwe record staat op 6391 punten.

 

Opnieuw dank aan Chris en Andre en de gezellige supportersgroep. We verwachten van de abdij van Ciney een bijzondere vermelding. Zij zullen zich ongetwijfeld afvragen hoe het komt dat in regenweer hun omzet plots spectaculair gestegen is. 

 

Bart 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 74 guests and no members online