Zoeken


Het BK cadetten/scholieren: een etalage vol eremetaal!

b_300_150_16777215_00_images_DSC_5532.jpg

Dit weekend was het BK te Oordegem voor onze club opnieuw een voltreffer: 5 gouden, 1 zilveren en zeer veel finale- en ereplaatsen. Volgens onze statisticus, Bart Ingelaere, zijn we voor het cadetten/scholieren kampioenschap samen met DCLA de club met de meeste gouden medailles !!

 

 

Met uitzondering van Larissa, mochten Brian (ver) en Chloë (100m) ook op zondag het fleurig opgemaakte podium bestijgen. Beiden hadden af te rekenen met een sterke concurrentie. Chloë bevestigde haar vorm en rijfde haar 2de gouden plak in met een scherpe tijd van 12’44”. Chapeau! Bij het verspringen eindigde Brian knap 2de (6m32, nieuw PR) na een spannende wedstrijd ‘haasje over’ met Nicque Marvin van ACW. Gelukkig voor de aanwezige supporters, mezelf inbegrepen, was de papa al wat immuner geworden aan het zenuwslopende karakter van een wedstrijd… J

Wat we even graag in onze etalage zetten zijn de ‘net-niet- podium-plaatsen’: een schitterende 4de plaats voor Jasper De Vooght (kogel 13m18) en Larissa Timmerman (speer 33m33), goed voor een stevige aandikking van hun SB!
Er was de mooie 5de plaats voor Brent Sprangers in een sterke finale 100mH. Eerder was hij als 1ste geëindigd in zijn eigen reeks.
Deze mooie 5de finaleplaats kreeg tevens Laurence Lobbens achter haar naam staan. De Belgische indoorkampioene komt stilaan terug op dreef na een periode van blessureleed.

Voor de 200m verdedigden Charlotte Duyck (cad) en Emma Coppenolle (sch) de kleuren van Deinze. Emma, die tevens herstellend is van een aanslepende blessure, vervolledigde de lijst van de ‘net-nieters’, maar nu voor de finaleplaatsen. In haar 200m-reeks eindigde ze 3de met 26’38”, de 9de tijd en dus nét geen finale. Charlotte had geen zin om zich aan te sluiten bij de ‘net-nieters’ en dwong met haar 2de plaats in de reeksen een finaleplaats af. Met een nieuw PR van 26’39” eindigde ze 6de. De euforie werd de volgende dag jammer genoeg de kop ingedrukt door een pijnlijke lies en een forfait voor de 100m.

Emma C. verbeterde op dit nummer haar seizoen beste naar 12’81”.

Emma Van De Walle had dit weekend met extreme situaties af te rekenen: een 2de besttijd in de reeksen 400mH werd gevolgd door een valse start op de 100mH. Gelukkig kon ze de volgende dag ‘de kater’ doorspoelen met een sterke prestatie in de finale 400mH. Ze eindigde als 1ste over de streep in een scherpe tijd van 1.03.89, vijfde goud voor Deinze. Jana De Busscher, die tevens de club vertegenwoordigde in ditzelfde nummer, eindigde in haar reeks 4de in 1.10.70.

Er rest nog één atlete te vermelden: Nele Slos. Zij was geselecteerd voor de rechtstreekse finale van de 1500m steeple. In dit, volgens mij, zware nummer eindigde ze 8ste met een tijd van 5.56.99.

Wil graag ‘de etalage’ nog aanvullen met een aantal gouden medailles: voor onze trainers, voor het bestuur van AC Deinze, voor onze fotografen en voor al die trouwe supporters die week na week elke clubkas spijzen (de één al wat chiquer dan de ander J) en hiervan nog genieten ook!

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 85 guests and no members online