Zoeken


Nationaal Jeugdcriterium Nijvel

b_300_150_16777215_00_images_nijvel_2012.jpg

Sinds 18 jaar organiseert CABW in het Waals-Brabantse Nijvel het Nationaal Jeugdcriterium, in de volksmond wel eens het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd genoemd. Niet onterecht, want uit de vooraf ingeschreven atleten worden de, afhankelijk van de discipline, 12,16,18 of 24 beste seizoensprestaties geselecteerd.

En ook dit jaar trok een delegatie jeugdatleten naar Nijvel.

 

De miniemen jongens Jorg, Justin, Kasper en Arthur gaven alvast dé perfecte aftrap op dit prestigieuze evenement. Bij de 4x80m aflossingen gingen ze niet enkel met het goud lopen, met een tijd van 40”05 zetten ze tevens een nieuw CR op de tabellen.

 

Ook de miniemen meisjes Fe, Femke, Fien en Hanne zetten een stevige 43”06 op de chrono en liepen zo een 4de tijd.

 

Individueel lagen de ambities verdeeld, sommigen hoopten stiekem op een overwinning, maar voor de meesten opent dit criterium perspectieven om hun eigen bestprestaties op te waarderen.

 

Jorg koos alvast voor optie 1. Met de polsstok haalde hij goud met 3m16, op de hielen gevolgd door zilveren Justin met 3m11. Arthur haalde hier een 5de plaats met een PR van 2m61, ook het speerwerpen stond die dag op zijn programma.

Justin heeft de meeste inspanningen moeten leveren; nadat hij zich in de reeksen plaatste voor de finale 80mH, klokte hij hier nog iets sneller af en behaalde hij een mooie vierde plaats in 13”40.

Kasper koos voor de 300m en liep een PR in 43”40

Jorg (zilver) en Kasper (15de) dubbelden beiden met de kogel.

Ook Erme kwam sterk voor de dag en sprong naar een 5de plaats met 4m97.

Dat Hanne in supervorm is bewijzen haar 2 PR. Met de polsstok behaalde ze bovendien een nieuw CR met 2m71, wat haar brons opleverde. Haar tweede PR was ver met 4m76 (4de plaats). Ook Fien behoorde tot de geselecteerden in ver (4m44).

 

Onze ‘kleinsten’ Deinzenaar was in ‘grootse’ doen in Nijvel.

Benjamin Gerben zorgde ongetwijfeld voor de spannendste wedstrijd die dag. Met amper 12 honderdsten verschil moest hij een atleet uit Bree laten voorgaan in de lange afstand 600m. Veel belangrijker echter, is dat hij met zijn tijd van 1’51”13 niet alleen het stadionrecord van Nijvel wegcijfert, hij knabbelt tevens zowat 3 seconden van zijn eigen clubrecord en ik vermoed dat die tijd nog héél lang op de tabellen in de kantine zal staan.

 

Voor al deze prestaties in Nijvel een dikke proficiat aan atleten en jeugdtrainers, bestuur, live-supporters, én lange-afstandssupporters, want die zijn er ook.

 

Voor volgend week-end geen minima, geen selektie-criteria, dus geen excuus om niet deel te nemen aan het PK meerkamp op eigen terrein! Voorlopig zijn de weersvoorspellingen gunstig. Laten we met zijn allen het jeugd-outdoor-seizoen in schoonheid afsluiten. Pas daarna mag de competitie-riem even los...

Comments   

0 #1 sex shop Online 2015-01-28 19:22
An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker who has been conducting a little homework on this.

And he actually ordered me breakfast due to the fact that I
stumbled upon it for him... lol. So let me reword this....
Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this subject here on your internet site.
Quote

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 97 guests and no members online