Zoeken


Open PK meerkamp groot succes

b_300_150_16777215_00_images_DSC_0634.JPG

De ervaren gastspeaker Johan wist ons te vertellen dat de opkomst voor dit PK ongezien was.

Met 393 atleten van 42 clubs mocht ons administratief zenuwcentrum maar liefst 2430 resultaten verwerken.

 

 

 

DAG 1

Reeds vroeg in de morgen was de trend ingezet. Vanaf cadet tot master moeten, afhankelijk van categorie, 6,7,8,9 tot 10 disciplines afgewerkt worden in een meerkamp.

In deze “open” meerkamp kwamen naast de Oostvlamingen ook ALLE andere Vlaamse provincies op terrein; meer nog, zelfs Waals-Brabant, Namen en Luik kwamen ruim afgezakt naar Deinze.

C’était avec plaisir que nous avons reçu de nombreux athlètes francophones qui sont venus de loin et qui ont fait l’effort de nous rendre visite. Un grand merci a tous.

En het is geweten, meerkamp is een speciale ‘stiel’ en schept al gauw een band tussen de meerkampers, wat resulteert in een aangename sfeer. Een sfeer die in de namiddag, met de komst van de benjamins, enkel nog meer aangewakkerd werd. Na de individuele voorstelling, inclusief ‘mexican wave’ en begeleidende tune stonden onze allerkleinsten direct op scherp.

Het waren ook de benjamins die als eersten op dit PK het podium mochten uittesten.

Gerben die geen last schijnt te hebben van seizoensvermoeidheid, mocht terug met ruime voorsprong het fel gegeerde plaatje opspelden en werd provinciaal kampioen met 1781 punten. Alle andere Deinze benjamins mochten hem flankeren met een mooie medaille en naturaprijs.

Bij valavond rondden de cadetten heren met hoogspringen de eerste dag af. De aftrap verliep feilloos, op naar dag 2.

DAG 2

Nog iets vroeger dan zaterdag werden we op de piste verwacht, maar met een volle zon leek niemand hier iets op tegen te hebben. De voormiddag verliep op het élan van zaterdag. In de namiddag echter was het alle hens aan dek. Pupillen en miniemen schreven zich massaal in, en dit vroeg enige creativiteit van wedstrijdleiding en organisatie om zo goed mogelijk op schema te blijven. Behoudens een aantal over-enthousiaste supporters of atleten die ook graag eens op de fotofinish stonden en hier handgestopte tijden veroorzaakten, en de duisternis die een klein beetje roet in het eten gooide bij de opmeting van de laatste loopwedstrijden, slaagden we er toch in om iedereen met het eindresultaat en medaille te bedienen.

Op sportief vlak scoorde Brian bij de cadetten hoge ogen met een overwinning met 4559 punten. Maar ook Fabian (7de met 3234 p) en Maarten (8ste met 3144 pt) kwamen verassend sterk voor de dag. Met Klaas erbij, die eveneens de hele rit uitzong, waren de cadetten heren het sterkst vertegenwoordigd onder de oudere meerkampatleten van Deinze.

Cadet Celestine, lang geplaagd door blessureleed, stuntte op haar beurt door op een zesde plaats te eindigen met 3139 punten.

Bij de miniemen meisjes was het Hanne die brons haalde met 2795 punten.

Na een hevige strijd bij de miniemen jongens koos Jorg uiteindelijk voor zilver met 3878 punten.

DANKWOORDJE

Op alle fronten werden immense inspanningen geleverd dit weekend. Vooreerst de atleten uiteraard, maar ook toeschouwers, bestuur, sponsors, jury, medewerkers, fotografen, catering, technische staf en medische staf.

Specialist ter zake, Thomas Van Der Plaetsen, die (samen met Hans van Alphen en Sara Aerts) deze mooie discipline in België op kaart zet, en die zich vrij maakte om enkele medailles uit te delen.

Gastspeaker Johan De Beule verwende ons met de meest waanzinnige details en vakkennis, doorheen dit evenement.

Speciale dank ook aan webmaster Bart. Muziek, instant projectie op groot scherm (met dank aan Tom en  sponsor Cas-Vos) van resultaten en foto’s op het terrein (dank aan Gaby), aangevuld met live-resultaten op website; dit mogen we een mooie meerwaarde noemen, wat duidelijk door iedereen gesmaakt werd.

Moe maar voldaan sluit iedereen het outdoor seizoen af. We laten nu even alles los; maar een winterslaap kent de atletiek niet, want al gauw komen de modderbijters eraan!

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 111 guests and no members online