Zoeken


Verslag veldloop Booischot vanuit een dagboek...

Broer Jonas had nog een zware maandag met examens en de papa was op zondag vrij.Daarom besloten ...

 

de papa en zijn dochter Lisa toch nog eens een veldloop te doen om also eens buiten te zijn.Het was al een maand geleden van onze allergrootste cross " Deinze "  ;dus dit weekend was het dan ideaal.We mochten niet uit ons ritme geraken, één veldloop per maand voor onze allerjongste benjamin.

 

Alleen op de kalender was er maar een wedstrijd, namelijk te Booischot en eerlijk gezegd nog nooit van gehoord...En also op baan met de dochter , ondertussen een gesprek van  vader--dochter hé.Heel leerrijk .Toen we de parking opdraaiden kwamen we ook Gerben en Filip tegen , dus direct compagnie ; wie had dat gedacht ?

 

Na hun gezamelijke opwarming ( met dank aan Filip )  stond Lisa aan de start en vertrok rond  de 10' positie.Parcours waren lange rechte stukken, half parcours was op een soort grind en ook nog wind op kop..Toen begon ze halfweg toch wat op te schuiven en liep dan in zesde positie.Maar toen ze zag dat er een groepje van vier  afstand begonnen te nemen ; trok ze volop door om toch bij deze vier te geraken.Met haar grinta knokte ze zich verder naar de derde plaats maar haar tankske was leeg en werd terug  voorbijgelopen....

 

Maar in de laatste S bochten kon ze terug door haar vechtlust haar derde positie heroveren en also eindigen na 950 lange meters, haar verste afstand ooit...Ze stond daar, raar maar waar ,ze moest plaatsnemen op de tweede plaats van het podium maar met brons ; bizar hé ; maar het eerste podiumervaring veldlopen was een feit.Verslaggever Marc had het al vermeld in het vorig verslag en was nu al bingo.

Groot was onze verbazing toen we het blaadje kregen met de uitslag erop. Het meisje op 2 was van 2004 en mocht dus eigenlijk niet in deze reeks lopen. 

De organisatie gaf hun fout toe en Lisa werd dan nog eens gehuldigd ( alleen dan na 1u ) en kreeg applaus en haar terechte zilveren medaille.                                                           

In de uitslag staat Lisa wel als derde maar heeft toch de terechte zilveren medaille gekregen.De atlete op plaats vier had ervoor ook haar verdiende bronzen medaille gekregen.

 

Onze Gerben was ook in bloedvorm en smeerde een veldloper uit de streek  zijn eerste nederlaag aan ; sedert 2 jaar had die deelnemer nog niet verloren...Door op het laatste deel heel vinnig uit de hoek te komen in het S bochtenwerk kregen de achtervolgers nog 20m aan hun broek, ongelooflijk en wat een sprint nog.

 

Zoals Sven Nijs over de balkjes heen vliegt ; zo vliegt onze "kleine kanibaal Gerben " door de bochten heen    Een streling voor het oog!

 

Het viel zelfs de speaker op ; 2 atleten van het verre Deinze en met 2 medaille's naar huis ; wat een superresultaat !!! 

Nu weten ze ook in het verre Booischot wat de kleuren zijn van onze clubtruitjes want daar was  geen enkele ploeg in rood en wit. 

Onze beide atleten vielen dus letterlijk en figuurlijk op en was een namiddag om nooit te vergeten!

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 78 guests and no members online