Zoeken


Vlaams en belgisch meerkamp indoor

b_300_150_16777215_00_images_bkmeerkamp2.jpg

Afgelopen weekend was het weer de jaarlijkse indoor hoogmis voor het kruim van de meerkampers in België. Met het belgisch, vlaams en waals kampioenschap op het programma, werd de gentse topsporthal het gans weekend ingenomen door de meest complete atleten. Ook AC Deinze ontbrak niet op het appel en zorgde voor een aantal mooie prestaties en bracht naar goede gewoonte enkele medailles mee naar huis.

 

 

Zaterdag startte de wedstrijd al vrij vroeg, dit met het oog op de Perfection Indoor wedstrijd ’s avonds. Karine Clauwaert, Hanne Dhondt, Jorg Vanlierde, Maarten Vandervennet, Justin Cautaerts, Arthur Sap, Tobias Capiau en Brian Ingelaere zijn onze meerkampers die de ACD kleuren mochten verdedigen.

Karine sloot de eerste dag af met een schitterende zege bij de Masters vrouwen. Goud en meteen goed voor een nieuwe belgisch record. Hanne Dhont sloot met 2459 punten af op de 16de plaats.

De jongens dienden hun meerkamp af te werken over twee dagen. Sommigen profiteerden nog om een klein stukje van de Perfiction indoormeeting mee te pikken en zo Emma Compernolle aan het werk te zien in de 60 m vlak.

Zondag was het weer raak. Bij de scholieren jongens behaalde Tobias Capiau een zilveren belgische medaille, zijn prestatie was wel goed voor goud op het vlaams kampioenschap. Brian mooi achtste.

Bij de Cadetten een mooie zilveren plek op het vlaams voor eerstejaars Jorg (trouwens ook brons voor BK). Maarten zesde, vlak voor Justin die afsloot op plaats zeven. Arthur op elfde plaats.

Zo was dit kampioenschap een geslaagde editie voor onze deinze atleten.

Absoluut hoogtepunt van dit kampioenschap was de overwinning van de waalse Thiam Nafissatou. Met 4558 punten verbeterde ze niet alleen haar eigen belgische junioren record op de vijfkamp, de ganse zaal was getuige van een heus wereldrecord. Thiam verbeterde het elf jaar oude record van de legendarische zweedse Carolina Kluft.

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 56 guests and no members online