Zoeken


Belgisch Kampioenschap indoor alle cat

b_300_150_16777215_00_images_IMG_5362.JPG

 

Vergeleken met het onstuimige Flanders Indoor vorig weekend,vond het BK alle cat afgelopen zondag, in een eerder intiemere sfeer plaats. Niettemin stonden, met een paar uitzonderingen na, alle grootheden uit alle uithoeken van België paraat op dit kampioenschap. Een aantal topatleten aasden immers nog op een ticket voor het EK in Göteborg.
Dé ster van de dag was ongetwijfeld meerkampster Sara Aerts, die erin slaagde om Eline Berings tot 2 x toe (60m horden en 60m vlak) even in de schaduw te plaatsen. Door haar gouden overwinning met een tijd onder de EK-norm op de horden, hebben we dus niet 1 maar 2 Belgische hordenloopsters in Zweden. De atletiekliefhebber kan hier alleen maar van smullen.

 

Maar ook onze Deinze sterren hebben het prima gedaan. Els Coppieters (geplaatst met haar seizoensbeste van 9.24 op de IFAM-meeting) werd in diezelfde reeks van Eline Berings op de 60mH meegezogen naar een opnieuw sterke 9.28.

Een wedstrijd met gemengde gevoelens voor Els, want dit was haar allerlaatste kampioenschap als senior. Laat haar maar verder meedraaien met de seniors en een dubbelslag slaan, door volgend jaar het Belgisch record bij de masters aan diggelen te slaan.....wordt beslist vervolgd!

 

Ook op de 60m vlak, twee (weliswaar héél jonge) Deinze sterren. Chloé Beaucarne eindigde in de finale als scholiere als 6de (op 4 honderdsten van de bronzen plek). Met haar 7.73 evenaarde ze haar PB en CR. Maar het heeft geen haar (een duizendste) gescheeld, of ook scholiere Laurence Lobbens zou in de finale gestaan hebben door in de reeksen 7.78 te lopen.
Seniore Hanne De Ruyck deed wat de beste kan overkomen, ... Té snel starten... Gelukkig kon ze later op de dag nog terugvallen op het verspringen, wat haar een 8ste plaats opleverde.

De 200 m is het paradepaardje van Marlien De Jans, waar ze ,alle reeksen samen, een 7de tijd liep (nét geen finaleplaats), maar hiermee haar seizoensbeste sterk bijstelde naar 25.19.

Ook op de 400m deze keer een geplaatste Deinze-atlete. Juniore Charlotte Timperman klokte haar reeks af in 1:02.16.

Dubbele afstand voor Nicole Buytaert, haar 800m was goed voor een 7de plaats in 2:19.83.

 

Geen 60m voor onze mannen deze keer, wel alle andere afstanden.

Angelo De Bruyne was net op tijd hersteld om zijn 200m te lopen in een tijd van 23.54 Wouter Plovie liep in de discipline, waar wellicht de meeste aandacht naar toe ging. Op de 400 m moest vader Borlée immers nog 2 atleten (+2 reserve) selecteren om zijn zonen te vergezellen in de estafettes op het EK. Jente Bouckaert, Arnaud Ghislain, Nils Duerinck, Antoine Gillet, ... Zij liepen op het scherp van de snee voor hun stek in Göteborg.

En Wouter,... Jawel die deed het schitterend, in de laatste rechte lijn spurtte hij de koplopers voorbij en won zijn reeks met een PR in 50.23.

Na het KVV kon ook Kevin Van Vynckt een plaats bemachtigen in de 800m reeksen waar hij zijn seizoensvorm bevestigde in 2:02:44. Het zelfde verhaal voor 1500m loper Bert De Lepeleire : goed voor 4:19.82.

 

We hadden in bijna alle loopnummers Deinze atleten; een perfecte mix dus, en allerminst saai om te volgen als supporter. Met 11 atleten t.o.v. 2 vorig jaar, waren we dus dik tevreden.

Toch nog ook even onze meisjes estafette ploeg extra in het licht zetten. In het voorprogramma van de Flanders Indoor, vorige week, stond het BK aflossingen 4x200m AC geprogrammeerd. We konden in een vorig verslag al lezen dat zij hier zilver mee behaalden (na de recordhouders ACME). Tevens stelden zij het clubrecord van 2008 bij tot 1:41.79. Bijzonder, omdat deze ploeg zéér jong is : chapeau voor scholieren Emma C, Chloé, Laurence en senior Marlien!

De 'iets' rijpere mannen estafette-ploeg strandden op slechts 13 honderdsten van het 9 jaar oude clubrecord en waren meer dan tevreden met hun 1:32.49 en 6de plaats. Mooi gelopen door senioren Nolan,Wouter, Anthony en master M40 Luc V.

Onze atleten alle cat hebben in stijl hun indoorseizoen afgerond. Junioren/beloften, cadetten en scholieren, masters mogen zich de komende weken nog bewijzen op hun BK. Wij berusten erin dat ook zij zullen schitteren als afsluiter. In ieder geval kunnen we nu al besluiten dat de fundering van deze goede prestaties gelegd worden door intensieve begeleiding en opbouw van trainers. Ook aan hen : proficiat!

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 267 guests and no members online