Zoeken


Jeugddag anno 2013, de dag dat atletiek weer fun was

b_300_150_16777215_00_images_jeugddag.JPG

Vandaag was er de traditionele Val jeugddag voor benjamins, pupillen en miniemen in de topsporthal in Gent, voor de 24 ste keer al.

 

Daar we er al een paar jaar niet meer bij waren, werd er dit jaar een extra inspanning gedaan om terug dat leuk evenement op de kalender te krijgen bij AC Deinze. Het is ook eens iets anders, het is gewoon voor de fun, iedereen is er winnaar, er zijn geen verliezers. Verder was het ook eens de bedoeling om ook eens onze trainers een vrije dag te geven en de steun van enkele sympatieke ouders als begeleiders in te schakelen.

Want zeg nu zelf, samen met 1600 andere jongeren van overal in Vlaanderen je hobby mogen uitoefenen, wie wilt dat niet.

Dus trokken er uiteindelijk 8 ploegskes van 4 en een 8 tal bereidwillige ouders naar Gent. En een spandoek. Want dat was een opdracht die de weken ervoor moest afgewerkt worden, een spandoek maken rond het thema “ op je schoolbank, klaar, start “

Daar stonden een ganse dag spelletjes op de agenda die toch allemaal wat met atletiek te maken hadden: 40 meter horden,  kettingspringen, met een mousse minispeer naar doel werpen, puzzelloop maar ook een horserace of steltlopen en nog veel meer stond op het programma.

Dat het leuk was bleek tijdens de middagpauze, waar de meesten zelfs geen tijd hadden om te eten en gewoon verder bleven lopen rond, onder, voor de spandoek. We hebben wel de wedstrijd om de mooiste spandoek niet gewonnen, maar toch mogen we fier zijn, want hij behoorde zeker tot de 5 mooiste van het pak. En nog een geluk dat we niet wonnen, want ik hoorde ook stillekes de wens om hem nog liever naar iedere wedstrijd mee te doen als mascotte voor de club, dan hem op te sturen naar het verre Haïti, waar de mooiste spandoek zal hangen, aan de muur van een nieuw in te richten klasje. Maar dat terzijde.

Als iedereen zijn proefjes had afgewerkt stond er als afsluiting nog enkele danspasjes op het programma zoals de Harlem shake en de Gangnam style.

En dan was het tijd om terug naar huis te gaan, moe zowel de atleetjes als de begeleiders maar allemaal hebben ze zich goed geamuseerd en op naar de 25 ste jeugddag volgend jaar.

Tommy 

Volgende afspraak: oefen- en oudermeting op zaterdagnamiddag 30 maart in Deinze

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 69 guests and no members online