Zoeken


Onze jeugd aan het werk over heel Vlaanderen !

Zijn dromen steeds bedrog??

Op de interregio in Aalter, na de ongelofelijke 1000m van Gerben De Paermentier , met op korte afstand Milan Van De Walle en Ferre De Groote , begon een droom ...

om samen het CR van 3*600m pupillen (5 .51.12) wat scherper te stellen.  Lokeren zou onze oefenwedstrijd worden vÓÓr het PK.  Of zouden we toch al niet proberen….?  Na de trainingen nog even oefenen in stilte op die stokwissels onder leiding van onze persoonlijke trainer Filip.  

15/6/2013  

Het regent en de wind waait door de bomen !!  Geen weer om een hond door te jagen, laat staan om records wat scherper te stellen. Maar plots verscheen de zon en  vertrokken we toch maar naar Lokeren .  Aangekomen op de piste, waaide er een strakke wind pal op de neus in de laatste rechte lijn naar de aankomst.  Dromen worden al snel opgeborgen voor later. Gerben en Milan warmen de benen op in hun 60 m. (9.56 en 9.54).  Intussen genieten we van Jarni Ingelaere en Niels Van De Velde aan de polsstokmat.  Beiden zoefden door de lucht naar respectievelijk 2.24 m en 2.44m (PR). Ook Benjamin Aiko Rogge laat zich zien in een mooie 60m in 10.28 sec en 3.26m ver.  Om de Avlo ploeg te ondersteunen levert hij zijn diensten voor 3*600 in 6.57.97.De wind gaat liggen.  Doelen wordt opnieuw bijgesteld 5.40 à 5.45 moet haalbaar zijn.  3*600 begint met  eerst de benj.  jongens , dan  benj. meisjes , vervolgens min. meisjes , en plots …de wind!  Strak blazend over de aankomstlijn! Vaders , moeders , supporters  en atleten beginnen te twijfelen! De spanning stijgt. Twee reeksen bij de pupillen.  We starten in de eerste reeks samen met Zele en RCG. Nog snel wat peptalk en we kunnen eraan beginnen. 

Leef mee!! Gerben vertrekt als een raket, en  neemt meteen de groep op sleeptouw. “Een goeie start, we zijn mee.”   Gerben zondert zich af in de eerste rechte lijn. In zijn spoor Sieben Roggeman van Zele (PK cross en een jaartje  ouder dan ons raketje).  Siebe blijft tactisch in Gerben’s  spoor lopen en dan na 400 m vertrekt Siebe, Gerben klampt aan. Tergend traag, cm na cm loopt Siebe weg.  2, 3 meter moet Gerben toegeven, een laatste spurtje,  en de stok wordt doorgegeven aan Milan na 1.48 min. Milan loopt snel  het gaatje dicht op Zele, en neemt resoluut de kop.  De atleet van Zele klampt aan, Milan bijt door,  tegen de wind in , en  geeft alles wat hij kan maar krijgt die atleet niet uit zijn spoor.  Met de wind op de neus voor een derde doorkomst aan de meet (3.07)… De atleet  van Zele versnelt met de wind in de rug.  Hij neemt  5, ..,10, …, 15 meter.  Ferre neemt de stok over en loopt naar de atleet van  Zele, nog 400m,  er op en er over.  Ferre loopt ervan weg, we zitten op schema voor een nieuw CR. “ Volhouden Ferre, nog even versnellen straks ” sterven “  tegen die verdomde wind in die laatste zo lange lastige 100 m.  Nog eens goed gillen om die laatste energiestoot naar de benen te duwen om dan de borstkas over de meet te smijten. Snel naar de klok kijken: 5.37.23

 Een nieuw CR !!! Atleten ( vaders , moeders , supporters  ) gaan door het dak!! Zele  en RCG eindigen op enige afstand  in elkaars kielzog  5.45.50 en 5.46.02. Zou Rieme beter doen in die tweede reeks?? Eerste doortocht van Rieme in een zelfde tijd als Gerben, stokwissel in 1.50. Ze moeten 2 sec toegeven op ons, derde doortocht in 3.14 min, we liggen 7 sec voor, eindtijd van Rieme 5 50 02!!  We hebben ons CR glans gegeven met een mooie overwinning, we mogen op het hoogste “ zo klein trapje “ de medailles in ontvangst nemen.

Dromen zijn dan toch niet altijd bedrog!!

Met dank aan Filip die ons begeleidde vanwege  Gerben, Milan & Ferre!!!

 

Ook In Maldegem startten er enkele jeugdige atleten.

Het verwantschap met Lokeren was groot. Richting kust dus stormwind hier , ook  zonnige momenten en dus de ideale looptemperaturen. Onze mentale steun hadden de jongens  voor hun recordpoging  al vanuit  Maldegem voor hun 3 x 600m van onze meisjes en supporters . Ook een moment in de voorbereiding op het PK Aalst om daar misschien een paar nieuwe PR te laten noteren. Want onze meisjes Lisa Vermeulen en Loeka Vanhoutte ( ben ) , Laure Vanhoutte ( pup) ;  Marie Segers, Sara Vanhalst en Leonie Van Vynckt  ( min ) waren aanwezig en vochten tegen de wind om hun kampnummers af te werken. En onze meisjes stonden hun  " manneke  " tegen de weerelementen en brachten zelfs  16 PR mee . Onze benjamins Lisa en Loeka stonden scherp voor hun 60m . Loeka liep dit nu in 10.91 sec. en Lisa dook nu zelfs onder de 10sec. dit in 9.88 sec.
Met de 600 m werden sommige allerkleinste benjamins  letterlijk en figuurlijk van de piste geblazen! Maar Laure , onze pupil , genoot van haar prestatie op de 1000m ; knokkend tegen de wind  kon ze zo een PR ( 3.58.85 ) noteren. Onschuldige speren en discussen veranderden nu in gevaarlijke, oncontroleerbare , rondtollende , afzwaaiende , vliegende objecten ! Het was vechten tegen de wind...want plaatselijke supporters noemen de piste hier ook als   het  " trekgat  " en er was veel , enorm veel trok.... Hilarische momenten bij het hoogspringen. De lat viel er al af vooraleer de atleten over de lat vlogen....Maar daar trokken onze miniemen meisjes zich niks van aan en behaalden prima resultaten ( 1.25m ) in het hoogspringen ondanks de windstoten. Leonie wou haar studiepauze gebruiken om het hoogspringen , speerwerpen en de afsluitende 1000m te lopen. 
In de einduitslag van deze meerkamp hadden we drie atleten in de top tien ; Lisa, Sara en Marie .
Op zondag kwamen Marthe Van Der Eecken ( pup ) en Brent Declercq ( min )  in actie. Marthe behaalde een PR. op de 60m ( 10.4 ) en Brent ook een PR. op zijn geliefkoosde 300m ( 43.57 ). 

Bij item uitslagen kan je de prestaties in detail bekijken. 

 

Volgende clubverplaatsing gaat door op 29 Juni PK Aalst waar elke atleet max. twee discipline's ; beste kamp of loopnummers kan beoefenen, info volgt nog. Tot dan!

 

Reporters Wim De Groote en Patrick Vermeulen

Add comment


Security code
Refresh

Wie is online

We have 149 guests and no members online