Zoeken


AC DEINZE REAGEERT OP PERSBERICHTEN EN WENST THOMAS VEEL STERKTE

b_300_150_16777215_00_images_thomas-van-der-plaetsen.jpg

 

Het bestuur van onze atletiekclub AC Deinze wenst via deze weg zijn verontwaardiging uit te spreken over de vroegtijdige berichten in de pers over mogelijk dopinggebruik van tienkamper Thomas Van der Plaetsen.

De feiten op een rijtje : na een controle buiten competitie begin september werden in de urine van Thomas sporen aangetroffen van HCG. Deze stof kan inderdaad wijzen op het gebruik van prestatiebevorderende middelen, maar kan evengoed een lichamelijke oorzaak hebben. Helaas is door specialisten dit laatste bevestigd en werd bij Thomas teelbalkanker vastgesteld. Thomas wordt morgen (vrijdag 3 oktober) reeds geopereerd.

 

 

Net als Thomas, zijn familie en zijn naaste omgeving reageert de club op de eerdere persberichten die in eerste instantie de naam van de atleet ten onrechte linken aan dopinggebruik. Vooraleer dergelijke nieuwsberichten de wereld worden ingestuurd, moeten principieel de tegenexpertises worden afgewacht en moet volstrekte zekerheid bestaan over de feiten. Omdat Thomas stellig van zijn onschuld was overtuigd onderging hij reeds medische onderzoeken om de oorzaak van de aanwezigheid van HCG te kunnen achterhalen. De aantijgingen van dopinggebruik waren echter reeds verschenen in de pers nog voor de resultaten van deze tests waren gekend.

Het resultaat is helaas dubbel erg. Niet enkel is de goede naam van onze talentrijke atleet bezoedeld en zal bij het grote publiek altijd een zweem van doping blijven hangen aan de naam van Thomas. En terzelfder tijd moet onze meerkamper de verschrikkelijke realiteit onder de ogen zien van een leven met kanker.

Wij steunen hierbij Thomas en zijn familie in deze moeilijke periode en wensen hem van harte het allerbeste met het verloop van zijn operatie en de verdere behandelingen. Als club vertrouwen wij erop, dat iedereen – beleidsverantwoordelijken, pers, collega’s en supporters - ten volle Thomas zal blijven steunen in zijn strijd tegen de ziekte en in de verdere uitbouw van zijn sportcarrière.

Wie is online

We hebben 265 gasten en geen leden online