Zoeken


ACD'er Joris Beaumon loopt Spartathlon

b_300_150_16777215_00_images_joris.jpg

Wontergem is trots op “de rots” Lucien Buysse, maar is dat ook op onze ultraloper, Joris Beaumon. Vorig jaar won Joris de 100km run in Winschoten (Nederlands kampioenschap) en dit jaar werd hij vice Belgisch kampioen op het BK100km in 6.58 u.

Joris loopt op 27 september 2019 de mythische Spartathlon. Vertrekkend op de Akropolis loopt hij 246 km naar het standbeeld van Leonidas in Sparta. Slechts 8 Belgen, op een maximum van 390 deelnemers, zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor deze duurloop.

 

Wij, Wontergemnaren, willen Joris steunen bij deze uitdaging. De mannen van het Buysse Bierke organiseren zaterdag 17 augustus 2019 een sponsoravond ten voordele van Joris en het goede doel ‘Back on Track foundation’. Dit fonds werd in 2015 opgericht door tienkamper en Deinzenaar Thomas van der Plaetsen en zet zich in voor mensen die na een behandeling voor kanker terug willen sporten.

Wat gaan we doen in dit supportersdorp?

Zaterdag 17 augustus is iedereen vanaf 19 u. welkom in parochiezaal Terdonck voor een Hapje Tapje. Joris vertrekt die avond om 20 u. voor een training van 12 u., dus tot 8 u. ’s morgens. Hij loopt lokale rondjes van ongeveer 6 km. Iedereen die wil, is welkom om een toertje mee te lopen, te fietsen … Het tempo zal schommelen tussen 10 en 12 km/u. We moedigen Joris aan, iedere keer hij over de speelplaats passeert, zodat hij zeker de ochtend haalt. Een training met wisselende temperaturen, door de nacht lopen, de zon zien opkomen en toch nog doorlopen, is een belangrijke training in voorbereiding van de Spartathlon. Finish is voorzien rond 8 u. aan zaal Terdonck.

Iedereen welkom op het avondevenement Hapje Tapje om onze loper uit Wontergem een hart onder de riem te steken, hem aan te moedigen en het goede doel te steunen. Joris doet zijn best om Wontergem terug op de kaart te zetten, net zoals onze rots Lucien dit ooit deed!

 

Wie is online

We hebben 111 gasten en geen leden online