Zoeken


Opleiding Aspirant-Initiator Atletiek

In het kader van de kwaliteitsbegeleiding van de jeugdwerking in de sportverenigingen en de ondersteuning die de Vlaamse Overheid hieraan geeft via de gemeentelijke impulssubsidies, heeft de Vlaamse Atletiekliga (VAL) een opleiding Aspirant-Initiator Atletiek uitgewerkt met als doel de niet-gediplomeerde jeugdbegeleider minimaal op te leiden en de kwaliteit van de begeleiding te verhogen. Aangezien er ook in onze club voldoende interesse is voor zo'n opleiding en regelmatige bijscholing eigenlijk een must is, hebben we beslist om aan dit initiatief mee te werken en deze cursus in te richten in het najaar.

Bij deze opleiding zal een volledig nieuwe spel- en oefenfarde gebruikt worden, die een heleboel atletiekgerichte spelvormen, 12 lessenreeksen rond verschillende bewegingsvaardigheden en algemene didactische principes bevatten. De opleiding duurt 16u, wordt gespreid over 4 halve dagen en is met 13u praktijk zeer praktijkgericht. Na een gunstige evaluatie ontvangen de geslaagden een deelnameattest dat ook enkele uren vrijstelling geeft bij het volgen van een eventuele initiatoropleiding later.

Voor wie is onze cursus bestemd?

- Opleiding, vervolmaking en bijscholing voor onze huidige jeugdtrainers
- Opleiding voor jongeren vanaf 16 jaar (geboortejaar 1993) die daadwerkelijke interesse hebben om zich ter beschikking te stellen voor de jeugdbegeleiding van onze club en na goedkeuring door het bestuur.
- Aangezien de VAL medeorganisator is en hiervoor ook publiciteit maakt via haar website, staat deze opleiding open voor alle geïnteresseerden, ook buiten de club.

Waar en wanneer gaat deze cursus door? Op onze atletiekpiste op volgende dagen (onder voorbehoud voor de docent):

- Zondag 27 september: 8u30 - 12u30

- Zondag 11 oktober: 8u30 - 12u30

- Zaterdag 17 oktober: 13u30 - 17u30

- Zaterdag 24 oktober: 13u30 - 17u30

Voor de clubbleden doet de club een grote inspanning door het inschrijvingsgeld (80,00 euro per kandidaat) op zich te nemen, maar dan wordt er wel geëist dat de deelnemers zich gedurende de ganse opleiding vrijmaken en aanwezig zijn.  Cursusverantwoordelijke en bijkomende inlichtingen?      Hendrik De Ruyck: tel. 09/380.14.18 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het bestuur

Inschrijvingsstrook: te bezorgen aan Hendrik De Ruyck  Inschrijvingsstrook opleiding Aspirant-Initiator atletiek AC Deinze Naam: ................................................................................................................ Adres: ................................................................................................................ Geboortedatum: ............................................. Tel/GSM: ..........................................................

 

Wie is online

We hebben 64 gasten en geen leden online