Zoeken


Enkele indrukken van de Flanders Indoor

b_300_150_16777215_00_images_flanders_indoor_2014.jpg

Afgelopen zondag waren we talrijk aanwezig in de Topsporthal in Gent voor de Flanders Indoor, het jaarlijks hoogtepunt van de Belgische indooratletiek. In het BK aflossingen 4 X 200 m tijdens het voorprogramma werd onze damesploeg 6de en onze herenploeg 11de. Onze crew van 36 enthousiaste Deinzenaars en 3 trouwe juryleden hielpen de organisatie mee in goede banen leiden.

 

Onze herenploeg (samen bijna 100 jaar oud) mocht de spits afbijten, jammer genoeg in baan 1. Brian werd het eerst de arena ingestuurd en etaleerde zijn snelle beentjes. Luc, onze supersnelle master (hoe speelt die het steeds maar klaar) nam de stok over, werd nog serieus gehinderd  en mocht  het doorgeven aan Lander. Lander zocht tevergeefs zijn superbenen maar kon wegens wat hamstringhinder niet voluit gaan. Raspaardje Tobias perste er nog alles uit, maar het verhoopte clubrecord bleef uit. Maar niet getreurd mannen, 11de op 28 ploegen met 2 Borlee’s daar nog tussen is toch een mooi resultaat. 

Onze dames wilden uiteraard niet onderdoen, maar met wat trainingsachterstand voor de halve ploeg  was het moeilijk inschatten waar ze zouden landen. 1’43’’88 later wisten we het, op amper 56 hondersten van het podium. Verdorie, hier zat misschien iets meer in. Verstaanbare ontgoocheling ook bij onze meisjes kort na de race, maar een wedstrijd liegt meestal niet. Alhoewel met een iets vlottere aflossing tussen loopster 1 en 2, we gaan het nooit weten. Zorgden voor de Deinse dameseer: Marlien,  Emma VDW, Emma C. en Hanne.

Ondertussen was het grootste deel onze medewerkersploeg al druk in de weer.  Annick had haar programmaboekjes verkoopsteam al strategisch opgesteld en via Jorg, Cedric, Elina, Arthur, Michiel, Ermé, Leonie, Maury en uiteraard Annick zelf vlogen de boekjes de ‘deur’ uit. En omdat de rekening achteraf weer klopte tot op de euro, werd het team weer erg geprezen. Ivan en Tommy ‘bewaakten’ de ingang aan de benedentrap en stuurden alle ticketlozen weer wandelen. Nico en Steven hadden een vrijere rol en patrouilleerden als volleerde ‘agenten’ tussen de atleten op de opwarmpiste, maar geen enkel kledingsstuk ontsnapte aan hun aandacht. Franky en Olivier sloten de tribunes aan de atletenuitgang ‘hermetisch’ af en Kurt en Tynni leidden de atletenuitgang  in goede banen. Patrick en Paul, en Jo en Hilde hielden op hun beurt de nooddeuren in de gaten en begeleiden ‘verdwaalde’ toeschouwers naar hun zitje. Klaudia en Nele tenslotte hielden een oogje in ’t zeil en ‘waakten’ over enkele ACD-jeugdatleten in de tribunes.

Maar de drukste taak wellicht rustte op de jongste schouders. Onze mandjesdragers Kaat, Emiel, Loeka, Laure, Lisa, Arnout, Victor G., Victor C., Victor DS, Thijs en Jarni begeleid door Ilke en Linde legden ongetwijfeld de meeste km-ers af. Maar ze genoten met volle teugen en verzamelden om ter meest handtekeningen van hun ‘idolen’. Wie kwam er nu weer meest in beeld op TV?

Maar de grootste niet-sportieve verantwoordelijkheid van deze organisatie werd toch weer toevertrouwd aan onze Guy, officieel de ‘veiligheidsverantwoordelijke’, maar in de praktijk nog zoveel meer. Geen enkele deur bleef onbeheerd, geen enkele (ook niet ACD) medewerker bleef in de kou en elke ‘verwarde’ toeschouwer werd met de glimlach aan zijn juiste plaats geholpen. Overal was hij aanwezig en met zijn ‘radiootje’ was ie weer altijd bereikbaar. Misschien moeten we maar zelf eens een ‘ Golazootje’ overwegen?

Hoe de wedstrijd sportief is verlopen, konden jullie reeds in de media vernemen. Maar met een Europees record, een Belgisch record, een beste wereldjaarprestatie en enkele klinkende Belgische overwinningen waren wij al dik tevreden. Inge, Rik en Stefaan hielpen mee de wedstrijd in goede banen leiden.

Heel veel dank aan iedereen, de voorbereiding van editie 2015 kan beginnen.

 

 

 

 

 

Wie is online

We hebben 101 gasten en geen leden online