Zoeken

4de interregio Rieme

Afgelopen zaterdag waren we te gast aan de hoge wal in Rieme. De 4 de interregio van het seizoen. Deze keer geen koude, wind en regen, maar een mooie zonnige dag, kortom, korte broeken weer en goed weer om eens hier of daar een persoonlijk record te verbeteren.

Flo,Ashley,Loeka, Jana, Lisa, Thomas, Victor, Wout, Cedric, Matisse, Lander, Stan, Lowie, Robbe, Axelle, Stien, Marthe, Merel, Lieze, Louise, Naomi, Wolf, Kenji, Lukas, Thijs, Nathan, Achilles, Laure, Fenne, Sara, Marie, Nordin, Victor G, Kjell, Quinten, Mathis, Brecht, Ferre, Camille, Leon, en Victor D, met 41 atleetjes waren we de op één na grootste groep van in totaal 197 atleetjes.

Bij de 60 meter benjamins meisjes behaalde Lisa de tweede plaats met 9.73. Bij de 600 m werd LIsa 7 de met 2.11. Bij het hoogspringen was het voor velen letterlijk een hoogdag, want alle meisjes van ac Deinze gingen over de 85 cm. De tweede plaats is er voor Lisa, met 1.05 m, Flo met 1m, Jana en Loeka overschreden de 90 cm en Ashley de 85 cm.

Bij de benjamin jongens was er op de 60 m een overwinning voor Stan, 9.44, Thomas werd derde in 9.75 en zo kwam Lowie met 9.78 net 3 honderdsten te kort voor het podium, maar toch een mooie 4 de plaats.

Bij de 600 m werden de rollen een beetje omgedraaid, Daar werd Lowie derde in 2.01.31 en thomas viel nu juist buiten de top 3 met 3 honderdsten verschil, maar werd mooi 4 de algemeen op de 600m.

Bij het hockeywerpen geen top 3, Stan werd 7 de met 20.03m en Matisse 8ste met met 1 cm minder of 20.02m.

Bij de pupillen meisjes was er een 5 de plaats voor Louise met 9.30. Bij het verspringen was er de 4 de plaats voor Louise, met 9.68m, een cm onder haar record. Voor de top 10 was het een spannende strijd en haalde Stien een 10 plaats met 3.31, Marthe 3.30 een 11 de plaats en Lieze met 3.28 een 12 de plaats.

Bij het kogelstoten was er voor Marthe een mooie 2 de plaats met 7.22 m en kwam Naomi 1 cm te kort voor de top 10, 5.49 m en goed voor plaats 11.

De pupillen jongens op de 60 meter was er geen 10 tien voor de atleetjes van ac Deinze. Bij het hoogspringen was er een gedeelde 12 plaats voor Nathan en Achilles met 1.10m, victor werd 14 de met eveneens 1.10 m maar had een poging meer nodig dan zijn clubgenootjes om de hoogte te overbruggen.

Bij het hockeywerpen kunnen onze atleetjes nog niet op tegen het sterke acme blok, maar Kenji behaalde een mooie 9 de plaats met 28.86 m.

De miniemen dames hadden een 150 meter te overbruggen, voor velen was het de eerste keer dat ze dat moesten lopen en dus is het nog een beetje zoeken. Sara behaalde er een 6 de plaats met 21.11 sec.

Bij het kogelstoten was Sara terug 6 de met 8.56. Dan stond er ook nog discuswerpen op het programma en dat is dan weer een specialiteit voor Marie, 2 de plaats met 20.18 m en weeral 6 de plaats voor sara, 17.67m.

Tot slot de miniemen jongens. Op de 150 m een tweede plaats van Camille met 20.37 sec. Bij het kogelstoten was er de 8 ste plaats voor Brecht met 8.24 m en won Victor Desmet het clubduel voor de 10 plaats met 7.80m voor Camille, Nordin en Mathis. In de top 10 van het discus is ac Deinze goed vertegenwoordigd, met de 2 de plaats voor Camille met 24 meter, Victor Desmet werd met 19.83 m beloond met een 7 de plaats en victor Goedertier behaalde nog net de top 10 met 18.44 m.

Dan was er als slot nog de 10 x 200 meter. De ganse meute vertrok en direct was er afscheiding van 2 ploegen (Kaag en ACME) en daarna een gans peleton. Maar toen vond Stien het welletjes en spurtte mooi naar de derde plaats en die plaats konden we behouden tot aan de meet.

De actuele tussenstand van deze interregio-competitie na Rieme staat op onze site en met nog 2 wedstrijden voor de boeg ( Oudenaarde 5/7 en Gent 31/8 ) kan het klassement vorm krijgen.Dus succes met de volgende wedstrijden.

Daarna was het tijd voor de welverdiende frietjes en mag de riem er eventjes af  tot 7 juni. Dan is er de stripmeeting van AC deinze op de piste van Aalter.

Alvast bedankt aan iedereen voor de geleverde prestaties.