Zoeken

4 keer goud op BK cadetten en scholieren

b_300_150_16777215_00_images_tobias_bk_2014.JPG

Opnieuw feest in de AC Deinze rangen dit weekend te Oordegem! Met viermaal goud, eenmaal zilver en dubbel brons bevestigen we onze status van vorig jaar op het belgisch kampioenschap cadetten en scholieren .

Het was een huzarenstukje voor de organiserende club Vlierzele, want amper drie weken terug waren zij bereid om de organisatie van de belangrijkste wedstrijd bij de cadetten en scholieren over te nemen van AC Lyra. Deze korte voorbereidingsperiode heeft echter geen invloed gehad op de schitterende en vlekkeloze organisatie. Proficiat Vlierzele.

Dag 1 was meteen goed voor drie gouden medailles. Tobias Capiau won vlot zijn reeks in de 100 m in een bijzonder scherpe 10.95. Ondanks een mindere start in de finale, kon de topfavoriet toch het goud binnenrijven. Larissa Timmerman behaalde het tweede goud bij het kogelstoten. Met 14.59 m presteerde ze bijna een volle meter beter dan de nummer twee. Alweer een nieuw clubrecord en het tweede goud op zak voor de rood-witten. In het discus bleef ze iets onder haar PR, maar met 31.95 toch goed voor een top 10 plaats in een sterk bezette wedstrijd.

Het derde goud was voor polsstokspringer Brian Ingelaere. De trainerswissel (Denis Goossens) was een gouden zaak voor het vertrouwen. In een tactische wedstrijd sprong Brian naar 4.30 m.

Jorg Vanlierde behaalde in dezelfde discipline het enige zilver voor Deinze. Met 4.10 m mag hij terugblikken op een zeer geslaagd tornooi.

Fien Sprangers sloot de dag af met een bronzen sprong van 5.45 m in het verspringen. Een dik PR en een verdiende podiumplaats voor haar.

Naast deze medailles wisten twee atleten een finaleplaats te behalen: Tristen Geirnaert wist zich bij de 300 m horden als eerste te plaatsen voor de finale. Hij behaalde uiteindelijk een mooie zesde plaats. Fien deed hetzelfde op de korte horden. 14.57 was goed voor een ondankbare vierde plaats, maar ze mocht zeker tevreden terugblikken op haar BK.

We vermelden nog volgende atleten/atletes die met hun deelname aan dit belgisch kampioenschap toch bij de betere van belgië behoren.

Fien Buysse en Fe Vannerum bij de 300 m horden dames. Carl Timperman bij de jongens op hetzelfde nummer.

Laura Van Steenberge en Nele Slos op de 400 m horden SCH.

Hanne Dhont knap zesde bij het ver.

Youth Memorial deelneemster Celestine Tytgat, 1.60 m hoog.

Dag 2 was meteen een blij terugzien voor Laurence Lobbens. Laurence is sinds een paar weken terug uit blessure en bouwt langzaam haar tijden op. In de reeksen 12.67, goed voor een finaleplaats. In deze finale zagen we terug de gebetenheid van vroeger. Met 12.51 een persoonlijke jaarbeste en het tweede brons voor ACD in dit kampioenschap. Sterk!

Arthur Sap wist zich bij de 100 m Horden knap te plaatsen voor de finale. Hij zou uiteindelijk op een zesde plaats uitkomen. Mooi.

Ook Brian wist zich verrassend te plaatsen bij de 200 m. Ook hij behaalde een mooie zesde plaats.

Het laatste goud was, uiteraard, voor onze sterkhouder uit Wetteren. Tobias Capiau vloog in het verspringen naar 7.35 !! een jaarbeste, PR en vierde sprong ooit bij de scholieren. Als we het goed bijgehouden hebben, is Tobias ook de enige mannelijke atleet die dubbel goud pakte. Absolute topklasse.

Ook op deze tweede dag kwamen nog enkele deinzenaars aan bod met elk individueel sterke prestaties.

Brent Declercq 1500 m Steeple, zevende. Een mooie vierde plaats voor Justin Cautaerts in het kogel. Bij discus behaalde hij de achtste stek. Hanne Dhont 7 de plaats in het polsstok cadetten.

Tot slot Arthur Sap, nummer 7 bij het speerwerpen.

Een mooi sportief weekend, weliswaar geplaagd door niet aflatende stortvlagen. Hierdoor waren vele supporters tegen wil en dank genoodzaakt beschutting te zoeken in de plaatselijke Cava bar. Het supportersleven kan hard zijn.

Het fotoverslag kan bewoderd worden in ons fotoalbum. Dank hiervoor Gaby D610 De Vos