Zoeken


Jasper zilver op het BK junioren

BK podium 400mH
BK podium 400mH

 

Na de interprovinciale match van gisteren in Moeskroen, waar Oost-Vlaanderen met dank aan onze AC Deinze-atleten het laken naar zich toe trok, vond vandaag op dezelfde piste het BK voor junioren en beloften (senioren -23) plaats. Onze club vaardigde slechts 5 atleten af, allen eerstejaars junioren. Dit zijn immers 'moeilijke' leeftijdscategoriën, wegens de combinatie van studies en trainingen/wedstrijden, op een moment waarop de concurrentie alsmaar harder wordt.

Emma Van De Walle kon niet vaak in actie komen dit seizoen op de 400mH, haar favoriete nummer, en het was dus afwachten hoe ze de wind en de koude zou trotseren in Moeskroen. Vrij goed, zo bleek, want ze snelde naar een mooie vierde plaats, in 67.20 : ze bleef wel boven haar seizoensbeste, maar in dit weer was dit best wel knap.

Jasper De Vooght trad aan op hetzelfde nummer, en kwam aan de start met de beste jaarprestatie achter zijn naam. Het podium moest dus lukken, en misschien zat er wel een titel in. Hij startte als een speer, en haalde de ene na de andere atleet in, maar ... een plaatselijke atleet besliste om vandaag de wedstrijd van zijn leven te lopen en meer dan 2 seconden van zijn tijd af te doen. In de laatste rechte lijn zag Jasper dat het goud weg was, en hij bolde uit in net geen nieuw PR : zilver in 54.87.

Op het moment dat Jasper uit zijn blokken schoot, gooide Jonas De Busscher voor de eerste keer de speer van 800g zo ver mogelijk weg. Hij kwam naar Moeskroen met twijfels, want vooral zijn rug speelde hem parten. Zijn eerste worp was meteen ook zijn beste : 50.19, een viertal meter onder zijn record, maar meer zat er vandaag niet in. Knap vijfde toch !

Twintig minuten later mocht Ellen Beddeleem de wei in, voor de dubbele baanronde. Het was nog altijd maar 15°C en eerder herfstig, en de koude wind deed de gevoelstemperatuur nog verder zakken. De latere Belgische kampioene gaf er meteen een ruk aan, en Ellen was, met de rest van de deelneemsters in haar kielzog, meteen op achtervolgen aangewezen. De rest liet Ellen het werk doen, en dat moest ze helaas bekopen in het laatste kwart van de wedstrijd : ze werd zesde in 2.25'67, een viertal seconden boven haar PR.

Na de middag brak gelukkig de zon door, en toen traden de lange afstandsdames aan, waaronder onze Celine Van Rysseghem. Zij begonnen aan 12,5 pisterondjes, dat is 5.000m, 5 kilometer dus. Celine maalde het ene rondje na het andere, en ze finishte in een knappe 19.02.05 op de vijfde plaats, na een verbetering van haar PR met bijna een volle minuut ! Dat noemen ze 'doen waarvoor je gekomen bent'.

Het mag duidelijk zijn : na de knappe prestaties van onze cadetten en scholieren en nu ook de junioren, ligt een mooie toekomst in het verschiet voor onze club ! Knap van onze atleten, maar ook van onze trainers !

Wie is online

We hebben 121 gasten en geen leden online