Zoeken


Jorg springt zich naar de EYOF hemel op Vlaams

Afgelopen weekend ging het indoor vlaams kampioenschap door voor cadetten en scholieren. Alweer een sterke prestatie van onze ACD atleten. Met dertien waren ze geselekteerd. Twee gouden, één zilver en één bronzen medaille was de medailleoogst. De topprestatie stond op naam van Jorg Vanlierde, die met 4.65m in het polsstokspringen de tegenstand overtrof.

 

 

Bij het verspringen behaalde Ermé de eerste medaille in het verspringen scholieren jongens, ondertussen wist scholiere Fien Sprangers zich te plaatsen voor de finale 60mH, net zoals Jorg Vanlierde bij de jongens. Arthur Sap eindigde vierde in zijn reeks, wat niet voldoende was voor een finaleplaats.

Fien was ook geselekteerd voor het verspringen en behaalde een mooie vijfde plaats, net vóór clubgenotes Hanne Dhont en Fien Van Den Driesschej.

In het hoogspringen sprong Julie Van Wynsberge zich met 1.45m naar een negende plaats.

Bij het 60 m spurtnummer eindigde Ermé De Waele als vierde in zijn reeks, in dezelfde reeks verbeterde Justin Cautaerts zijn PR tot 7.90.

Polsstokspringen dan bij de cadetten. Een eerste deelname aan het Vlaams voor jarni Ingelaere. En met een PR van 3.30 m goed voor een vierde plaats.

Ondertussen zijn de finales bij de horden gestart. Fien Sprangers liet met een ijzersterke 7.79 alle favorieten achter zich en het eerste goud voor AC Deinze was een feit. Kort na de damesfinale was het aan de heren. Jorg Van Lierde prachtig tweede bij de scholieren, een opwarmertje voor wat nog komen zou.

Bij de 400 m rechtstreekse finales eindigde Laura Van Steenberge als vierde in haar reeks.

Hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld het polsstokspringen bij de Scholieren jongens. Dat Jorg al een tijdje sterk bezig is op dit nummer, bleek al tijdens het afgelopen PK. Wat hij echter op dit Vlaams neerzette, was buitengewoon. Met 4.65 m als eerstejaars scholier, verpulverde hij niet alleen zijn eigen clubrecord, ook de limiet voor Eyof in het Georgische Tbilisi (4.48 m) moest eraan geloven. Jorg bombardeerd zich hiermee ook al direct als podiumkandidaat voor het Vlaams AC van volgende week. Nog een tweede Deinzenaar deed mee bij het polsstokspringen: Arthur Sap overschreed 3.40m

Bij de iets langere nummers eindigde Klaas Parmentier zevende in zijn reeks.

De laatste medailles werden uitgereikt op de 200 m. Hannes Wulteputte op een ondankbare vierde plaats bij de cadetten. Ieme Van de Moortele mocht de rood-witte prestaties afsluiten en werd derde in zijn reeks.

Een geslaagd kampioenschap. We kijken uit naar het komende vlaams voor alle categoriëen.

Wie is online

We hebben 50 gasten en geen leden online