Zoeken


Anouska en Tobias brengen meerkamp goud naar Deinze

b_300_150_16777215_00_images_bk_meerkamp.JPG

Afgelopen weekend ging niet enkel het eigen geörganiseerde PK veldlopen door, ook in de gentse topsporthal konden we genieten van hoogstaande atletiek. Het belgisch (en vlaams) kampioenschap meerkampen stond immers op het programma. Traditiegetrouw opnieuw sterke prestaties van onze AC Deinze atleten. Met tweemaal goud en tweemaal zilver, zelfs een meer dan verhoopte oogst.

 

 

Goud was er na een spannende strijd met Alessandro Van De Sande (OB) voor Tobias Capiau bij de zevenkamp junioren. Tobias moest bij de afsluitende 1000 m wel tot het uiterste gaan om zijn voorsprong te verdedigen. Met 5388 punten, goed voor een beste Val prestatie aller tijden en op nationaal vlak zelfde een top drie. Ook goud bij de senioren dames voor Anouska Hellebuyck, die we enkele keren uit haar droom dienden terug te halen. Anouska kon het amper zelf geloven, maar met een ijzersterke 800 m (PB – 10 sec.) legde ze beslag op het goud.

Zilver voor Jorg Van Lierde en Carine Clauwaert. Jorg, verscheen ziekjes aan de start en dit zou hem, vooral de tweede dag, parten spelen. Ondanks dit behaalde onze eerstejaars scholier mooi het zilver voor het Belgisch kampioenschap en zelfs vlaams goud. Karine zorgde voor het tweede nationale zilver én een vlaamse titel. Sterk!

 

Overigens ook heel knappe individuele prestaties voor Celestine Tytgat, Hanne Dhont en Arthur Sap die elk op hun beurt de rood-witte kleuren in de Gentse topsporthal verdedigden.

Wie is online

We hebben 104 gasten en geen leden online