Zoeken


Belgisch kampioenschap AC in de topsporthal te Gent

Geen medailles, maar wel schitterende prestaties met heel wat persoonlijke en clubrecords.

Chloe Beaucarne behaalde de dichtste ereplaats, vierde, met 1/100 seconde geklopt, voor een podiumplaats door een tweedejaars junior. Chloe verbeterde tweemaal haar eigen clubrecord; in de reeksen met 2/100 seconde en in de finale nog eens, deze keer met 10/100 seconde. Met deze prestatie komt ze op de tweede plaats van de top 30 van dit seizoen. Chloe is zeker en vast kandidate op de titel op het BK bij de juniors.

Een vijfde plaats was er voor hoogspringer Thomas Parmentier. Thomas verbeterde zich van 1,93 tot 1.98.

Tobias Capiau werd zesde en eerste junior. Hij bracht zijn eigen clubrecord nu op 7,39. In de top 30 verspringen bij de juniors staat hij eerste met 45cm verder dan de tweede. Dus Tobias is zeker kandidaat op de Belgische titel.

Persoonlijke bestprestaties voor dit seizoen, zijn er voor Anouska Hellebuyck op de 60m horden en met de kogel (vijfde plaats) en voor Hanne De Ruyck in het verspringen. Kevin Van Vynckt liep voor het eerst dit jaar indoor en liep in een tijd van 1.55.54, op 40/100 seconde van het clubrecord van zijn vriend Nolan Van den Oord. Nolan zelf zat in een te trage reeks en kon zich daardoor niet verbeteren. Hetzelfde euvel was er voor Ellen Bedddeleem, een te trage wedstrijd. Toch lukte Ellen een tijd van slechts 9/100 boven haar eigen clubrecord. Ellen is ook kandidaat voor een podiumplaats op het BK bij de juniors.

Charlotte Duyck en Emma Coppenolle komen terug na lang blessureleed en kunnen misschien een rol spelen op het BK juniors. Bert De Lepeleire liep volgens zijn mogelijkheden en Jasper De Vooght liep een persoonlijk record maar werd achteraf gediskwalificeerd. En nu maar duimen voor het BK kadetten en scholieren, en juniors en beloften. 

 

Etienne VDB.

Wie is online

We hebben 68 gasten en geen leden online