Zoeken


BK indoor op 7 maart ’15 voor juniores en beloften: een handvol medailles voor AC Deinze!

b_300_150_16777215_00_images_bk_jun_indoor_2015.jpg

Een delegatie van 10 atleten, waarvan 8 juniores en 2 beloften, vertegenwoordigden onze club op het BK indoor, traditioneel de laatste indoorwedstrijd van dit seizoen.

Het werd een vruchtbare meeting want we konden in totaal 5 mooie medailles binnenrijven, allemaal uit handen van onze juniores: Tobias Capiau, Chloë Beaucarne en Brian Ingelaere als eerstejaars en Ellen Beddeleem als tweedejaars.

 

 

De hoofdrol was weggelegd voor Tobias, die 2 mooie prestaties neerzette: een dik verdiende gouden plak op VER, want met een sprong van 7m25 stak hij ver boven zijn concurrenten uit. Even later kon hij zich op de 60m kwalificeren voor de finale, waarin hij met 6.99 voor het eerst onder de 7 seconden kon duiken, goed voor een 2de plaats én op 1 honderdste van de winnaar (by the way, een 2de jaar junior)! Wat een kanjer van een prestatie!

Net ervoor waren we getuige van een mooie finalewedstrijd 60mH van Chloë Beaucarne. Chloë die ons al het ganse indoorseizoen blijft verwennen met prachtige resultaten, pakte die fel begeerde gouden medaille. Chapeau en dik verdiend!

In tussentijd was Brian Ingelaere, ‘onze ervaren polsstokker’ zich aan het opwarmen voor zijn moment. Met zijn nieuwe aanwinst (‘neen’, beste lezer, niet in de liefde, wel in zijn handen!), een mooi uitziende polsstok (verder waag ik me niet), sprong hij zich met 4m30 naar een 3de plaats, goed voor brons!

En we hadden nog een medaillepakster in onze contreien, genaamd, Ellen Beddeleem. Zij wist haar PR op de 800m te verscherpen naar 2:20.47, goed voor een bronzen medaille!

Naast de medailles werden nog heel wat persoonlijke records verbroken, te beginnen met Brian die op de 200m zijn PR verbeterde naar 23.12.

Ook Emma Coppenolle en Charlotte Duyck aasden op een nieuw PR of seizoensbeste in de disciplines 60M en 200M. Beiden zijn na een lange blessuretijd stilaan hun oude vorm aan het terugwinnen. Ze speelden om beurten haasje over: Emma kon zich een finaleplaats in de 60M verwerven en verbeterde haar seizoensbeste van 08.07 naar 07.97. Wat voor Charlotte niet lukte op de 60M (08.10), maakte ze goed op de 200M, waar ze haar PR aandikte of beter gezegd, ‘afslankte’, van 26.42 naar 26.36! Emma kon ook hier haar indoorseizoen in schoonheid afsluiten met een seizoensbeste van 26.45.

Ook voor belofte Ilke Beddeleem was dit BK een mooie afsluiter daar ze op de 400M haar PR kon verscherpen naar 66.37.

We waren verheugd dat nog 2 atleten ons ‘clubke’ vertegenwoordigden, meer bepaald, junior Jasper De Vooght, die op de 60mH een mooie tijd wou neerzetten en met 08.60 net naast de finale belandde, net geen evenaring van zijn PR. Charlotte Timperman was bij de beloftes als 9de geselecteerd voor VER en kon met een sprong van 5.07 een 8ste plaats innemen.

Graag nog een extra dankwoordje aan de aanwezige trainers om onze atleten, door dik en dun, bij te staan op alle wedstrijden: “een dikke MERCI!”

Annick

Wie is online

We hebben 58 gasten en geen leden online