Zoeken


BK indoor scholieren en cadetten: drie medailles

Na het BK bij de juniores en beloften op zaterdag (zie verslag Annick), was het op zondag de beurt aan de cadetten en scholieren. Er was in ieder geval al meer volk komen opdagen om deze belangrijkste indoorwedstrijd van het seizoen bij te wonen. Ook hier een mooie oogst aan medailles voor ACD, want met twee keer goud en één keer brons, kunnen we meer dan tevreden terugkijken op het BK weekend.

 

 

Scholier Fien Sprangers mocht al vrij vroeg aantreden op de 60mH, ze won haar reeks en zette met 8.81 een tweede tijd neer. Goed voor een plaats in de finale.

Bij het verspringen twee AC Deinze atleten, alweer scholieren, Jorg Vanlierde en Ermé De Waele. In een zeer sterke wedstrijd, 9 van de 10 atleten overschreden de zes-meter grens. Jorg verbeterde zijn PR met 4 cm tot 6.56 m. Dit was direct ook goed voor brons. Ermé sprong 6.05m ver, goed voor de negende stek.

Bij de horden (scholieren jongens) liep Arthur Sap een ijzersterke wedstrijd. Met 8.88 een nieuw PR, een tiende plaats, maar jammer genoeg net buiten de finale. Toch een mooie afsluiter van zijn indoorseizoen.

Fien mocht ondertussen een tweede keer aantreden bij het verspringen. Met 5.42m iets beneden haar eigen verwachtingen, maar toch eindigde ze op een knappe zevende plaats. Ze zag dit ongetwijfeld als opwarmertje voor haar finale 60 horden, want kort na de middag stond Fien vol zelfvertrouwen aan de meet in baan 5. Wat volgde was puur genieten. 8.65!! een verpulvering van haar PR, jaar beste prestatie en vooral goud op het BK. Iedereen handen op elkaar, proficiat.

De goede lezers stellen zich misschien vragen of dit een BK was voor scholieren én cadetten, want tot nu toe geen AC Deinze deelnemers bij de cadetten. Inderdaad, na het forfait van Hannes Wulteputte omwille van een blessure, was Jarni Ingelaere de enige deelnemende cadet van Deinze. In zijn allereerste BK deed onze jongste dat dan ook met verve. In het polsstokspringen een verbetering van zijn PR tot 3.40m, goed voor een vijfde plaats. Het springen zit in de genen.

Iemand die dezelfde springgenen heeft, is Jorg Vanlierde. Jorg won het polsstokspringen bij de scholieren, maar op welke wijze. 4.66!! alstublieft. Verbetering van zijn persoonlijke best, nieuw clubrecord, jaar beste prestatie, bevestiging van de Eyof limiet (4.48m), vijfde prestatie ooit… werkelijk fenomenaal. De magische vijf-meter grens komt stilaan dichterbij.

Aan het einde van de dag kwam tot slot Ieme Van De Moortele nog aan de start van de 200m. Hij werd tweede in zijn reeks in een PR 23.85

Een mooi kampioenschap en afsluiter van een knap indoorseizoen.

Bart

Wie is online

We hebben 142 gasten en geen leden online