Zoeken


Beloftevolle AC Deinze atleten plaatsen zich voor internationale wedstrijden

De Flanders Cup en B-meetings woeden in volle hevigheid. Traditioneel staan deze wedstrijden garant voor topprestaties. Dit weekend plaatsten twee ACD topatleten zich voor een internationaal kampioenschap. Chloë Beaucarne verbeterde haar tijd op de 100m horden tot 13.78 en plaatste zich hiermee voor het EK juniores in het Zweedse Eskilstuna. Ook eerstejaars scholier Jorg Vanlierde behaalde een limiet voor de meerkamp en wel deze voor het WK u18 in Cali (Columbia).

 

 

Chloë Beaucarne

Chloë mocht zaterdag aantreden in een druk bezet Oordegem. Het zou direct een top meeting worden voor haar. Met de aflossingsploeg 4 x 100 m werd opnieuw een gooi gedaan naar de EK limiet. Met 45.81 bleven ze ver onder de gevraagde limiet van 46.25 en zo mocht Chloë al meteen dromen van de Zweedse zon. In de namiddag deed Chloë individueel nog beter. Met 13.78 (de gevraagde limiet) bezorgde ze haar een tweede ticket voor het EK. Een dubbelslag dus. Van harte proficiat.

Jorg Vanlierde

Jorg had twee dagen nodig om een internationaal ticket te boeken. In Herentals ging de Flanders Cup meerkamp en PK voor de provincie Antwerpen door. Al van bij de eerste dag was het overduidelijk dat de eerstejaars scholier moeilijk de eindzege kon ontsnappen. Dat hij met 6710 punten ook direct de WK limiet zou halen, was toch een verrassing. Met sterke prestaties op polsstok, speer en ver verzekerde hij zich van een plaats bij de wereldtop en kan zo deelnemen aan het WK u18 in Cali / Columbia. De vraag blijft nu of hij dit zal kunnen combineren met een eerder ticket voor de Eyof in Tbilisi/Georgië waar hij mag deelnemen aan het polsstokspringen.

Wie is online

We hebben 117 gasten en geen leden online