Zoeken


INTERCLUBS BVV MASTERS : DAMES VOOR VIJFDE KEER OP RIJ TWEEDE – HEREN ZESDE

Tijdens het voorbije weekend trokken onze masters naar Tielt voor de jaarlijkse interclubwedstrijden ‘Beker van Vlaanderen’. Ondanks de onbeschikbaarheid van enkele ‘vaste waarden’ eindigden onze dames onverhoopt op de tweede plaats, en dit reeds voor het vijfde jaar op rij ! Onze heren eindigden ook nog net in de eerste helft van het peloton.

Mieke Van Thuyne liet traditiegetrouw het triatlon-gebeuren even links liggen en bewees dat ze het gooi- en smijtwerk nog niet is verleerd. Met de discus (40,54m) en de speer (33,63m) overklaste ze de tegenstand, en werden we onmiddellijk op dubbel maximum puntenaantal getrakteerd. Dat Nicole Buytaert top zou zijn op de 800 meter was enigszins ingecalculeerd : in 2.18.48 hield ze een aandringende Christel Van De Venster (OLSE) van de overwinning. Maar dat Nicole in het hoogspringen als vervangster van de gekwetste vaste waarde Lieve Clauwaert ons ook nog 10 punten extra zou bezorgen (derde met een schaarsprong (!) over 1,34 m) was voor iedereen een verrassing, niet in het minst voor Nicole zelf.

Karine Clauwaert was de stand-in voor zus Lieve bij het verspringen : 4,12 meter en een vijfde plaats, daarmee was iedereen tevreden. Lieve kon ondanks haar blessure toch aantreden in het voor haar ongebruikelijke werpnummer kogelstoten met de zesde plaats (7,95 m) als resultaat. Ook onze andere deelneemsters gaven het beste van zichzelf en dikten het puntenaantal verder aan : Natascha Van Hecke (100 m – 17.95 sec), Carine Geiregat (200 m – 32.16 sec – 3 ptn), Nathalie Ameloot (1500 m - 5.26.17 – 7 ptn) en Sabine Maes (3000 m – 12.06.50 – 6 ptn).

In de beste AC Deinze traditie sloot het viertal Karine C, Mieke, Nicole en Carine G. op de 4 x 100 m af in 57.54 sec, goed voor de derde plaats en nog eens 10 punten extra. Dat bracht het eindtotaal op 91 punten, zoals reeds vermeld goed voor de tweede plaats. Het team uit Herentals was evenwel outstanding en won met liefst 18 punten voorsprong, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren toen het verschil in de eindafrekening telkens slechts 1 schamel puntje bedroeg.

Bij de mannen waren de puntenpakkers opnieuw Luc Vervynck en Kurt Van Wynsberghe. Spurtbom Luc werd tweede op de 100 m (12.16 sec) na Kris Decatelle (AVLO), maar op de 200 m waren de rollen omgekeerd en werd Luc afgeklokt op 23.99 sec. Kurt van zijn kant sloot het verspringen af als beste van het lot (5,76 m) en kreeg 10 punten achter zijn naam met een wip over 1,69 m.

Johan Van Gansbeke nam ondanks een lichte kwetsuur het discuswerpen (34,29m) en kogelstoten (10,68m) voor zijn rekening, telkens goed voor de zesde plaats en 2 x 7 punten. Tom De Vreeze presteerde met de speer meer dan behoorlijk (32,10m) en op de loopnummers werden de noodzakelijke extraatjes gesprokkeld : Jurgen Vertriest (1500 m in 4.52.71), Pascal Dooms (400 m – 58.41 sec – 5 ptn), Christophe De Ketelaere (3000 m – 9.53.74 – 4 ptn). Voor Marc Bultinck (5000 m – 17.03 – 5 ptn) lijken de masters tegenwoordig veel jonger dan vroeger. Pascal, Tom en frisse krachten Mario Van Steenberge en Filip Van Cauwenberghe vormden team op de 4 x 400 m, afgesloten na 4.07.01 min.

Op de eindtabel werden 84 punten genoteerd op het conto van onze mannen, vertaald in een zesde plaats overall. Net als vorig seizoen ging de zege naar Lokeren, dat dit jaar voor een unicum zorgde door alle interclub-wedstrijden waaraan AVLO deelnam ook winnend af te sluiten !

AC Deinze kan wel volgend seizoen opnieuw aantreden in de hoogste afdeling van deze mastercompetitie, die dan volgens een volledig nieuwe formule zal worden betwist : de resultaten van dames en heren zullen dan worden samengeteld en verwerkt tot één enkele einduitslag. Alvast een mooi vooruitzicht.

Maar eerst is er volgend weekend hét hoogtepunt van de masteratletiek : dan organiseert onze club op onze piste in de Brielmeersen het Belgisch Kampioenschap voor Masters. We duimen alvast voor onze ambitieuze atleten en rekenen natuurlijk op de vocale steun van veel supporters.

Wie is online

We hebben 101 gasten en geen leden online