Zoeken


Succesvol BK cad en sch + estafetten

b_300_150_16777215_00_images_bk_moeskroen.jpg 

Een druk weekend in het mooie futuroscoop complex in Moeskroen, waar de laatste jaren traditioneel tweejaarlijks het BK Cad en Sch werd afgewerkt. Met twee gouden en twee bronzen medailles mogen we terugkijken op een mooi kampioenschap.

 

 

Dag 1:

Laura Van Steenberge mocht het kampioenschap voor ACD op gang trekken bij de 400mH en tekende voor 80.14. Tristan Geirnaert (62.15), Arthur Sap en Klaas Parmentier (61.88) mochten bij de scholieren jongens dezelfde afstand over de horden afwerken. Arthur wist zich als eerstejaars met amper 2 honderdsten nipt te plaatsen voor de finale. Maar, .. geplaatst.

Ilke Dhont (sch) was goed voor 63.17 op de 400 m vlak . Bij de cadetten dames twee Deinzenaars in de reeksen van de 200 m. Leonie Van Vynckt (27.79) en Fe Vannerom. Deze laatste had slechts 4 honderdsten te kort voor een finale plaats. Ook twee deelnemers bij de 80mH cad: Sara Vanhalst (13.82) en Leonie Van Vynckt (13.92).

Bij de scholieren 100mh dames mocht Fien Sprangers terug haar wederoptreden maken. Fien sukkelde de laatste weken met een lichte blessure. Jammer genoeg kwam ze 7 honderdsten te kort voor een finale plaats.

100 m bij de scholieren jongens: Ieme Van de Moortele en Erme Dewaele bleven een stuk boven hun PB en wisten zich niet te plaatsen voor de finale.

Bij de kampnummers op dag 1 behaalde Marie Segers (cad) 1.45 m in het hoogspringen. Polsstokspringen is steeds een discipline waar de rood-witte sterk in scoren. Op dag één komen de jongens aan bod. Jorg Vanlierde tekende opnieuw paraat en haalde het eerste goud binnen voor Deinze. Met 4.55m weliswaar een stuk onder zijn PB, maar gezien de weersomstandigheden en de tegenstand een hele knappe zege. Bij de cadetten jongens slechts één deelnemer aan het ganse kampioenschap. Jarni Ingelaere had het niet gemakkelijk, maar overtrof zichzelf met een PB van 3.60m. Hiermee viel hij net naast het podium.

Tot slot van dag 1 het verspringen. Bij de scholieren dames maar liefst drie deelnemers. Fien Sprangers, Fien Van Den Driessche en Hanne Dhont. Ze eindigden op resp. plaats 6, 9 en 11.

Einde van een koude eerste dag. Op naar een veelbelovende tweede dag.

Dag 2:

De Scholieren jongens mochten het kampioenschap op gang trekken bij de 110mH. Favoriet Michael Obasuyi vlot naar de finale in een beste tijd over de reeksen. Arthur Sap, nog steeds maar eerstejaars, nipt boven zijn PB, maar ook voldoende voor een finaleplaats.

Op het sprintnummer (100m) voor de cadetten dames, plaatste Fé Vannerom zich met een PB van 12.71 bij de beste acht. Fé lijkt haar sterke nummers gevonden te hebben.

Bij de scholieren jongens op de 200 m, één deelnemer. Ieme Van De Moortele zette 24.06 neer op de klok. Dit was echter niet voldoende voor een finaleplaats.

Finale 110mH dan bij de scholieren jongens. Twee ACD deelnemers. Arthur en grote favoriet Michael. Start.. helaas liep het voor Michael bij de tweede horde verkeerd. Weg medaille, jammer. Arthur liep een dijk van een wedstrijd en deed met 15.09 een pak van zijn beste tijd. Helaas voor hem viel hij net van het podium. Maar, Arthur heeft eremetaal geroken…

Tijdens dit kampioenschap voor cadetten en scholieren wordt traditioneel ook het BK estafetten voor juniores beslecht.

Onze meisjes op de 4x100m, zijn torenhoog favoriet. Chloë Beaucarne, Charlotte Duyck, Emma Van De Walle en Emma Coppenolle maakten hun favorietenrol waar. Goud in een scherpe tijd 47.91. Het Belgisch record van KAAG (47.21) komt akelig dicht.

Op naar het volgende hoogtepunt. Op de 400m H wist Arthur Sap zich op dag 1 nipt te plaatsen voor de finale. In een slechte baan 1 werkte Arthur echter een ijzersterke wedstrijd af, met als kers op de taart 55.37. Een PB, maar vooral brons op een Belgisch kampioenschap. Arthur, nog steeds maar eerstejaars, kan zo met veel vertrouwen toewerken naar zijn tweede jaar als scholier.

Verspringen scholieren jongens. Opnieuw twee deelnemers. Jorg Vanlierde en Michael Obasuyi. Jorg behaalde knap het brons met een sprong van 6.53m. Michael, nochtans al goed voor 6.95, viel net van het podium. Met 6.42m behaalde hij de ondankbare vierde stek.

Polsstokspringen bij de scholieren dames. Hanne Dhont behaalde een zevende plaats met 2.70m. Jarni Ingelaere mocht aantreden bij het speerwerpen. Geplaagd door een ‘speerwerperselleboog’ smeet hij het tuig naar 40.20.

Einde van een mooi kampioenschap. Met dank aan alle trainers en de talrijk aanwezige supporters.

Wie is online

We hebben 295 gasten en geen leden online